اسرائیل: احیای برجام امنیت منطقه و جهان را تهدید خواهد کرد

گیلاد اردان، سفیر اسرائیل در سازمان ملل، با هشدار نسبت به اینکه احیای احتمالی برجام امنیت جهانی را تهدید می‌کند، تاکید کرد تنها ترکیبی از تحریم‌های سنگین، منزوی‌سازی دیپلماتیک و تهدید نظامی معتبر می‌تواند جلوی تلاش ایران را برای دستیابی به سلاح هسته‌ای بگیرد.

اردان در مصاحبه با سی‌ان‌ان گفت: «اسرائیل به هیچ توافقی که برای امنیتش مضر باشد پایبند نیست. ایران منطقه و جهان را تهدید می‌کند و باید از هسته‌ای شدن آن جلوگیری کرد. این توافق به امنیت منطقه و جهان آسیب خواهد زد.»

او افزود: «این توافق حتی نخواهد توانست به تنها هدف اصلی خود که جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است، دست پیدا کند.»

سفیر اسرائیل در سازمان ملل گفت: «امیدواریم جامعه بین‌المللی بیدار شده و متوجه شود که تنها با ترکیبی از منزوی‌سازی دیپلماتیک، تحریم‌های اقتصادی فلج‌کننده و یک تهدید نظامی معتبر می‌توان جلوی هجوم ایران برای ساخت سلاح هسته‌ای را گرفت.»

او تاکید کرد: «تنها در این صورت است که رژیم ایران مجبور خواهد شد بین بقای خود و بلندپروازی‌های هسته‌ای خطرناک و دیوانه‌وار یکی را انتخاب کنند. اگر چنین اتفاقی نیافتد، اسرائیل به هیچ توافق بین‌المللی که امنیت ما را تهدید می‌کند پایبند نخواهد بود.»

اردان گفت: «ایران تهدیدی ماهوی علیه اسرائیل است. ما تنها کشوری هستیم که رژیم آیت‌الله‌ها به طور علنی آن را تهدید به نابودی می‌کند.»

در همین حال، ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در نشست خبری خود گزارش‌ها درباره به توافق رسیدن ایران و آمریکا برای احیای برجام را رد کرد.

او گفت: «این گزارش اشتباه است. ما هیچ توافقی را نهایی نکرده‌ایم. وضعیت همچنان مانند قبل است.»

پیش‌تر یک مقام پیشین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره مذاکرات احیای برجام به ایران‌اینترنشنال گفت توافق بین ایران و آمریکا اتفاق افتاده و در دو تا سه هفته‌ آینده رسما اعلام می‌شود.

او گفت دولت جو بایدن اصرار دارد توافق پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای در آمریکا نهایی شود.

او همچنین در مورد نقش اسرائیل در این میان گفت که آمریکا به طرف اسرائیلی گفته توافق با ایران حتمی است و در شرایط کنونی، آمریکا قصد ندارد با ایران وارد تنش شود.

از سوی دیگر، همزمان با سفر حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران، به روسیه، وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که وزیران خارجه دو کشور در دیدار چهارشنبه خود در مسکو، به وضعیت برجام که مذاکرات برای آن وارد «خط پایان» شده توجه ویژه‌ای خواهند داشت.

در همین حال، فریدون عباسی، عضو کمیسیون انرژی مجلس و رییس پیشین سازمان انرژی اتمی، روز سه‌شنبه تاکید کرد اورانیوم غنی‌شده ایران نباید در سطح ۶۰ درصد باشد و جمهوری اسلامی باید بالای ۹۰ درصد به غنی‌سازی اقدام کند.

او گفت: «باید مواد غنی‌شده را نگه داریم. طرف‌های مقابل باید از وجود پلوتونیم در ایران بترسند، ولی ما آن را برای تولید انرژی می‌خواهیم، نه تولید سلاح.»

در حالی که مقام های جمهوری اسلامی در حال بررسی پاسخ آمریکا به متن پیشنهادی توافق برای احیای برجام هستند، کانال ۱۱ تلویزیون اسرائیل به نقل از مقام‌های این کشور گزارش کرد که تأکید ایران بر بسته شدن پرونده‌های باز جمهوری اسلامی در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌تواند موجب به تاخیر افتادن امضای توافقنامه احیای برجام یا حتی شکست گفت‌وگوها شود.

بر اساس این گزارش، مقام‌های اسرائیل بر این عقیده‌اند که دولت آمریکا حاضر نیست در این زمینه امتیازی به ایران بدهد.