وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی مدعی بازداشت ۹ تبعه خارجی به دلیل «حضور در صحنه اعتراضات» شد

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی از بازداشت ۹ نفر از اتباع آلمان، لهستان، ایتالیا، فرانسه، هلند و سوئد در ایران خبر داد. این بیانیه همچنین سفارت‌خانه‌های چند کشور در ایران را به دست داشتن در تظاهرات و اعتراضات گسترده مردم ایران که در شهرهای مختلف در جریان است، متهم کرد.

وزارت اطلاعات در بیانیه‌ای که شامگاه هشتم مهر منتشر کرد، آورده است: «۹ تبعه بیگانه از اتباع آلمان، لهستان، ایتالیا، فرانسه، هلند، سوئد و ... در صحنه اغتشاشات یا در پشت صحنه‌های توطئه بازداشت شدند.»

این بیانیه همچنین سفارت‌خانه‌های چند کشور در ایران را به دست داشتن در تظاهرات گسترده مردم متهم کرده و نوشته است: «ضمن زیر نظر داشتن سفارت‌خانه‌هایی که عوامل آن‌ها کوچک‌ترین دخالت یا ورودی به صحن اغتشاشات داشتند، تذکر لازم به شکل مقتضی به دیپلمات‌های ذیربط داده شد. من‌جمله سفارت‌های آلمان، فرانسه، انگلیس، سوئد و ....»

وزارت اطلاعات در بیانیه‌ خود که با عنوان «تبیین حوادث روزهای اخیر در برخی نقاط کشور» منتشر شده، مدعی است تظاهرات گسترده مردم ایران «پوسته‌ای آشکار و محسوس و لایه‌های پنهان متعددی در پشت صحنه‌های خود» داشته است.

این وزارت‌خانه در شرح «بخشی از کشفیات و دستگیری‌های صحنه و پشت صحنه» اعتراضات سراسری از بازداشت «۴۹ نفر از عوامل و مرتبطین گروهک منافقین»، «بازداشت ۷۷ نفر از عوامل گروهکی کردستان»، «دستگیری پنج عضو گروهک‌های تکفیری تروریستی همراه با ۳۶ کیلوگرم مواد منفجره»، «بازداشت سه نفر از سران بهائیت و دو نفر از تیم رسانه‌ای آن‌ها»، «بازداشت ۹۲ نفر از وابستگان رژیم منحوس پهلوی و از سلطنت‌طلبان نشان‌دار»، «شناسایی و بازداشت عناصر مرتبط با رسانه‌های بیگانه در تهران و استان‌های مختلف کشور»، «شناسایی و بازداشت ۲۸ نفر از اراذل و اوباش» و «کشف و ضبط تعدادی کلت کمری، انواع مسلسل، فشنگ‌های مربوطه و تفنگ‌های ساچمه‌زن» خبر داده است.

صدور این اطلاعیه رسمی در حالی است که پیش از این، روزنامه انگلیسی تهران تایمز وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی، ادعا کرده بود سفارت‌های چهار کشور اروپایی و یک کشور آسیایی در اعتراضات سراسری در ایران نقش دارند.

تهران تایمز مدعی شده بود سفارت آلمان در تهران به عنوان «مرکز هماهنگی» سایر سفارتخانه‌های اروپایی در تهران ایفای نقش کرده و خانواده مهسا امینی را تشویق کرده است که «علیه نیروی انتظامی صحبت کنند» و با رسانه‌های خارجی تماس بگیرند تا «مرگ مهسا امینی را در اخبار نگه دارند.»

این روزنامه، بدون اشاره به تعداد مدعی شد که شماری از اتباع هلندی هم در اعتراضات سراسری بازداشت شده‌اند.

در روزهای گذشته نیز مقام‌های جمهوری اسلامی اعتراضات را به کشورهای خارجی نسبت دادند. از جمله محسن منصوری، استاندار تهران، گفت: «در مسائل اخیر تهران، ردپای مداخله برخی از سفارت‌خانه‌ها و سرویس‌های خارجی به وضوح مشاهده می‌شود.»

او همچنین بدون اشاره دقیق و مشخص، از بازداشت «تبعه‌هایی از سه کشور خارجی» خبر داده بود.

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی روز جمعه در بیانیه خود این ادعاها را تایید کرد و مدعی افزایش و آشکارسازی «حمایت مقامات آمریکایی، اروپایی و سلبریتی‌های آن‌ها از آشوبگران» شد.

مقامات جمهوری اسلامی پیش از این بارها اعتراضات مردمی در ایران را به کشورهای خارجی نسبت داده‌اند. از جمله پس از اعتراضات سال ۸۸ در ایران ۹ نفر از کارمندان ایرانی سفارت بریتانیا با چنین اتهاماتی بازداشت شدند.