رهبران فرانسه و بریتانیا بر مقابله با تهدیدهای جمهوری اسلامی در منطقه و جهان تاکید کردند
کمی پس از آن که ریشی سوناک نخستوزیر بریتانیا، اقدامات جمهوری اسلامی را موجب بیثباتی منطقه خاورمیانه دانست، امانوئل مکرون، رییسجمهوری فرانسه نیز بر مقابله با تهدیدهای ایران در جهان تاکید کرد.
مکرون در گفتوگو با شبکه العربیه گفت که تهدیدهای جمهوری اسلامی از منطقه خاورمیانه فراتر رفته است.
او که برای شرکت در نشست بینالمللی سازمان ملل متحد درباره تغییرات اقلیمی به مصر سفر کرده بود، گفت: «باید روش مقابله خود با تهدیدهای ایران در جهان را تغییر دهیم.»
مکرون در شرمالشیخ مصر تاکید کرد: «باید بهطور سازماندهی شدهای برای مقابله با تهدیدهای ایران همکاری کنیم.»
رییسجمهوری فرانسه با این حال ادامه داد: «باید عدم تاثیرپذیری مردم ایران از تحریمهای اعمال شده علیه رژیم جمهوری اسلامی تضمین شود.»
کمی قبل از آن نیز سوناک در گفتوگو با العربیه بر لزوم رایزنی با شرکای بریتانیایی درباره پرونده ایران تاکید کرد.
او با اشاره به این که جمهوری اسلامی پیشتر از پذیرش متن پیشنهادی برای توافق احیای برجام خودداری کرده بود، گفت: «با سرکوب معترضان که از اواسط ماه سپتامبر و پس از کشته شدن مهسا امینی دست به تظاهرات زدند، اوضاع پیچیده شده است.»
پیشتر بریتانیا اعلام کرد گشت ارشاد را به دلیل «چندین دهه تهدید به بازداشت و خشونت» علیه زنان ایرانی «برای کنترل پوشش و نحوه رفتار آنها در بیرون از خانه» تحریم کرده است.
پنج فرمانده انتظامی و بسیج نیز به فهرست تحریمهای بریتانیا اضافه شدند.
همچنین روز دوشنبه دولت آلمان اعلام کرد اتحادیه اروپا درباره گنجاندن سپاه پاسداران در بسته جدید تحریمهای این اتحادیه علیه جمهوری اسلامی تصمیمگیری خواهد کرد.
سخنگوی دولت آلمان خبر داد که بسته تحریمهای جدید اتحادیه اروپا علیه جمهوری اسلامی در دست اقدام است. او با این حال جزییات بیشتری از محتوای این بسته جدید تحریمی فاش نکرد.
این اظهارات سخنگوی دولت آلمان دقیقا یک هفته پس از اظهارات اولاف شولتس، صدراعظم آلمان در این باره است.
شولتس «خشونت نامتناسب نیروهای امنیتی» جمهوری اسلامی علیه معترضان در ایران را محکوم کرده و ضمن اعلام حمایت از مردم ایران، گفته بود اتحادیه اروپا در حال بررسی تحریمهای بیشتر علیه جمهوری اسلامی است.
صدراعظم آلمان روز دوشنبه نهم آبان در توییتی نوشت: «تحریمهای اتحادیه اروپا قابل توجه است. ما در حال بررسی اقدامات بیشتر هستیم.»
تاکنون اتحادیه اروپا تحریمهای حقوق بشری و همچنین تحریمهایی را به دلیل استفاده از پهپادهای ایرانی در تهاجم روسیه به اوکراین، علیه تهران وضع کرده است.
احتمال گنجانده شدن سپاه در تحریمهای اتحادیه اروپا در حالی است که آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان، اعلام کرده بود این کشور و اتحادیه اروپا در حال بررسی چگونگی قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی هستند.