ایران اینترنشنال: جمهوری اسلامی از کرج روی ماهوارههای مخابراتی پارازیت مداری میاندازد
مدیریت شبکه تلویزیونی ایراناینترنشنال در بیانیهای اعلام کرد جمهوری اسلامی در چند روز گذشته بعد از سالها مجددا شروع به ارسال پارازیت مداری روی ماهوارههای مخابراتی کرده است.
پارازیت مداری، به هدف قراردادن ماهوارهای مخابراتی توسط امواجی گفته میشود که ارسال تصاویر و اطلاعات از سوی ماهوارهها را با اختلال روبرو میکند. ارسال پارازیت مداری، خلاف قوانین بینالمللی است و جمهوری اسلامی از سال ۸۸ به اینسو، جز مواردی نادر، دست به چنین کاری نزده بود.
دربیانیه ایراناینترنشنال آمده است که پارازیت مداری که در روزهای گذشته ماهوارههای مختلف و به ویژه یوتلست را هدف قرار دادهاند از محلی در نزدیکی کرج مخابره میشود.
ایراناینترنشنال از طریق مراجع بینالمللی در حال پیگیری نقض آشکارمعاهدات و قوانین بینالمللی در خصوص حق پخش ماهوارهای است.
بینندگانی که در دریافت شبکه ایراناینترنشنال از طریق یوتلست دچار مشکل هستند میتوانند برنامههای این شبکه را از طریق ماهوارههای دیگر از جمله ماهواره اکسپرس (جهت یاهست) فرکانس۱۲۵۹۴ عمودی دریافت کنند.
در پی اعتراضات سراسری به کشته شدن مهسا امینی، تلاشهای جمهوری اسلامی برای سانسور جریان اطلاعات در میانه اعتراضات ادامه دارد، و در همین راستا دسترسی شهروندان به اینترنت همراه و خانگی را نیز با اختلال گسترده مواجه کرده است.
از سوی دیگر، سازمان «اتحادیه ملی برای دموکراسی در ایران» (NUFDI) با اشاره به ارسال پارازیت روی ماهوارهها، در نامهای از وزیر خارجه آمریکا خواست صداوسیمای جمهوری اسلامی تحریم شود.
در همین حال، شرکت آلمانی «استاتیستا» سهشنبه از رشد بیش از سه هزار درصدی استفاده از ویپیان در ایران طی یک ماه گذشته خبر داد.
طبق آمار گردآوری شده از سوی مجموعه Top10VPN که وضعیت استفاده از ابزارهای ویپیان در جهان را بررسی میکند، ایران در یک ماه گذشته شاهد رشد ۳۰۸۲ درصدی استفاده از برنامههای ویپیان بوده است.
در همین حال، یازده سازمان حقوق بشری، از جمله بنیاد برومند، سازمان دیدبان حقوق بشرو کمپین فعالین بلوچ، در بیانیهای از مقامات جمهوری اسلامی خواستند تا بلافاصله دسترسی کامل به اینترنت و ارتباطات را برقرار کرده و از فیلتر کردن، کم کردن سرعت اینترنت، مسدود کردن و اختلال در پلتفرمها و ابزارهای ارتباطی آنلاین خودداری کنند.
از سوی دیگر، تلاشهای بینالمللی برای ارائه دسترسی اینترنت به مردم ایران ادامه دارد. پس از آنکه ماه گذشته ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیساکس و تسلا، از فعالسازی اینترنت ماهوارهای استارلینک خبر داد، وزارت خزانهداری آمریکا به تازگی اعلام کرد که یک مجوز کلی برای معافیت تحریمی در زمینه توسعه خدمات اینترنتی ایرانیان را تصویب کرد.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز اعلام کرد این کشور حمایت سختافزاری برای توسعه خدمات اینترنت ایرانیان را نیز در دستور کار خود دارد.