سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا: دولت ایران می‌خواهد اعتراض‌ها را به ما ربط دهد

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری روز دوشنبه گفت: «دولت ایران دوست دارد این اعتراض‌ها را به ما ربط دهد تا بتواند ایالات متحده را به خاطر آنچه می بیند سرزنش کند.» ند پرایس افزود: «واقعیت این است که دولت ایران با مشکلاتی مواجه است که اساسا ساخته خودش است.»

سخنان پرایس در حالی بیان شد که مقام‌های جمهوری اسلامی، از جمله علی خامنه‌ای، خیزش انقلابی مردم ایران را به کشورهای خارجی به‌ویژه آمریکا و اسرائیل نسبت می‌دهند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ با سوالی درباره اظهارات پیشین جو بایدن درباره آزادی ایران در پی این اعتراضات گفت: «این اعتراضات بسیار قدرتمند است، زیرا اساسا به ما مرتبط نیست و به هیچ بازیگر خارجی دیگری هم مرتبط نیست.»

پرایس خیزش سراسری ایرانیان را ناشی از «آرمان های واقعی، مشروع و قلبی مردم» توصیف کرد و افزود دلیل امتداد اعتراضات این است که «در میان مردم ایران حسی قوی وجود دارد که دولت آنها را از حقوق و خواسته‌هایشان محروم می‌کند.»

او گفت واشینگتن به دنبال راههایی است که حکومت ایران را به خاطر سرکوب معترضان پاسخگو کند و حمایت خود را از اعتراض‌های مسالمت‌آمیز که در پی حقوقی جهانی است ابراز کند.

پرایس به «سرکوب، خشونت و قطعی اینترنت» به دست جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت با وجود این اقدامات «این جنبش ادامه داشته» و به همین دلیل برای بسیاری در جهان «قابل تحسین» بوده است.

ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، درباره دیدگاه کشورش نسبت به خیزش سراسری مردم ایران در روز ۵ آبان‌ماه گفته بود که اعتراضات متعلق به مردم ایران و به دلیل مطالبات آنها از حکومت است. وی افزود آمریکا مراقب است به دام اطلاعات نادرست جمهوری اسلامی در مورد حمایت واشینگتن از این اعتراضات نیفتد.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، نیز در روز ۱۴ آبان‌ماه گفت «به ایرانیان کمک خواهیم کرد تا صدای خود را به گوش جهان برسانند» و خبر از تلاش ایالات متحده برای تحریم‌های بیشترعلیه مقام‌های ایرانی به دلیل سرکوب اعتراضات داد.