بازداشت ۱۴ شهروند بهائی در مازندران و تایید حکم ۸۳ سال حبس برای ۲۵ پیرو آیین بهائی در فارس
همزمان با تایید حکم ۸۳ سال زندان برای ۲۵ شهروند بهائی در استان فارس، ۱۴ شهروند بهائی در قائمشهر در استان مازندران بازداشت شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، پنج شهروند بهائی ساکن ساری و هفت شهروند بهائی ساکن قائمشهر، عصر چهارشنبه در خانه مجیر صمیمی، یکی از شهروندان بهائی ساکن قائمشهر، بازداشت شدند.
بر اساس این گزارش، علاوه بر مجیر صمیمی، بسیر صمیمی، مهسا فتحی، سامیه قلینژاد، نگار دارابی، هنگامه علیپور، افنانه نعمتیان، مانی قلینژاد، نازنین گلی، سام صمیمی، بیتا حقیقی و انیس سنایی بازداشت شدند.
نیروهای امنیتی سپس خانه بیتا حقیقی، یکی از افراد بازداشت شده را تفتیش کرده و به دنبال آن، ساناز حکمت شعار و گلبن فلاح را در خانههایشان بازداشت کردند.
بر اساس این گزارش، این شهروندان بهائی پس از بازداشت به اداره اطلاعات ساری منتقل شدهاند.
هرانا همچنین روز چهارشنبه خبر داده بود شعبه ۳۷ دادگاه تجدید نظر استان فارس، ۲۵ شهروند بهائی را به مجموعا ۸۳ سال زندان، تبعید و منع خروج از کشور محکوم کرده است.
شعبه ۳۷ دادگاه تجدید نظر استان فارس «برگزاری نشستها و کلاسهای تبلیغی بعضا با حضور افراد مسلمان و ترویج عقاید بهائیت» را از اتهامات این افراد ذکر کرده است.
این دادگاه همچنین با استناد به سخنان روحالله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، شهروندان بهائی را «اعضای یک حزب سیاسی» خوانده است.
این شهروندان بهایی در دادگاه اولیه مجموعا به ۸۵ سال حبس، تبعید و منع خروج از کشور محکوم شده بودند.
در هفتههای اخیر دهها شهروند بهائی در ایران به بهانههای مختلف بازداشت شدهاند.
روز نهم مرداد، فریبا کمالآبادی، مهوش ثابت (شهریاری) و عفیف نعیمی، سه تن از مدیران سابق جامعه بهائی ایران موسوم به «یاران»، در تهران و کرج بازداشت شدند.
این سه نفر پیش از این و در سال ۸۷ نیز بازداشت و حدود ۱۰ سال را در زندان سپری کرده بودند.
علاوه بر فشارهای فزایندهای که به شهروندان بهائی در ایران وارد میشود، در چند سال اخیر بر موارد مصادره اموال آنان به سود «ستاد اجرایی فرمان امام» نیز افزوده شده است.
از سوی دیگر روز ۱۱ مرداد ماموران امنیتی در روستای روشنکوه مازندران، به محل سکونت بهائیان حمله و تعدادی از خانههای آنان را تخریب کردند.
سیمین فهندژ، نماینده جامعه جهانی بهائی در ژنو در خرداد ماه و در جریان چهل و نهمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل، خبر داده بود بیش از هزار بهائی در ایران، در انتظار حکم دادگاه هستند.
بهائیان از ورود به دانشگاه نیز محروم هستند و در کنکور امسال نیز تعدادی از شهروند بهائی با عناوین مختلفی از جمله «نقص پرونده» از ادامه تحصیل محروم شدهاند.
جمهوری اسلامی که از همان ابتدای استقرار خود به سرکوب سیستماتیک بهائیان در ایران پرداخته، پیوسته این شهروندان را به «جاسوسی» و «ارتباط با اسرائیل» متهم کرده است.
رهبران تبعیدی بهائی میگویند صدها تن از پیروان این آیین از زمان تاسیس جمهوری اسلامی در سال ۱۹۷۹ زندانی و اعدام شدهاند.