حمایت سران اروپا از اوکراین در سالگرد استقلال این کشور؛ جانسون به کییف رفت
شش ماه پس از حمله روسیه به اوکراین، سران اروپا در پیامهایی به مناسبت سالگرد استقلال اوکراین بر حمایت از این کشور تأکید کردند. بوریس جانسون به کییف رفت و زلنسکی هم اعلام کرد هیچ امتیازی به روسیه نخواهد داد. رئیسجمهوری بلاروس، متحد پوتین، سالروز استقلال اوکراین را تبریک گفت
بوریس جانسون، نخستوزیر بریتانیا، روز چهارشنبه دوم شهریور به مناسبت روز استقلال اوکراین وارد کییف شد و از ارائه یک بسته حمایتی دیگر برای اوکراین، از جمله سیستمهای نظارتی بدون سرنشین و موشکی خبر داد.
از زمان آغاز تهاجم روسیه، این سومین بار است که جانسون به اوکراین سفر میکند.
رئیس جمهوری اوکراین اما در مراسم سالگرد استقلال این کشور اعلام کرد هیچ سازشی با روسیه نخواهد کرد و امتیازی نخواهد داد.
زلنسکی تأکید کرد: «ما کریمه را پس میگیریم. این کار را بنا به مصلحت خودمان انجام میدهیم و منتظر تصمیم و مشورت با هیچ کشوری نمیمانیم.»
در روزهای گذشته مجموعهای از انفجارها در شبهجزیره کریمه که از هشت سال پیش تحت کنترل روسیه است، رخ داده است.
اوکراین تاکنون مسئولیت این انفجارها را بر عهده نگرفته اما کارشناسان معتقدند دستکم برخی از آنها با تجهیزات جدید مورد استقاده نیروهای اوکراینی امکانپذیر است.
زلنسکی همچنین خطاب به روسیه گفت: «برای ما مهم نیست شما چه ارتشی دارید، ما فقط به سرزمین خود اهمیت میدهیم و تا آخر برای آن میجنگیم.»
اما سران کشورهای اروپایی از جمله صدراعظم آلمان و نخستوزیر بریتانیا در پیامهایی ویدئویی به مناسبت سالگرد استقلال اوکراین بر حمایت از این کشور تأکید کردند.
الکساندر لوکاشنکو، رئیسجمهوری بلاروس و از متحدان پوتین نیز سالروز استقلال اوکراین را تبریک گفت و اعلام کرد که تضادهای فعلی نمیتواند روابط چند صد ساله بین مردم اوکراین و بلاروس را از بین ببرد.
روز چهارشنبه همچنین پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان خواستار برداشته شدن گامهای ملموس برای پایان دادن به جنگ اوکراین و نیز جلوگیری از بروز فاجعه هستهای در نیروگاه زاپروژیا در این کشور شد.
پاپ فرانسیس همچنین داریا دوگین، دختر الکساندر دوگین، از حامیان پوتین را از «بیگناهان کشتهشده» به دلیل جنگ خواند.
در روز استقلال اوکراین مقررات منع آمد و شد برای خارکیف، دومین شهر بزرگ اوکراین اعمال شده است.
خارکیف مرتبا هدف حمله قرار دارد و پس از شکست نیروهای روسیه برای تصرف شهر کییف، این نیروها تلاش خود را در شرق و جنوب اوکراین متمرکز کردهاند.
شرق اوکراین یک منطقه صنعتی است و جنوب اوکراین نیز بیشتر دارای زمینهای کشاورزی است.