زمینه‌چینی برای موروثی شدن رهبری در آستانه نشست خبرگان

مهدی تاج‌زاده، امام جمعه شهر بهارستان در استان اصفهان، با ستایش از مجتبی خامنه‌ای، و تشبیه او به «امام مجتبی» امام دوم شیعیان، از جانشینی او بعد از پدرش دفاع کرد.

تاجزاده در سخنرانی نمازجمعه گفت که اگر فرزند خامنه‌ای را مجلس خبرگان رهبری به عنوان رهبر آینده انتخاب کند، «اصلا و ابدا» حکومت جمهوری اسلامی «موروثی» نیست، زیرا به گفته این امام‌جمعه، بعد از درگذشت امام اول شیعیان، فرزند او جانشینش شد.

اظهارات او در آستانه نشست خبرگان رهبری انجام شده که قرار است روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه، ۱۵ و ۱۶ شهریور در تهران برگزار شود.

او افزود: «این که دشمن حضرت آیت‌الله مجتبی [خامنه‌ای] را هدف حمله قرار داده و در رسانه‌های استعماری مدت‌هاست به این شخصیت و عالم فقیه، متقی، زاهد، مدیر، مدبر، حمله می‌کنند چون می‌ترسند.»

صفاتی که تاجزاده برای مجتبی خامنه‌ای برشمرده دقیقا مشخصاتی است که در قانون اساسی جمهوری اسلامی برای فرد واجد شرایط رهبری آورده شده است.

ا

امام جمعه بهارستان با اشاره به نوشته اخیر میرحسین موسوی تاکید کرد: «معلوم است ایشان [مجتبی خامنه‌ای] خاری است در چشم دشمنان اسلام و انقلاب.»

اواسط مردادماه، میرحسین موسوی، از رهبران اعتراض‌ها به نتایج انتخابات سال ۱۳۸۸ در ایران، در یادداشتی نسبت به جانشینی موروثی رهبری در حکومت جمهوری اسلامی هشدار داد.

این چهره سیاسی که از بهمن ۱۳۸۹ در حصر خانگی است، در این متن با اشاره به گمانه‌زنی‌ها درباره جانشینی فرزند علی خامنه‌‌ای به عنوان رهبر بعدی جمهوری اسلامی نوشت: «زبانشان لال! مگر سلسله‌های ۲۵۰۰ ساله بازگشته‌اند که فرزندی پس از پدرش به حکومت برسد؟»

در ایران و طی بیش از یک دهه اخیر در محافل سیاسی و خبری همواره گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر احتمال جانشینی مجتبی خامنه‌ای، پسر دوم او، مطرح می‌شود. او چهره پرنفوذ پشت پرده در جمهوری اسلامی است و گزارش‌هایی از نزدیکی‌اش با سپاه پاسداران و مقام‌های امنیتی بلندپایه همچون حسین طائب، رییس پیشین سازمان اطلاعات سپاه، منتشر شده است.

نام مجتبی خامنه‌ای همچنین در ارتباط با برخی پرونده‌های مربوط به فساد اقتصادی سپاه نیز برده شده است. پیشتر، محمد سرافراز، رییس اسبق سازمان صدا و سیما، از نقش مجتبی خامنه‌ای و حسین طائب در اتفاقات منجر به استعفای خود سخن گفته بود.

با این حال، پس از انتشار نوشته موسوی، رسانه‌های ایران تلاش کردند در این زمینه سکوت کنند اما همزمان خبرگزاری رسا برای مجتبی خامنه‌ای از عنوان «آیت‌الله» استفاده کرد.

درس خارج مجتبی خامنه‌ای از سال ۸۸ آغاز شده اما برای نخستین بار است که تبلیغ آن در خبرگزاری‌ها منتشر می‌شود.

سال ۸۸ سایت جهان نیوز از اعتراض برخی مراجع تقلید به درس خارج فقه مجتبی خامنه‌ای خبر داده بود.