تاکید دانشجویان برای ادامه اعتصابات و گسترش سریع شیوههای مختلف نافرمانی مدنی در کشور
در حالی که دانشجویان بر ادامه اعتصابات تاکید کردهاند و قرار است در روز شنبه ۱۶ مهر در نقاط مختلف ایران و جهان از جمله در دانشگاه صنعتی شریف تهران تجمعهای اعتراضی برگزار شود، به کارگیری شیوههای مختلف نافرمانی مدنی با سرعت در نقاط مختلف کشور در حال گسترش است.
ویدیوهای رسیده به ایران اینترنشنال نشان میدهد مردم همچون شبهای قبل در مناطق مختلفی از تهران از جمله مرزداران، امیرآباد، قیطریه، نارمک و شهرک آتیساز از پشتبام و پنجرههای خانه شعارهای ضدحکومتی میدهند.
ویدیوهای رسیده به ایران اینترنشنال حاکی از اعتراضهای خودرویی و بوق ممتد در چند شهر از جمله سنندج، سقز، بوکان و خیابان ولیعصر در تهران است.
دانشجویان دانشگاه تهران نیز اعلام کردند در پی تحقق شعار «زن، زندگی، آزادی» در چارچوب پویشی اجتماعی حقوق خود را بازگردانده و از روز شنبه سلف غذاخوری دختران و پسران مشترک خواهد بود.
دانشجویان دانشگاههای بهشتی و علم و فرهنگ تهران هم گفتهاند به اعتراضات و تحریم کلاسها ادامه میدهند.
ویدیوی رسیده به ایران اینترنشنال نشان میدهد معترضان در بزرگراه مدرس در تهران پارچه نوشته بزرگی را روی یک پل عابر پیاده با شعار «دیگه نمیترسیم، میجنگیم» نصب کردهاند.
همچنین مخاطبان ایران اینترنشنال ویدیوکلیپی را ساخته و ارسال کردهاند که نشان میدهد دختران متن ترانه «برای» شروین حاجیپور را روی دیوارهای شهر تهران با اسپری مینویسند.
از سوی دیگر، دو گروه هکری تپندگان و بلک ریوارد با هک کردن سامانه های ارسال پیامک، به تعداد زیادی از مشترکان تلفنهای همراه پیامهایی برای دعوت به شرکت در تجمعهای شنبه ارسال کردند. گروه هکری بلک ریوارد از ارسال حدود پنج میلیون پیامک دعوت به تظاهرات برای روز شنبه خبر داد.
در همین حال، به گزارش منابع ایران اینترنشنال، نیروهای بسیج و لباس شخصی به دلیل بیم از مشارکت مردم در اعتراضات روز شنبه به شکل بیسابقهای در خیابانهای مناطق کیانپارس، زیتون و ملاشیه اهواز مستقر شدند.
همچنین منابعی در اهواز به ایران اینترنشنال گزارش دادند نیروهای امنیتی به همراه یک آمبولانس عماد حیدری یکی از کشتهشدگان اعتراضات اخیر در اهواز را بامداد روز جمعه در قبرستان بروملی ویژه اعدامیها و درگذشتگان بینام و نشان دفن کردند و در هنگام دفن فقط به برادرش اجازه حضور دادند.
جمعی از دانشجویان دانشگاه بهشتی، روز جمعه ۱۵ مهر درباره ادامه اعتصابات نوشتند: «به اطلاع مسوولین دانشگاه و نیروهای سرکوبگر رژیم سفاک میرسانیم تا زمانی که دانشجویان و دوستان ما در بند دژخیمان ضحاک هستند، به اعتراض و اعتصاب خود و همچنین تحریم کلاسهای درس ادامه خواهیم داد.»
در همین روز بیانیه جمعی از دانشجویان دانشگاه علم و فرهنگ درباره ادامه اعتصابات منتشر شد.
این دانشجویان در بیانیه خود نوشتند: «پیرو ادامه حملات نیروهای امنیتی به دانشگاهها، کشتار و دستگیری مردم و دانشجوهای معترض و همچنین بازداشت میرشاهین فاطمی، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علم و فرهنگ، همصدا با سایر دانشجویان دلیر کشور، تا زمان آزادی آیندهسازان این مرز و بوم، به تحریم کلاسها و اعتراضات ادامه خواهیم داد.»
این دانشجویان از استادان دانشگاه نیز خواستند «در مسیر آزادگی و شرافت»، همراه آنان باشند.
دانشجویان دانشگاه تهران هم اعلام کردند در پی تحقق شعار «زن، زندگی، آزادی» در چارچوب پویشی اجتماعی، حقوق خود را باز خواهند گرداند. آنان اعلام کردند از روز شنبه ۱۶ مهر، سلف غذاخوری دختران و پسران مشترک خواهد بود.
همزمان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران با انتشار بیانیهای از معلمان سراسر ایران خواست با «درک ضرورت تاریخی»، در انجام وظیفه اخلاقی و ملی خود، در هفته پیش رو و از روز شنبه مورخ ۱۶ مهر تا پایان هفته، کلاسهای درس را به «کرسیهای آزادیخواهی و عدالتطلبی» تبدیل و در همراهی با جنبش اعتراضی مردم ایران، از طبقات مختلف جامعه از دانشآموز، دانشجو، کارگر و شهروندان عادی تا نخبگان، شایستگان، متفکران، هنرمندان و ورزشکاران، «مراتب اعتراض خود را به ظلم سیستماتیک و بی عدالتیهای حاکمیت، بلندتر و رساتر از همیشه طنینانداز کنند.»
این شورا خطاب به حکومت اعلام کرد: «اگر حاکمیت بخواهد به روند سرکوب دانشآموزان و دانشجویان و جوانان و قاطبه ملت ادامه دهد، این شورا اعلام تجمعات اعتراضی و خیابانی را در دستور کار قرار خواهد داد.»
اسماعیل عبدی، فعال صنفی محبوس در زندان مرکزی کرج هم روز جمعه ۱۵ مهر ۱۴۰۱ در یادداشتی نوشت: «به عنوان معلمی که طی دو دهه کنشگری صنفی به مسالمتآمیزترین شکل، همواره با گوشزد کردن مسائل مبتلابه جامعه، همراه تشکلهای صنفی معلمان به واکاوی عواقب تصمیمات نادرست حکومتی [پرداخته و] هشدار دادهام، تاکید میکنم برای جامعهای که انباشته از خشم و اعتراض است، دست به خشونت زدن و ابزار سرکوب را به عنوان بهترین راه حل دیدن، عواقبی جبران ناپذیر خواهد داشت.»
پیش از این کانون نویسندگان ایران با محکوم کردن کشتار معترضان زاهدان و سرکوب اعتراضات مردم و دانشجویان، جنبش آزادیخواهانه مردم ایران را حاصل انفجار خشم عمومی از به تباهی رفتن زندگی شهروندان طی چهار دهه حکومت جمهوری اسلامی خواند.
کانون نویسندگان ایران در بیانیه خود با اشاره به واکنش جمهوری اسلامی به اعتراضات مردمی اعلام کرد: «حکومت همچون همیشه دستبهکار سرکوب شده است؛ بسیاری را کشته، بسیاری را ربوده، بسیاری را شکنجه کرده و بسیاری را به بند کشیده است. مردم اما پا پس نکشیدهاند و به هر طریق ممکن صدای اعتراضشان را به گوش جهانیان رساندهاند.»