انجمن شرکت‌های هواپیمایی از پایان پرواز ایرلاین‌های ایرانی به مالزی به دلیل تحریم‌ خبر داد

مقصود اسعدی سامانی، دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی اعلام کرد روز جمعه ۲۱ مرداد، آخرین پرواز ایرلاین‌ ایرانی به کوالالامپور انجام می‌شود چرا که به دلیل تحریم‌ها، هیچ فرودگاهی در مالزی به هواپیماهای ایرانی سوخت نمی‌دهند و امکان جایگزینی مقصد هم وجود ندارد.

اسعدی سامانی روز جمعه به خبرگزاری ایلنا گفت: «امروز آخرین پرواز ایرلاین ایرانی به مقصد کوالالامپور در ساعت ۱۹:۵۰ انجام می‌شود و دیگر پروازی از سوی ایرلاین‌های کشورمان به مالزی نخواهیم داشت.»

به گفته او، با توجه به طولانی بودن مسیر تهران-کوالالامپور فقط هواپیماهای ماهان و ایران‌ایر امکان پرواز را در این مسیر داشتند.

دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی همچنین درباره پیامدهای حذف ایرلاین‌های ایرانی در این مسیر پروازی گفت: «درآمدهای جابه‌جایی مسافر در این مسیر از ایرلاین‌های داخلی حذف می‌شود و یکی از پایگاه‌های جنوب شرق آسیا را که یک ایرلاین‌ داخلی توانسته بود در مسیر آن پرواز کند، از دست می‌دهیم.»

اسعدی سامانی همچنین تأکید کرد: «این نمونه‌ای از هزینه‌های تحریم‌ها است که به صنعت هوانوردی کشور تحمیل شده‌ است.»

به گفته او، از آنجا که هیچ فرودگاهی در مالزی به هواپیماهای ایرانی سوخت نمی‌دهد و امکان جایگزینی مقصد هم برای شرکت‌های ایرانی وجود ندارد، مسافران باید از شرکت‌های خارجی در این مسیر استفاده کنند.

دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی درباره میزان تقاضای سفر در مسیر ایران - مالزی نیز گفت: «پیش از شروع کرونا، میزان درخواست و تقاضا برای این مسیر زیاد بود به‌طوری که دو الی سه پرواز در هفته انجام می‌گرفت. در دوران فراگیری کرونا، پروازها در این مسیر قطع شد و پس از آن هفته‌ای یک پرواز برقرار بود.»

همزمان با این اظهارات، محمدرضا رضایی کوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس، از یک مصوبه سه ماه پیش برای افزایش ۳۰ درصدی قیمت بلیت پروازهای داخلی خبر داد اما گفت مجلس فعلا آن را متوقف کرده است.

او روز جمعه به تسنیم گفت این افزایش ۳۰ درصدی در شورای عالی هواپیمایی تصویب شده و ایرلاین‌ها در انتظار ابلاغ آن هستند.

رضایی کوچی گفت: «ایرلاین‌ها برای یک ساعت پرواز حدود ۹۳۰ هزار تومان دریافت می‌کنند که با افزایش ۳۰ درصدی یک ساعت پرواز به حدود ۱/۲ میلیون تومان افزایش می‌یابد. البته این در صورتی است که شرکت‌ها تخلف نکنند.»

او همچنین گفت که در شرایط کنونی که هنوز بلیت‌ها گران نشده، برخی شرکت‌‌های هواپیمایی به‌طور غیرمستقیم هواپیماهای خود را زمین‌گیر می‌کنند و به همین دلیل نیز بلیت پرواز به سختی تهیه می‌شود.

رئیس کمیسیون عمران مجلس در ادامه گفت: «در زمان حاضر حدود ۱۱۵ فروند هواپیما از ناوگان مسافری کشور فعال است. این در حالی است که ناوگان هوایی مسافربری کشور دارای حدود ۴۰۰ فروند هواپیماست.»

او گفت که ایرلاین‌ها از یک طرف می‌گویند قطعه ندارند و قطعات مورد نظرشان معیوب شده‌اند اما همزمان به دنبال افزایش قیمت بلیت پروازها هستند.