تهدید تلویحی دادستان پرونده تبانی رئیس‌جمهوری سابق آرژانتین با ایران درباره بمبگذاری آمیا

تهدید ضمنی دادستان رسیدگی کننده به پرونده تبانی رئیس‌جمهوری سابق آرژانتین با ایران برای سرپوش گذاشتن بر انفجار در مرکز همیاری یهودیان (مرکز همکاری‌های اسرائیل و آرژانتین - آمیا) از سوی رئیس‌جمهوری فعلی این کشور جنجال برانگیز شده و اعتراضات مخالفان دولت را به دنبال داشته است.

کریستینا فرناندز کرشنر، رئیس‌جمهوری سابق و معاون رئیس‌جمهوری فعلی آرژانتین، متهم به فساد و سرپوش گذاشتن بر پرونده انفجار مرکز یهودیان در بوئنوس آیرس است.

در همین حال آلبرتو فرناندز، رئیس‌جمهوری فعلی، در یک مصاحبه تلویزیونی از کریستینا کرشنر، معاون خود، دفاع کرد.

او در پاسخ به سوالی درباره امنیت دادستان‌ها گفت که آلبرتو نیسمان، دادستان رسیدگی کننده به پرونده انفجار مرکز یهودیان، «خودکشی کرده» و «چیز دیگری تا کنون ثابت نشده است.»

رئیس‌جمهوری آرژانتین گفت که امیدوار است دیه‌گو لوسیانی، دادستان آرژانتین، چنین کاری [خودکشی] نکند.

مخالفان دولت این سخنان را به معنای تهدید ضمنی دادستان آٰرژانتین به قتل دانسته‌اند.

دیه‌گو لوسیانی، دادستان آرژانتین، پرونده کریستینا فرناندز کرشنر را دنبال می‌کند و برای او درخواست ۱۲ سال زندان کرده است.

کریستینا فرناندز کرشنر، رئیس‌جمهوری پیشین آرژانتین و معاون رئیس‌جمهوری فعلی، به سرپوش گذاشتن بر نقش ایران در بمبگذاری آمیا متهم شده است.

او در فاصله سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۵ رئیس‌جمهوری آرژانتین بود و در پرونده اتهامی او آمده است که دولت آرژانتین با انعقاد قراردادهای تجاری با ایران، بر نقش رهبران جمهوری اسلامی در «برنامه‌ریزی برای بمبگذاری تروریستی» در مرکز یهودیان بوئنوس آیرس که در آن ۸۵ نفر کشته شدند، سرپوش گذاشته است.

آلبرتو نیسمان، دادستان پرونده انفجار مرکز یهودیان در آرژانتین، اعلام کرده بود اسنادی از تبانی کارلوس منم، رئیس‌جمهوری وقت آرژانتین با ایران دارد. جسد نیسمان یک روز پیش از حضور در پارلمان برای ارائه اسنادش پیدا شد و مخالفان دولت معتقدند که او به قتل رسیده است.

همچنین اعلام شده بود که او اسنادی از سرپوش گذاشتن کریستینا فرناندز کرشنر بر نقش ایران در این انفجار داشته است.

۱۸ ژوئیه سال ۱۹۹۴ (۲۷ تیر ۱۳۷۳)، در انفجار مرکز یهودیان آرژانتین در بوئنوس‌آیرس ۸۵ نفر کشته شدند. ۱۳ سال بعد دادستان کل آرژانتین صدور حکم جلب از سوی پلیس بین‌الملل برای ۹ نفر، از جمله اکبر هاشمی رفسنجانی، علی‌اکبر ولایتی، علی فلاحیان و محسن رضایی را درخواست کرد.

دی ماه سال گذشته وزارت امور خارجه آرژانتین با اشاره به نقش محسن رضایی، معاون اقتصادی رئیس‌جمهوری ایران در بمب‌گذاری مرکز یهودیان در بوئنوس‌آیرس در سال ۱۹۹۴، حضور او را در مراسم تحلیف دانیل اورتگا، رئیس‌جمهوری نیکاراگوئه، «توهین به عدالت در آرژانتین و قربانیان این حمله تروریستی» خواند.