واکنش‌ها به گزارش تحقیق و تفحص مجلس از شرکت فولاد مبارکه؛ تعلیق نماد معاملاتی در بورس

به دنبال انتشار گزارش تحقیق و تفحص مجلس از شرکت فولاد مبارکه اصفهان، واکنش‌ها به آن ادامه دارد. مدیر عامل بورس از تعلیق نماد معاملاتی این شرکت خبر داد. یک عضو هیأت رئیسه مجلس هم گفت این گزارش مربوط به تخلفات دولت قبل است و کسانی که باید پاسخگو باشند، فریاد «آی دزد» سر می‌دهند.

محمود گودرزی، ‌مدیر عامل بورس اوراق بهادار تهران، ‌روز شنبه ۲۹ مرداد گفت که از امروز نماد معاملاتی فولاد در بورس تعلیق شده و تا شفاف‌سازی اطلاعات این شرکت، نماد بازگشایی نمی‌شود.

شرکت فولاد مبارکه دومین شرکت بزرگ بورس در بازار اول بورس است و ارزش روز آن بیش از ۲۹۴ هزار میلیارد تومان ثبت شده است. حدود ۳۶ درصد از سهام این شرکت در بورس به صورت شناور خرید و فروش می‌شود.

مجلس شورای اسلامی اما در گزارش تحقیق و تفحص خود از شرکت فولاد مبارکه اصفهان در فاصله سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰، از ۹۲ هزار میلیارد تومان تخلف در این شرکت، شامل حیف و میل سرمایه‌ها و پرداخت هدیه و کمک به نهادهای حکومتی از جمله اداره اطلاعات، سپاه پاسداران و همچنین چهره‌های سیاسی خبر داد.

این گزارش فهرست مفصلی از پرداخت‌های شرکت فولاد مبارکه به نهادهایی چون سپاه پاسداران، وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی و دفاتر امامان جمعه را ارائه کرد.

در واکنش به این گزارش، علیرضا سلیمی، عضو هیأت رئیسه مجلس، گفت که تخلفات مربوط به تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه اصفهان مربوط به دولت قبل و مدیر عامل سابق این شرکت بوده و قوه قضاییه باید هر چه سریع‌تر به این تخلفات رسیدگی کند.

او بدون اشاره به جزییات گفت: «آن‌هایی که آدرس غلط می‌دهند همچون این مثل هستند که طرف دزدی می‌کند و بعد فریاد می‌زند آی دزد، آی دزد».

شرکت فولاد مبارکه توضیحی درباره جزییات گزارش مجلس نداد اما در عین حال خواستار برخورد قوه قضاییه با تخلفات مطرح شده در این گزارش شد.

امید قالیباف، سخنگوی وزارت صنعت نیز خواستار برخورد با تخلفات در این شرکت شد.
در این گزارش اسحاق جهانگیری، معاون اول حسن روحانی، همراه با محمد نهاوندیان و محمود واعظی، روسای دفتر رئیس‌جمهوری در دولت اول و دوم روحانی، به اعمال نفوذ در این شرکت و ایجاد تغییر در اعضای هیأت مدیره متهم شده‌اند.

بر اساس گزارش مجلس، شرکت فولاد مبارکه اقدام به عقد قرارداد با اشخاص یا مجموعه‌های وابسته به ذی‌نفوذان سیاسی و اجتماعی از جمله همسر محمود واعظی، رییس دفتر رئیس‌جمهوری وقت، عباس آخوندی، وزیر اسبق راه و شهرسازی و قدرت‌الله نوروزی، شهردار سابق اصفهان کرده است.

به گفته هیأت تحقیق و تفحص مجلس، شرکت فولاد مبارکه قرارداد نشریه با تیراژ ۵۰۰ نسخه با مینو هوشمندپور امضا کرده که مبلغ آن برای سال گذشته دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان بوده است.

این گزارش هوشمندپور را «فرد پوششی» و نزدیک به محمد عطریانفر، عضو حزب کارگزاران سازندگی خوانده است.

عطریانفر اما در واکنش به این گزارش گفت تاکنون هیچ نوع ارتباط مالی یا تشکیلاتی‌ای با فولاد مبارکه نداشته‌ است.

در گزارش مجلس اما فولاد مبارکه به پول‌پاشی در سطح «رسانه‌های خاص» و توئیتر و تلگرام و پرداخت هدیه به افراد حقیقی هم متهم شده است.