تغییر محتوای ۲۰۰ کتاب درسی برای اجرای فرمان علی خامنه‌ای

چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۶/۰۹

یوسف نوری، ‌وزیر آموزش و پرورش، اعلام کرد پس از دستورات علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، درباره تجدیدنظر در محتوای آموزشی کتاب‌های درسی، محتوای ۲۰۰ عنوان کتاب تغییر می‌کند.

نوری گفت: «کتاب‌ها امسال زیر چاپ بودند اما ۲۰۰ عنوان کتاب برای ایجاد تغییرات ارسال شده است.»

پیش از این نیز صادق ستاری، ‌سخنگوی آموزش و پرورش، گفته بود تغییرات کتاب‌های درسی دانش‌آموزان در سه قالب محتوا، برنامه درسی و بسته‌های آموزشی از سال آینده اجرا می‌شود.

خامنه‌ای ۲۱ اردیبهشت ماه در دیدار با جمعی از معلمان خواستار تفکیک «علم نافع» از «علم غیرنافع» شد.

او گفت: «علم نافع علمی است که استعدادهای نوجوان و جوان را شکوفا می‌کند و با سرمایه‌سازی برای آینده او، موجب پیشرفت و تعالی کشور می‌شود.»

او خواستار آن شد که موضوعاتی چون سبک زندگی اسلامی، فعالیت‌های جهادی، مبارزه با آسیب‌های اجتماعی و نظم و قانون به کتاب‌های درسی اضافه شود.

پس از آن یوسف نوری گفت که طبق دستور خامنه‌ای «مطالب غیرکاربردی در کتاب‌های درسی که برای دانش‌آموزان منفعتی ندارند، از این کتاب‌ها حذف خواهند شد.»

رهبر جمهوری اسلامی سال ۹۵ هم از ترویج زبان انگلیسی در نهاد‌های آموزشی ایران انتقاد کرد. پس از آن مقام‌های وزارت آموزش و پرورش اعلام کردند زبان‌های خارجی دیگر نیز در مدرسه‌ها آموزش داده خواهند شد.

در سال‌های اخیر تغییرات در کتاب‌های درسی خبرساز شده است. از جمله این تغییرات حذف اشعار خیام، ابتهاج، اخوان ثالث و شفیعی کدکنی از کتاب‌های ادبیات دبیرستان بوده است.

همچنین نام صادق هدایت، بخش‌هایی از خاطرات محمدعلی اسلامی ندوشن، نام محمود دولت‌آبادی، مشفق کاظمی و عباس خلیلی از دیگر بخش‌های حذف شده در کتاب‌های درسی بودند.

در همین زمینه قاسم پورمقدم، ‌مدیر گروه ادبیات فارسی دفتر تالیف کتب درسی، ‌ اعلام کرده بود: «اگر کسی به حکومت فحش داده باشد، متنش از کتاب درسی حذف خواهد شد.»

در سال‌های اخیر بخش‌هایی از کتاب‌های تاریخ مدرسه‌ها نیز حذف شده‌اند.

علی مطهری، ‌نایب‌ رییس پیشین مجلس، سال گذشته گفته بود: «حتی در کتاب‌های درسی نیز برخی حقایق تاریخی را که به ضرر روسیه بوده است حذف کرده‌اند. این به معنای تحریف تاریخ و فریب دادن ملت است.»

سال ۸۸ هم وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده بود قصد حذف کردن مباحث مربوط به پادشاهان را از کتاب‌های درسی تاریخ دارد.

در آن زمان یعقوب توکلی، رییس وقت گروه مطالعات تاریخ وزارت آموزش و پرورش، ‌ از جایگزینی «رویکرد فرهنگی و تمدن‌پرور» به جای «تاریخ‌نگاری‌های سیاسی و نظامی و پادشاهان» سخن گفت.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

اقتصاد و بازار
۲۴ با فرداد فرحزاد
جهان‌نما
برنامه با کامبیز حسینی

شنیداری

پادکست‌ها