تداوم اعتصاب کارگران پیمانی پالایشگاهها و تجمع کارکنان شرکت نیشکر هفتتپه در روز سهشنبه
اعتصاب و تجمع کارگران پیمانی پالایشگاهها در همراهی با خیزش ایرانیان علیه جمهوری اسلامی، ادامه دارد. کارکنان شرکت نیشکر هفتتپه هم روز سهشنبه ۲۶ مهر، تجمع برگزار کردند.
گروهی از کارگران شرکت نیشکر هفتتپه در همراهی با خیزش سراسری علیه جمهوری اسلامی، با فراخوان از پیش اعلام شده روز سهشنبه در محوطه این شرکت تجمع و اعتصاب کردند.
این در حالی است که روز دوشنبه، کانال مستقل کارگران هفتتپه از تلاشها برای ایجاد تفرقه قومی و اختلال در تجمع کارگران این شرکت خبر داده بود.
به گفته این کانال تلگرامی، در جلسهای که با دخالت عبدعلی ناصری، مدیر عامل این شرکت برگزار شده، گفته شده است به هر شکل از تجمع روز سهشنبه کارگران جلوگیری شود.
همچنین گزارشها حاکی از تداوم اعتصاب کارگران پیمانی پالایشگاههای ماهشهر، عسلویه، بندرعباس و آبادان است.
کارگران کارخانه کیانتایر نیز در اعتراض به عدم پرداخت حق بیمهها از تیر ماه، و بسته شدن دفترچه خدمات درمانیشان، از روز دوشنبه ۱۸مهر ماه دست از کار کشیده و تاکنون نیز در اعتصاب به سر میبرند.
نیروهای پروژهای صنعت نفت از روز ۱۸مهر اعتصاب عمومی خود را آغاز کردند.
کارگران پروژهای شاغل در پتروشیمیهای هنگام و بوشهر (سایت یک)، آغازگر جریان اعتصاب سراسری شاغلان صنعت نفت و پتروشیمی شدند.
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت نیز همان روز با انتشار بیانیهای از آغاز اعتصاب و اعتراض این کارگران خبر داد و نوشت: «این اعتراضات برابر فراخوانهای قبلی در طی دو روز گذشته و در حمایت از اعتراضات گسترده مردم صورت گرفت.»
این بیانیه در پایان از کارگران دیگر بخشهای صنعت نفت، اعم از پیمانی، قراردادی و رسمی خواسته بود تا اعتراضات را در سطحی گسترده آغاز کنند و «آماده اعتصابات سراسری و کمرشکن» شوند.
پس از آن، کارگران فاز دوم پالایشگاه آبادان، عسلویه و پتروپالایش کنگان هم به اعتصابها پیوستند.
با انتشار گسترده تصاویر و گزارشهای این اعتصابها، سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه نیز بلافاصله با صدور اطلاعیهای از اعتصاب کارگران نفت و پتروشیمی حمایت کردند.
پیشتر و در روز چهارم مهر نیز شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت با انتشار بیانیهای هشدار داده بود اگر جمهوری اسلامی به سرکوب مرگبار خیزش سراسری پایان ندهد، این کارگران اعتصاب خواهند کرد.
پس از این هشدار، بخشی از کارکنان رسمی صنعت نفت هم با انتشار بیانیه مشابهی خطاب به حکومت نوشتند: «اخطار میدهیم که اگر سرکوبگریها ادامه یابد، اگر همه دستگیرشدگان آزاد نشوند، اگر به فضای پادگانی در خیابانها و در شهرها و در محیطهای کارمان پایان داده نشود، دست از کار خواهیم کشید و این بار با خانوادههایمان و همراه مردم تجمع خواهیم کرد.»
با گذشت یک ماه از آغاز خیزش سراسری مردم ایران و با تداوم اعتراضات خیابانی، در روزهای اخیر بسیاری از کسبه و بازاریان به ویژه در شهرهای کردنشین دست به اعتصاب و بستن مغازههای خود زدهاند.