آمریکا رییس و مقامات صدا و سیمای جمهوری اسلامی و دو بازجو خبرنگار آن را تحریم کرد

وزارت خزانه‌داری آمریکا رییس و مدیران ارشد صداوسیمای جمهوری اسلامی و دو بازجو خبرنگار آن را به دلیل نقش این سازمان در سانسور و محدودسازی آزادی بیان و همکاری آن با نهادهای امنیتی در پخش اعترافات اجباری و نشر اطلاعات کذب تحریم کرد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا پیمان جبلی،‌ رییس صداوسیما و محسن برمهانی، معاون این سازمان را تحریم کرد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا همچنین علی رضوانی و آمنه‌سادات ذبیح‌پور، دو بازجوخبرنگار صداوسیما را تحت تحریم قرار داد.

احمد نوروزی، معاون برون‌مرزی صداوسیما، و یوسف پورانواری،‌ مدیر برنامه‌ریزی در بخش برون‌مرزی این سازمان، هم از جمله دیگر تحریم‌شدگان آمریکا هستند.

وزارت خزانه‌داری در بیانیه خود گفت صدا و سیما اعترافات اجباری افرادی را پخش می‌کند که مجبور شده‌اند بگویند در اعتراضات اخیر نیروهای امنیتی بستگان آنها را نکشته‌اند و آنها در اثر تصادف و علت‌های دیگر جان خود را از دست داده‌اند.

این بیانیه با اشاره به پخش صدها اعتراف اجباری از شهروندان ایرانی، دو تابعیتی و خارجی از صدا و سیما گفت: «تکیه سیستماتیک حکومت ایران بر اعترافات اجباری نشان‌دهنده خودداری حکومت از گفتن حقیقت به شهروندان خود و جامعه بین‌المللی است.»

این بیانیه افزود: «آمریکا به حمایت از مردم ایران که به اعتراضات مسالمت‌آمیز خود ادامه می‌دهند، متعهد است. ما به پاسخگو کردن مقامات و موسسات حکومتی ایران در ارتباط با نقض حقوق بشر و اعمال سانسور علیه مردم ایران، ادامه خواهیم داد.»

پخش اعترافات اجباری مخالفان و معترضان از صدا و سیما از سال‌های ابتدایی روی کار آمدن جمهوری اسلامی ادامه داشته است. علاوه بر اعترافات اجباری در خیزش سراسری کنونی، پخش اعترافات اجباری نوید افکاری کشتی‌گیر محکوم به اعدام، علی یونسی و امیرحسین مرادی، دو دانشجوی زندانی، احمدرضا جلالی، پزشک ایرانی-سوئدی و میلاد حاتمی، چهره‌ مشهور اینستاگرامی از جمله اعترافات اجباری است که در سال‌های اخیر اخذ و منتشر شده است.

از سوی دیگر، وزارت خارجه کانادا نیز چهارشنبه اعلام کرد تحریم‌های جدیدی را علیه شش شخص و دو نهاد جمهوری اسلامی در ارتباط با نقض حقوق بشر و تامین پهپاد برای روسیه اعمال کرده است.

تحریم‌های جدید کانادا صنایع هوایی شاهد و صنایع هوایی قدس سپاه پاسداران را هدف قرار داده است.