دیدار دانشجویان دختر زاهدان با مولوی عبدالحمید: جمهوری اسلامی ۴۳سال حق زنان را نادیده گرفت

عبدالحمید اسماعیل‌زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، در دیدار با دختران دانشجو در این شهر گفت: «در طول ۴۳ سال گذشته، زنان، اقوام، مذاهب و اقلیت‌ها با تبعیض و نابرابری روبه‌رو بوده‌اند.»

شماری از دانشجویان دختر سیستان و بلوچستانی با امام جمعه اهل سنت زاهدان دیدار و حمایت خود را از مواضع او اعلام کردند.

عبدالحمید اسماعیل‌زهی در این دیدار همچون خطبه‌های نماز جمعه هفته گذشته، بر تبعیضی که جمهوری اسلامی نسبت به زنان روا داشته است، تاکید کرد و گفت: «چرا زنان که اکثریت‌ جامعه و بخشی از هر خانواده را تشکیل می‌دهند، مورد تبعیض قرار گیرند؟ وقتی زنان در ادارات هستند، چه‌ مانعی در اسلام وجود دارد که زن نتواند وزیر شود؟ متاسفانه در حق زنان بسیار اجحاف شده است.»

او در این دیدار گفت: «بدون زنان، کشور و جامعه را نمی‌توانیم بسازیم.»

اسماعیل‌زهی با اشاره به محروم کردن زنان از حقوق برابر در طول چهار دهه، تاکید کرد: «زن وقتی توانایی کار، مهارت و تخصص و مدیریت و دانش لازم را دارد چرا از فعالیت در جامعه محروم شود؟»

امام جمعه اهل سنت زاهدان به خیزش انقلابی مردم ایران در ۵۰ روز اخیر اشاره کرد و آن را «توسط زنان» و نتیجه نارضایتی آنان از «تبعیض و نابرابری و عملکرد خشن حکومت» دانست.

اسماعیل‌زهی این برخورد خشن با زنان معترض را تا اندازه‌ای خواند که «بعضی از فرزندان و دختران جان خود را از دست دادند».

او گفت:‌ «اگر زنان سرخورده و گرسنه و تحقیر نبودند و آزادی و حقوقشان رعایت می‌شد، نیاز به حجاب اجباری و گشت ارشاد نبود.»

دیدار امام جمعه اهل سنت زاهدان با دختران دانشجو در حالی است که در روزهای گذشته بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی و شهروندان درباره وضعیت و سرنوشت فائزه براهویی، دانشجوی ۲۳ ساله دانشگاه آزاد زاهدان، اظهار نگرانی کردند.

براهویی پیگیر پرونده تجاوز فرمانده پلیس چابهار به یک دختر نوجوان، از سوی اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت شد.

روز دوشنبه، منابع آگاه به ایران اینترنشنال گفتند که براهویی، یازدهم مهر بازداشت و به اتهام «لیدری اعتراض‌ها» دادگاهی شده است.

پیشتر رسانه‌های محلی درباره ماجرای تجاوز سرهنگ ابراهیم کوچک‌زایی، فرمانده انتظامی چابهار به یک دختر نوجوان در حین بازجویی از او برای بررسی یک پرونده قتل، اطلاع‌رسانی کرده بودند.

اوایل مهر ماه، امام جمعه اهل سنت زاهدان، سکوت خود و دیگر علمای منطقه در این مورد را «معنادار» خواند اما اشاره‌ای به موضوع «تجاوز» نکرد و ماجرا را به «اتفاق پیش آمده» تقلیل داد.

پس از آن، عبدالغفار نقشبندی، امام جمعه موقت شهرستان راسک در استان سیستان و بلوچستان، خبر تجاوز فرمانده انتظامی به این دختر نوجوان بلوچ را تایید کرد و خواستار مجازات «هر چه سریع‌تر این مامور متجاوز» شد.

روز جمعه هشتم مهر، مردم زاهدان برای اعتراض به این تجاوز و همچنین قتل حکومتی مهسا امینی پس از نماز جمعه زاهدان تجمع کردند که نیروهای حکومتی با گشودن آتش به روی آن‌ها، دست به کشتار گسترده زدند و بیش از ۹۰ کشته بر جای گذاشتند.