ادامه خیزش انقلابی در شهرهای مختلف همزمان با تشدید اقدامات سرکوب‌گرانه حکومت

در حالی که خیزش ایرانیان در شهرهای مختلف علیه جمهوری اسلامی همچنان و با وجود سرکوب‌ها ادامه دارد، کنشگران و معترضان برای برگزاری تجمعات اعتراضی در روزهای آینده فراخوان داده و با روش‌های مختلف اعتراضی و نافرمانی مدنی بر تداوم خیزش انقلابی تاکید کردند.

جوانان محلات تهران در فراخوانی مشترک با جوانان سراسر ایران خواستار برگزاری اعتراضات در خیابان‌های سراسر کشور در روز پنجشنبه شد.

جمعی از اهالی قلم کردستان نیز در بیانیه‌ای ضمن اعلام همراهی با خیزش انقلابی هم‌میهنان، کشتار معترضان در «جای-جای ایران و به‌ویژه در این چند روز گذشته در کردستان» را محکوم کرده و خواستار استعفای دسته‌جمعی نمایندگان مجلس شدند.

از سوی دیگر، اعضای هیئت مدیره و بازرسان کانون نمایش‌نامه‌نویسان و مترجمان تئاتر ایران با اشاره به خیزش انقلابی مردم ایران، اعلام کردند در اعتراض به مدیریت کلان فرهنگی و هنری کشور و در همراهی با مردم ایران به صورت دسته‌جمعی استعفا می‌کنند.

همچنین جمعی از فعالان حوزه تئاتر در ایران، از جمله سیاوش پاکراه، علی شمس، مصطفی کوشکی، شهاب آگاهی، آرمین جوان و امیرحسین دوانی، نیز با انتشار متنی در اینستاگرام اعلام کردند: «زین پس در ساخت و تماشای هیچ اثری که زن را مقید به حجاب اجباری نماید، مشارکت نمی‌کنیم.»

در همین حال، نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی در نامه‌ای خطاب به رییس شورای حقوق بشر سازمان ملل با بیان اینکه مردم ایران دموکراسی و آزادی می‌خواهند، گفت: «از امروز می‌گویم و از کشتار زنان و می‌گویم که می‌کشند و می‌گویند خودکشی کرد… کودک می‌کشند می‌گویند ما نکشتیم… به کردستان لشکر می‌کشند.»

از سوی دیگر، با ادامه حضور معترضان کوییر در خیزش انقلابی، معترضان در مهاباد اعلامیه‌هایی را در سطح شهر پخش کرده‌اند که بر روی آن نوشته شده جامعه کوییر این شهر در همراهی با خیزش انقلابی مردم ایران به پا می‌خیزد.

ادامه کودک‌کشی و بازداشت دانش‌آموزان

در همین حال، بر اساس گزارش‌ها یک کودک ۱۵ ساله به نام مهدی کابلی کفشگیری در گرگان که پس از بازداشت و ضرب و جرح از سوی ماموران امنیتی در بیمارستان بستری شده و به کما رفته بود، جانش را از دست داد.

بر اساس گزارش‌های رسیده به ایران اینترنشنال،‌ خانواده این کودک پس از کشته‌شدن اون به دلیل فشار امنیتی مجبور به خاکسپاری او در سکوت خبری شدند.

از سوی دیگر، یک منبع آگاه به ایران اینترنشنال اطلاع داد که طی دو هفته گذشته ماموران امنیتی با هجوم به مدارس در شهرستان بانه، ۲۵ دانش‌آموز را بازداشت کرده‌اند و مقام‌های مربوطه درباره سرنوشت آنها پاسخی به خانواده‌هایشان نداده‌اند.

به گفته این منبع آگاه، هفته گذشته در مدرسه شاهد دخترانه در بانه ۶ دانش‌آموز دختر دستگیر شدند و از خانواده‌هایشان وثیقه‌های سنگین برای آزادی آنها درخواست شده است.

