مسمومیت غذایی صدها دانشجو در کمتر از ۱۰ روز؛ شوراهای صنفی: مسمومیت زنجیرهای، تعمدی است
با ادامهدار شدن مسمومیتهایی غذایی دانشجویان، شوراهای صنفی دانشجویان و برخی کانالهای دانشجویی از این جریان با عنوان مسمومیت زنجیرهای عمدی یاد کردند. تعمدی که به نظر میرسد در واکنش به تداوم اعتراضات و تحصنهای دانشجویی به کار گرفته شده است.
در آستانه ۱۶ آذر و روز دانشجو در ایران، صدها دانشجوی دانشگاههای دانشگاه صنعتی اراک، خوارزمی کرج، صنعتی اصفهان و علامه طباطبایی تهران، دچار مسمویتهای جمعی شدند.
شامگاه پنجشنبه نهم آذر، کانال شوراهای صنفی دانشجویان کشور از مسمومیت غذایی جمع کثیری از دانشجویان دانشگاه صنعتی اراک و همچنین دانشگاه خوارزمی کرج خبر داد.
این کانال که اخبار مربوط به تجمع، تحصن، بازداشت دانشجویان و دیگر رویدادهای دانشجویی را منتشر میکند، درباره مسمومیت دانشجویان دانشگاه صنعتی اراک «بهدلیل صرف غذای سلف» نوشت: «این دانشجویان از دیروز (چهارشنبه هشتم آذر) دچار مسمومیت غذایی شده و دارای علائمی نظیر بدن درد، اسهال و استفراغ شدهاند.»
به گزارش این کانال، وخامت حال دانشجویان باعث شده آنها را راهی بیمارستان کنند اما مسوولان دانشگاه مدعی هستند دلیل وضعیت این دانشجویان، «ابتلا به نوعی ویروس» است. ادعایی که شوراهای صنفی دانشجویان آن را بر اساس «تجربه مشاهده شده اخیر در دانشگاه صنعتی اصفهان»، باطل خوانده است.
در مورد مسمویت دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان نیز مرکز بهداشت این استان گفته بود دلیل این اتفاق وجود «باکتری شیگلاسونئی» است.
همزمان با مسمومیت دانشجویان اراک، جمع کثیری از دانشجویان دانشگاه خوارزمی کرج نیز که در هفتههای گذشته یکی از کانونهای اصلی اعتراضات دانشجویی بوده، به دلیل «صرف غذای سلف» مسموم شده و دچار تهوع، بدن درد و تب و لرز شدند.
کانال شوراهای صنفی دانشجویان کشور درباره این خبر نوشت: «بحران مساله تا حدی است که درمانگاه دانشگاه سرم و مکان برای رسیدگی به دانشجویان ندارد و داروخانه دانشگاه تعطیل است و به دانشجویان دختر حق خروج از خوابگاه در این زمان داده نمیشود تا بتوانند خود به وضعیت سلامتیشان رسیدگی کنند.»
پیش از این دو دانشگاه، خبرهایی هم از مسمومیت غذایی دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی تهران منتشر شده بود. مسمومیتهایی زنجیرهای که از دوم آذر و مسمومیت بیش از ۳۰۰ تن از دانشجویان صنعتی اصفهان بهدلیل مصرف غذای دانشگاه آغاز شد.
به گفته برخی فعالان دانشجویی، این مسمومیتها «عامدانه» و با هدف جلوگیری از تجمع اعتراضی وسیعی انجام شد که قرار بود در این دانشگاه برگزار شود.
با ادامهدار شدن روند مسمومیتها، شماری از فعالان دانشجویی و شوراهای صنفی دانشگاهی، از این اتفاق بهعنوان حرکتی عمدی برای جلوگیری از برگزاری تجمعات روز دانشجو (۱۶ آذر) یاد میکنند.