اندیشکده آمریکایی: چین ناوهای هواپیمابر و زیردریایی‌های جدید تهیه می‌کند

یک اندیشکده آمریکایی گزارش داد که چین با منابع مالی کافی که در اختیار دارد در ۱۰ سال پیش رو، نیروی دریایی ارتش خود را با ناوهای هواپیمابر و زیردریایی‌های جدید تقویت خواهد کرد.

اندیشکده «مرکز ارزیابی امور راهبردی و بودجه» در واشینگتن، در گزارش جدید خود از احتمال افزایش کشتی‌ها و زیردریایی‌های چین به ۴۱۹ فروند، از جمله پنج ناو هواپیمابر و ۲۸ زیردریایی هسته‌ای طی ۱۰ سال آینده خبر داد.

این در حالی است که بر اساس اعلام پنتاگون، ارتش چین اکنون بزرگ‌ترین نیروی دریایی جهان را با حدود ۳۵۵ کشتی و زیردریایی در اختیار دارد.

چین در حال حاضر دارای سه ناو هواپیمابر است که سومین آن ماه ژوئن سال جاری میلادی به بهره‌برداری رسید.

این در حالی است که آمریکا دارای ۱۱ ناو هواپیمابر است که بیشتر آن‌ها در رده «ابرناوهای بزرگ» قرار دارند.

مرکز ارزیابی امور راهبردی و بودجه که یک اندیشکده مستقل در حوزه بررسی سیاست‌های دفاعی، برنامه‌ریزی و بودجه است، تأکید کرد که چین برای مدرن‌سازی نیروی دریایی خود در دهه ۲۰۲۰، منابع لازم مالی را دارد.

با این حال، ماه گذشته یکی از کارشناسان ارشد وزارت دفاع آمریکا گفته بود پکن همچنان از نظر ترابری و آماد نیروهای خود دچار «معضلات زیادی‌»ست.

گزارش اندیشکده آمریکایی در حالی منتشر شده که در هفته‌های اخیر برگزاری یک مانور نظامی چین در آب‌های اطراف جزیره تایوان نگرانی‌های بین‌المللی بسیاری را برانگیخت.

همزمان با برگزاری این مانور نظامی، دفتر امور تایوان، یک آژانس دولتی چین، روز چهارشنبه یک «کتاب سفید» منتشر کرد که در آن با اشاره به گزینه نظامی چین علیه تایوان آمده است: «ما متعهد به انصراف از استفاده از زور نیستیم.»

پکن ادامه داده است: «در شرایط قانع‌کننده، از زور به عنوان آخرین راه‌حل استفاده می‌شود. در صورت عبور از خطوط قرمز ما، در مواجهه با تحریکات جدایی‌طلبان یا نیروهای خارجی، مجبور به اقدامات شدید خواهیم بود.»

پکن معتقد است تایوان با جمعیتی حدود ۲۳ میلیون نفر، یکی از استان‌های چین است اما در طول هفت دهه، ارتش کمونیستی چین هرگز نتوانست تایوان را تصرف کند و این جزیره تحت کنترل «جمهوری چین»، حکومتی که زمانی بر سرزمین اصلی چین تسلط داشت، باقی مانده است.