همچنین در ادامه انتشار گزارش‌ها از استفاده نیروهای سرکوبگر از امکانات غیرنظامی شهری برای سرکوب معترضان، روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی با بررسی و اعتبارسنجی مکانی ویدیوهای منتشرشده از خیزش انقلابی مردم در ایران تایید کرد که ماموران حکومت از خودروهای آمبولانس برای نفوذ در تجمعات و بازداشت معترضان استفاده کرده‌اند.

این در حالی است که حسین امیرعبداللهیان،‌ وزیر خارجه جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه با اشاره به اعتراضات گفت: «پلیس در ایران با صبری راهبردی قویا خویشتن‌داری کرد.»

در همین حال، مراسم خاکسپاری کوروش پاژخ، معترضی که در کرمانشاه کشته شد، روز چهارشنبه برگزار شد و مردم در این مراسم شعارهایی علیه جمهوری اسلامی سر دادند. بنا بر روایت رسیده به ایران اینترنشنال، او روز ۳۰ آبان در اعتراضات کرمانشاه شرکت کرده و بعد از آن کشته شده است.

از سوی دیگر، منابع نزدیک به خانواده توماج صالحی، خواننده رپ اعتراضی که در زندان است، به ایران اینترنشنال گفتند مقام‌های قضایی برای این هنرمند معترض وکیل تسخیری تعیین کرده‌ و وکیل انتخابی را نپذیرفته‌اند. بنا بر این گزارش، خانواده توماج نسبت به انتساب اتهام «محاربه» به او نگران‌‌ هستند.

این منابع آگاه همچنین هشدار دادند جمهوری اسلامی در تلاش است به شکل محرمانه و در سکوت خبری پرونده توماج صالحی را پیش ببرد.

همچنین در روز چهارشنبه، پیکر جواد اسعدزاده در مشهد به خاک سپرده شد و معترضان در مراسم تدفین او، شعار دادند: «این گل پرپر شده هدیه به میهن شده»، «هر یه نفر کشته شه هزار نفر پشتشه» و ...

بر اساس گزارش‌ها، ماموران امنیتی در جریان خاکسپاری پیکر اسعدزاده به حاضران حمله کردند.

طبق اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال، جواد اسعدزاده در روز ۲۸ آبان در مشهد بازداشت شد. مقامات سپس به خانواده او گفتند در بیمارستان بستری است. خانواده با جست‌وجو متوجه می‌شود که این مرد جوان با حال بد به بیمارستان منتقل شده، در آنجا جان خود را از دست داده و نیروهای امنیتی جسدش را برده‌اند.

از سوی دیگر اما در تهران، همزمان با اعتصاب کسبه بازار چراغ برق، گروهی از مردم در این بازار شعارهای ضد حکومتی سر دادند.

فاطمه حیدری، خواهر جواد حیدری که در خیزش انقلابی مردم در قزوین به دست حکومت به قتل رسید نیز با انتشار ویدیویی در اینستاگرام خود اعلام کرد ماموران برای دستگیری اعضای خانواده‌اش به روستای محل سکونت آنان رفته‌اند، قفل در دهیاری روستا را شکسته‌اند و دوربین‌های آن را با خود برده‌اند.

ادامه تلفات نیروهای سرکوب‌گر

از سوی دیگر، محمد رضایی، مدیرکل امور امنیتی و انتظامی استانداری کردستان از مرگ یک بسیجی به نام «علی فتاحی» در مریوان در شامگاه چهارشنبه خبر داد.

علی آزادی، فرمانده انتظامی کردستان، نیز از مرگ یکی از ماموران انتظامی شهر بانه به نام تورج اردلان خبر داد.

به گفته فرمانده انتظامی کردستان، این مامور که درجه «سرهنگ» داشت پنجم آبان‌ماه در جریان مقابله با اعتراضات مردم مجروح شد و نهایتا در بیمارستان جانش را از دست داد.