سازمان پزشکی قانونی مرگ مهسا امینی را ناشی از ضربه به سر و اعضا و عناصر حیاتی بدن ندانست
سازمان پزشکی قانونی، وابسته به قوه قضاییه جمهوری اسلامی با صدور بیانیهای اعلام کرد کشته شدن مهسا امینی ناشی از «اصابت ضربه به سر و اعضا و عناصر حیاتی بدن نبوده» است. این بیانیه سه هفته بعد از جان باختن این زن ۲۲ ساله در بازداشت گشت ارشاد و در روز تعطیل منتشر شد.
صالح نیکبخت، وکیل خانواده مهسا امینی اما با تاکید بر دسترسی نداشتن به اصل پرونده مهسا، به سایت رویداد ۲۴ گفت: «درباره برخورد پزشکی قانونی حرف نزدیم تا بنزین روی آتش نریزیم.»
او گفت که پزشکان تایید کردهاند عمل غده بالای چشم مهسا امینی ربطی به مرگ او نداشت.
سازمان پزشکی قانونی اما با ارجاع به یک «بیماری زمینهای» در مهسا، اعلام کرد که او در ساختمان گشت ارشاد «به طور ناگهانی» دچار افت هوشیاری شده است.
در بیانیه سازمان پزشکی قانونی درباره علت فوت مهسا امینی که روز جمعه ۱۵ مهر و در روز تعطیل در ایران منتشر شد، آمده است که او، «پس از عمل جراحی تومور کرانیوفارنژیومای مغزی در سن هشت سالگی دچار اختلال در محور مهم هیپوتالاموس ـ هیپوفیز و غدد تحت فرمان آن (از جمله آدرنال و تیرویید) شده است.»
این بیانیه درباره این جانباخته در بازداشت گشت ارشاد اضافه کرد: «به علت این بیماری زمینهای متوفیه [مهسا] تحت درمان با داروهای هیدروکورتیزون، لووتیروکسین و دسموپرسین بوده است.»
پزشکی قانونی همچنین نوشت که مهسا امینی روز ۲۲ شهریور «از ساعت ۱۹:۵۶ بهطور ناگهانی دچار افت هوشیاری شده و متعاقب آن بر زمین میافتد که با توجه به بیماری زمینهای، متوفیه توانایی لازم جهت جبران و تطابق با وضعیت ایجاد شده را نداشته است.»
در نهایت این سازمان با این ادعا که جان باختن مهسا امینی به دلیل «نارسايی چند ارگانی ناشی از هیپوکسی مغزی» بوده، تاکید کرد که «با استناد به مدارک پزشکی بیمارستانی، بررسی سیتیاسکن مغز و ریه، نتایج معاینه ظاهری جسد و کالبدگشایی و آزمایشات آسیبشناسی»، مرگ مهسا امینی «ناشی از اصابت ضربه به سر و اعضا و عناصر حیاتی بدن نبوده است.»
گزارش منتشر شده از سوی پزشکی قانونی در حالی است که تصاویر سیتیاسکن مهسا امینی که در اختیار ایراناینترنشنال قرار گرفته بود، نشانگر شکستگی جمجمه در سمت راست سر او در اثر عوارض ناشی از ضربه مستقیم به جمجمه بود.
همچنین این تصاویر نشانگر وجود ترشحات و خون در ریه مهسا بود که به گفته پزشکان، تجمع مایعات در ریه، ناشی از ورود به کما در پی ضربه سنگین به سر او بوده است.
از سوی دیگر منابع بیمارستانی در گفتوگو با ایراناینترنشنال گزارش دادند مهسا امینی در زمان انتقال به بیمارستان کسری در حدود ساعت ۱۱ شب به هیچ محرکی پاسخ نمیداده و مرگ مغزی کامل اتفاق افتاده بوده است.
بر اساس اعلام این منابع، ریههای مهسا پر از خون شده و کاملا مشخص بوده که «بیمار قابل احیا نیست».
بیمارستان کسری نیز پس از اعلام خبر جان باختن مهسا، در اطلاعیهای اعلام کرد که مهسا امینی بدون «علائم حیاتی» و در حالت «مرگ مغزی» به این بیمارستان منتقل شده و ۴۸ ساعت پس از احیا بار دیگر دچار ایست قلبی شده و درگذشته است.
این در حالی است که بیمارستان کسری در نتیجه فشار نیروهای امنیتی مجبور به حذف اطلاعیه خود از شبکههای اجتماعی شد.
همچنین یک منبع بیمارستانی به ایراناینترنشنال گفت که اگر سر فردی در یک تصادف آسیب ببیند، ممکن است با انجام جراحی تخلیه هماتوم ایجاد شده، شانس زنده ماندن داشته باشد اما در مورد مهسا امینی، آسیب چنان وسیع بوده که امکان جراحی وجود نداشته و نشان دهنده ضربات متعدد و لهشدگی بافت مغزی بوده است.»
از سوی دیگر، گروه هکری «عدالت علی» نامه علی امرائی، دادیار شعبه پنج دادسرای ناحیه ۳۸ به «دکتر محسنپور»، سرپرست این دادسرا را منتشر کرد که بر اساس آن، به نقل از شاهدان اعلام شده سر مهسا امینی هنگام بازداشت با جدول برخورد کرده است.
بر اساس این نامه، مهسا امینی به یکی از بازداشتشدگان در ون گشت ارشاد هم از ضربه وارد شده به سرش و خونریزی آن گفته بود.
این نامه نتایج تحقیقات اولیه دادیار شعبه پنج دادسرای ناحیه ۳۸ است.
همچنین نیروی انتظامی تاکنون از انتشار فیلم کامل گرفته شده از چگونگی بازداشت مهسا امینی خودداری کرده است.
پارلمان اروپا، کانادا و آمریکا ضمن محکومیت قتل مهسا امینی و همچنین سرکوب اعتراضات در ایران، خواستار تحقیق مستقل درباره چگونگی قتل این زن ۲۲ ساله شدهاند.