توهین معاون وزارت کشور جمهوری اسلامی به زنان آزادی‌خواه ایران

در حالی که خیزش سراسری علیه جمهوری اسلامی موجی از تحسین جامعه جهانی و رهبران جهان از مردم ایران را به دنبال داشته، مجید میراحمدی معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور، در گفت‌وگویی با اشاره به زنان معترض و نمادهای همبستگی مثل «آغوش رایگان»، به آنان توهین جنسیتی کرد.

میراحمدی در گفت‌وگو با صداوسیمای جمهوری اسلامی گفت که برخی دختران را مامور کرده بودند به جوانان پیشنهاد ‌دهند اگر «فلان اقدام ضد امنیتی» را انجام دهند می‌توانند «چند شب در کنار آنها باشند».

این مقام دولتی همچون دیگر مقام‌های جمهوری اسلامی مدعی مداخله «دشمنان» در خیزش سراسری ایرانیان علیه حکومت شد و گفت که «از ابزارهای غیراخلاقی هم» در این رابطه استفاده شده است.

او این ادعا را مطرح کرد که در «اعترافات» دستگیرشدگان، مشخص شده که «دشمنان قیمت می‌دادند، مثلا شعارنویسی سه میلیون تومان یا شعار شبانه دو میلیون تومان. حمله به مامور پنجاه میلیون تومان یا کشتن مامور برای افراد، شرایط پناهندگی یا فرصت خدمات قابل توجهی را در خارج از کشور فراهم می‌کرد.»

این رویه جمهوری اسلامی است که از دستگیرشدگان «اعترافات اجباری» اخد کند و اتهامی را از زبان خود آنان علیه‌شان مطرح کند.

اشاره این مقام امنیتی جمهوری اسلامی به «آغوش رایگان» در حالی است که این اقدام اعتراضی برای مردم ایران به یکی از جنبه‌های نمادین خیزش انقلابی علیه جمهوری اسلامی و نشانه‌ای از همبستگی و همدلی برای مبارزه با حکومت تبدیل شده است.

در جریان خیزش انقلابی علیه جمهوری اسلامی، تصاویر و ویدیوهای بسیاری منتشر شده که نشان می‌دهند مردم برای ابراز همدردی و اتحاد، یکدیگر را در آغوش می‌کشند.

علاوه بر این، بسیاری از زنان و دختران ایرانی در جریان خیزش انقلابی، روسری‌های خود را برداشته و به عنوان نماد ستم سیستماتیک و ۴۴ ساله حکومت، روسری‌ها را آتش زدند.

پیشتر احمد علم‌الهدی امام جمعه مشهد نیز به زنان ایرانی توهین کرده و گفته بود: «این‌هایی هم که روسری از سر برمی‌دارند و برای رضایت آمریکا کشف حجاب می‌کنند، بدانند که آمریکا به آنان به چشم همان روسپی‌های کودتای ۲۸ مرداد نگاه می‌کند. آیا راضی هستید که عفت خود را رها کنید تا آمریکا خوشش بیاید؟»

اعتراف به این که منشا خیزش انقلابی «اقتصادی نیست»

معاون وزیر کشور همچنین به نظرسنجی‌ها و پژوهش‌های حکومت درباره خیزش انقلابی اشاره و اذعان کرد که دلایل خیزش کنونی فراتر از مسائل اقتصادی و معیشتی است.

او گفت: «وزارت کشور و سایر بخش‌های مربوط در کشور نظرسنجی‌هایی انجام دادند تا تشخیص دهند زخم‌ها و ناراحتی‌ها و علت اعتراض‌ها چیست.»

به گفته میراحمدی، «درصد افراد بی‌کار» که در خیزش سراسری شرکت کردند و دستگیر شده‌اند «حدود چهار تا پنج درصد است» و این نشان می‌دهد مقام‌های جمهوری اسلامی نباید تصور کنند «منشا اصلی این اتفاقات، اقتصادی است.»

او افزود اعتراضات اقتصادی «علت اصلی» خیزش نیست و دلیل اصلی آن «اعتراض به بی‌عدالتی‌هاست.» معاون وزیر کشور گفت برخی از جوانان شرکت‌کننده در خیزش گفته‌اند که «مسئولان کشور همه به فکر جیب‌شان هستند یا به فکر مردم نیستند و چپاولگر هستند.»

با این حال، بحران‌های اقتصادی همچنان یکی از نگرانی‌های اصلی حکومت است. چندی پیش، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس پیش‌بینی کرد به زودی موج جدیدی از اعتراضات بر پایه عوامل اقتصادی و معیشتی شکل خواهد گرفت.

افزایش روبه رشد فساد عمیق اقتصادی در جمهوری اسلامی موجب شده که مردم در سال‌های اخیر تجمع‌ها و اعتراضات پیوسته‌ای را برگزار کنند.