کمیته سوم سازمان ملل قطعنامه کانادا را درباره وضعیت حقوق بشر در ایران تصویب کرد

کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل پیش‌نویس قطعنامه کانادا و نیوزیلند را درباره وضعیت حقوق بشر در ایران تصویب کرد.

این قطعنامه که در آن ایران به تبعیض علیه اقلیت‌ها متهم شده عصر چهارشنبه در «کمیته مسائل اجتماعی، انسانی و فرهنگی» با ۷۹ رای موافق، ۲۸ رای مخالف و ۶۸رای ممتنع به تصویب رسید.

قرار است ماه آینده این قطعنامه برای تصویب نهایی ماه آینده به مجمع عمومی ارسال شود.

نماینده بریتانیا در نشست کمیته سوم سازمان ملل گفت: «مردم ایران به اندازه کافی رنج دیده‌اند. وقتش رسیده از آزادی‌های بنیادین آنها دفاع شود. رهبران ایران باید راهی دیگر را برگزینند. وقتش رسیده که از مقصر خواندن عوامل خارجی دست بردارند، در آیینه بنگرند و به صدای مردم خود گوش دهند.»

با این حال، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، تصویب قطعنامه کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل را درباره وضعیت حقوق بشر در ایران «از اساس مردود» خواند و گفت: «جمهوری اسلامی همواره در امر ارتقای حقوق بشر کاملا جدی بوده است.»

او افزود: کشورهای غربی در جایگاهی نیستند که به دولت و مردم ایران توصیه‌های حقوق بشری داشته باشند.

زهرا ارشادی،‌ معاون نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل، نیز در واکنش به تصویب این قطعنامه گفت: «زنان ایرانی، باهوش، تحصیلکرده، فداکار و میهن‌دوست هستند، لذا نیازی نیست که کشورهای غربی خود را وکیل مدافع آن‌ها بدانند.»

پیش‌نویس این قطعنامه در حالی به تصویب می‌رسد که شهروندان معترض در ایران، چهارشنبه در دومین روز از اعتراضات سه روزه در سومین سالگرد آبان خونین ۹۸، به خیابان‌ها آمدند و به اعتراضات خود ادامه دادند.

همچنین تجمع و تظاهرات خیابانی شهروندان در کنار اعتصاب‌ها و تحصن‌های دانشجویی در روز چهارشنبه و در شهرهای مختلف ایران ادامه یافت و قرار است این اعتراضات فردا هم ادامه پیدا کند.

روز چهارشنبه، کسبه و بازاریان شهرهای مختلف ایران نیز در دومین روز از اعتصاب‌های سراسری در امتداد خیزش انقلابی ایرانیان علیه جمهوری اسلامی، مغازه‌های خود را تعطیل کردند.

شماری از کسبه در بازار بزرگ تهران، خیابان‌های شوش، فلسطین، نازی‌آباد، شهران و منوچهری تهران، شهرهای مشهد، زنجان، بهبهان، سنندج، پیرانشهر، بوکان، سقز، مریوان، رشت، بندرعباس، اهواز، اصفهان و شاهین‌شهر، مهاباد، شیراز، کرمان، آباده، بابل، کرمانشاه، اراک، خرم‌آباد و ... مغازه‌های خود را بستند.

طبق جدیدترین گزارش سازمان حقوق بشر ایران، دست‌کم ۳۲۶ نفر از شهروندان، از جمله ۴۳ کودک و ۲۵ زن، در پی سرکوب‌ها در ۲۲ استان کشته شده‌اند.

طبق اعلام این سازمان، ۹ دختر و سه کودک تبعه افغانستان در میان کودکان کشته شده هستند.

این سازمان از جامعه جهانی خواسته با واکنش قاطع مانع کشتار بیشتر مردم شود و بر لزوم ایجاد یک سازوکار بین‌المللی برای پاسخگوکردن جمهوری اسلامی به خاطر کشتار مردم تاکید کرد.

روز چهارشنبه، گروهی از فعالان اهل قلم فهرستی را در اختیار ایران اینترنشنال قرار دادند که نام‌های ۱۲۰ نویسنده، هنرمند و روزنامه‌نگاری را که در خیزش سراسری ایران بازداشت شده،آسیب‌ دیده یا مورد تهدید و ارعاب قرار گرفته‌اند، شامل می‌شود.

در میان افراد این فهرست می‌توان به نام‌های سعید هلیچی، امیرحسین بریمانی، آتفه چهارمحالیان، محمود طراوت‌روی، محمد شعبانی، محمود میرزایی و نیک یوسفی اشاره کرد.