ادامه تجمع‌های جهانی در حمایت از خیزش سراسری مردم ایران در روز جمعه ۱۵ مهر

ایرانیان مقیم آمریکا، آلمان، نروژ، ترکیه و ...، در اعتراض به جنایت‌های جمهوری اسلامی و در حمایت از خیزش سراسری مردم ایران، روز جمعه ۱۵ مهر نیز دست به تجمع زدند. مقام‌های سیاسی برخی کشورها هم حمایت خود را از اعتراضات مردم ایران اعلام کردند.

در واکنش به خیزش جهانی ایرانیان علیه جمهوری اسلامی، وزیران امور خارجه هفت کشور در ویدیویی مشترک با عنوان «عدالت برای ایران»، از زنان ایران و مبارزه آن‌ها برای آزادی حمایت کردند.

وزیران امور خارجه کشورهای آلمان، فرانسه، اسپانیا، کانادا، بلژیک، سوئد و شیلی در ویدیویی کوتاه از ایستادگی در کنار زنان شجاع ایران و ضرورت همبستگی جهانی با آن‌ها گفتند.

این ویدیو در صفحه توییتر وزارت امور خارجه آلمان منتشر شده است.

علاوه بر این، وزارت امور خارجه فرانسه روز جمعه نسبت به خطر بازداشت خودسرانه و محاکمه ناعادلانه شهروندان خود در ایران هشدار داد و از اتباع این کشور خواست در اسرع وقت ایران را ترک کنند.

در این توصیه جدید آمده است هر گردشگر فرانسوی، از جمله افراد دوتابعیتی، در صورت سفر به ایران در معرض خطر شدید بازداشت هستند.

خبرگزاری ای‌ان‌پی نیز به نقل از وزیر امور خارجه هلند گزارش کرد دولت این کشور از همه شهروندانش خواسته است ایران را ترک کنند. همچنین به هلندی‌ها توصیه شده است از سفر به ایران خودداری کنند.

نگاهی به تجمعات علیه جمهوری اسلامی در کشورهای مختلف جهان در روز جمعه ۱۵ مهر:

آمریکا

صدها نفر از ایرانیان در مقابل دفتر مرکزی شبکه خبری سی‌ان‌ان در لس‌آنجلس تجمع کردند.

معترضان در این تجمع، خواستار رساندن صدای خیزش ایرانیان به نهادهای بین‌المللی شدند.

آلمان

روز جمعه ایرانیان مقیم آلمان در برلین در حمایت از اعتراضات سراسری در ایران دست به راهپیمایی اعتراضی زدند.

معترضان در راهپیمایی خود از مسیری عبور کردند که ساختمان‌های مربوط به پارلمان در آن قرار داشت و از کنار دفتر خبرگزاری‌های خارجی گذشتند.

«زن، زندگی، آزادی»، «آزادی برای ایران»، «ما همه مهسا هستیم/ بجنگ تا بجنگیم»، «گشت ارشاد، گشت کشتار» و ... از جمله شعارهایی بود که معترضان در این تظاهرات سر دادند.

پیش از این هم تجمع‌ها و راهپیمایی‌هایی در حمایت از اعتراضات سراسری در ایران، در برلین و دیگر شهرهای آلمان برگزار شده است. آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه این کشور نیز از نخستین کسانی بود که برای زنان ایرانی پیام فرستاد و از خیزش و اعتراض آن‌ها حمایت کرد.

نروژ

روز جمعه تجمع اعتراضی ایرانیان ساکن نروژ نیز در حمایت از خیزش سراسری مردم ایران، مقابل پارلمان این کشور در اسلو برگزار شد.

در این تجمع که با فراخوان کمیته ایرانی-نروژی حمایت از مبارزات مردم ایران برپا شد، بیش از هزار نفر حضور داشتند.

ارنا سولبرگ نخست وزیر پیشین نروژ در آغاز این تجمع سخنرانی کرد و سپس نماینده‌هایی از حزب فمینیسم به حمایت از اعتراضات مردم ایران پرداختند.

حاضران در این تجمع که همزمان با اعلام اسامی برندگان جایزه صلح نوبل برگزار شد، شعارهایی علیه جمهوری اسلامی سر دادند.

ترکیه

در ترکیه نیز با وجود هشدار پلیس این کشور، تجمعی از سوی ایرانیان مقیم استانبول در حمایت از اعتراضات سراسری مردم ایران شکل گرفت و معترضان با وجود احتمال بازداشت از سوی پلیس، مقابل کنسولگری جمهوری اسلامی جمع شدند و دست به اعتراض زدند.

در این تجمع شماری از شهروندان ایرانی، فعالان حقوق زنان، فعالان مدنی و کنشگران جنبش‌های فمینیستی ترکیه، شعار «مرگ بر دیکتاتور» و «زن، زندگی، آزادی» سر دادند.

اسرائیل

در این روز همچنین در اقدامی کم‌سابقه، ساختمان شهرداری تل‌آویو با شعار «زن، زندگی، آزادگی» نورپردازی شد.

قرار است روز شنبه هم گروهی از ایرانیان اسرائیل در اعتراض به سرکوب زنان به دست جمهوری اسلامی، در خانه فرهنگی کوروش در حومه تل‌آویو دور هم جمع شوند.

در تازه‌ترین واکنش‌ها به تلاش‌ها برای سرکوب خیزش سراسری مردم ایران از سوی حکومت، وزارت خزانه‌داری آمریکا با محکوم کردن این سرکوب خشونت‌آمیز و اقدام جمهوری اسلامی برای قطع اینترنت، از وضع تحریم‌های جدید علیه هفت مقام ارشد جمهوری اسلامی خبر داد.

از سوی دیگر بیش از ۲۰ سازمان حقوق بشری در نامه‌ای به جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا، خواستار مقابله ایالات متحده با سرکوب معترضان در ایران شدند.

آن‌ها از بایدن خواستند تا به عنوان رییس‌جمهوری «قدرت دموکراتیک پیشرو جهان»، با زنان و معترضان در ایران همراه شده و از آن‌ها حمایت کند.

بنیاد عبدالرحمن برومند، کمپین فعالین بلوچ، ماده ۱۹، پروژه دموکراسی خاورمیانه، بنیاد سیامک پورزند، قلم آمریکا و ... از جمله سازمان‌های حقوق بشری امضاکننده این نامه هستند.