گوگل پلی ۱۰ اپلیکیشن ایرانی را از فروشگاه خود حذف کرد

شرکت گوگل، ۱۰ اپلیکیشن ایرانی را از فروشگاه برنامه‌های اندرویدی خود حذف کرد. بیشتر این اپلیکیشن‌ها که در مجموع ده‌ها میلیون کاربر داشتند، متعلق به هلدینگ «گروه اینترنتی ایران» است که بیشتر با نام «اسنپ» در کشور شناخته می‌شود.

در بین این اپلیکیشن‌ها نام دو تاکسی اینترنتی، برنامه‌های سفارش غذا، خرید بلیت، رزرو هتل و سه پیام‌رسان داخلی وجود دارد.

تاکسی‌های اینترنت اسنپ و تپ‌سی، اسنپ فود، اسنپ اکسپرس، اسنپ مارکت، اسنپ تریپ، اسنپ روم و پیام‌رسان‌های سروش، آی‌گپ و بله، ۱۰ اپلیکیشن حذف شده از فروشگاه گوگل پلی هستند.

خبرگزاری برنا به نقل از برخی مدیران این اپلیکیشن‌ها، علت حذف آن‌ها از سوی گوگل را تحریم‌های ایالات متحده آمریکا اعلام کرد.

گزارش‌ها نشان می‌دهند گوگل نه تنها خود این اپلیکیشن‌ها، بلکه حساب کاربری متصل به آن‌ها را نیز تعلیق کرده است. به همین خاطر، مدیران این شرکت‌ها دیگر به هیچ یک از داده‌های مرتبط با این فروشگاه دسترسی ندارند.

فرایند حذف این اپلیکیشن‌ها از روز ۲۴ آبان آغاز شده و تا ۲۵ آبان ادامه داشته است.

جمهوری اسلامی از حدود دو ماه پیش دسترسی به فروشگاه گوگل پلی را مسدود کرد.

از همین رو کاربران برای دریافت و به‌روز‌رسانی برنامه‌های نصب شده در گوشی خود مجبورند از ابزارهای دور زدن فیلترینگ یا پلتفرم‌های داخلی جایگزین گوگل پلی استفاده کنند. موضوعی که زندگی دیجیتال آن‌ها را با خطرات جدی مواجه کرده است.

اما بخش عمده سهام گروه اینترنتی ایران که مالک برند اسنپ در کشور است، متعلق به شرکت «ام‌تی‌ان» و اپراتور «ایرانسل» است.

در سال‌های گذشته گزارش‌ها و شایعاتی در خصوص ارتباط این شرکت با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مطرح شد اما مدیران این شرکت همواره وجود چنین ارتباطی را رد کرده‌اند.

نیک یوسفی، فیلمساز و تدوینگر ایرانی که در هفته‌های گذشته در ایران بازداشت شد، شرکت اسنپ را به ارائه اطلاعات خصوصی افراد به نهادهای امنیتی متهم کرده بود.

بخشی از سهام رقیب این شرکت، یعنی تپ‌سی نیز در اختیار بنیاد برکت است؛ مجموعه‌ای تحت مدیریت «ستاد اجرایی فرمان امام» و زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی ایران.

گوگل پلی در سال‌های گذشته نیز برخی اپلیکیشن‌های ایرانی را از فروشگاه خود حذف کرده بود.

برنامه‌های متعلق به بانک‌های ایران و برخی پیام‌رسان‌ها مانند روبیکا، از جمله اپلیکیشن‌های حذف شده از گوگل پلی بودند.