افزایش قربانیان سیل در نقاط مختلف ایران؛ بارشهای شدید ادامه خواهد یافت
با گسترش سیل و آبگرفتگی به مناطق بیشتری از ایران، آمار جانباختگان و مفقودین در حال افزایش است و سازمان هواشناسی با اعلام اینکه بارشهای شدید همچنان ادامه خواهد یافت، برای تعدادی دیگر از استانها از جمله خوزستان هشدار قرمز صادر کرده است.
مهدی ولیپور، رییس سازمان امداد و نجات هلال احمر، جمعه اعلام کرد تاکنون ۵۳ نفر بر اثر سیل جان باختهاند و ۱۶ نفر مفقود شدهاند.
رییس سازمان امداد و نجات هلال احمر گفت: بیشترین آمار تلفات بر اثر وقوع سیل به ترتیب در استانهای تهران، مازندران، مرکزی، یزد، لرستان، کرمان و چهارمحال و بختیاری ثبت شده است.
ولیپور خاطرنشان کرد: در مجموع ۱۹ استان، ۳۸ شهر، ۱۰۶ شهرستان، ۳۰۱ روستا و۳۲ محور مواصلاتی درگیر سیلاب هستند.
در همین حال، رییس مرکز عملیات اضطراری سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران از حرکت دو جریان بارشی به سمت تهران خبر داده است.
طبق اعلام سازمان هواشناسی کشور، بارندگیها روز شنبه در استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان، فارس، چهارمحال و بختیاری، خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد با شدت ادامه خواهد داشت.
سازمان هواشناسی کشور خاطرنشان کرد: در استانهای فارس، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، تهران، البرز، قزوین و سمنان احتمال سیلاب همچنان وجود خواهد داشت.
در همین حال طبق اعلام سازمان امداد و نجات هلال احمر، شمار جانباختگان در حادثه سیل امامزاده داوود به ۱۸ نفر رسیده است.
مدیرکل مدیریت بحران لرستان نیز گفت تعداد جانباختگان رانش زمین براثر وقوع سیلاب در بخش ذلقی الیگودرز به چهار نفر افزایش یافته است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری فارس نیز از جان باختن یک زن عشایری در سیلاب کوههای پیرامون سرچهان و آباده طشک خبر داد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان نیز اعلام کرد یک جوان در منطقه سهکنج ماهان به دلیل گرفتار شدن در سیلاب جان خود را از دست داد.
از سوی دیگر سرپرست ادارهکل مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری هشدار داد که تمامی شهرستانها درگیر سیلاب بوده و استان در وضعیت بحرانی قرار دارد.
طبق اعلام فرماندار ایذه، بارش شدید باران موجب مسدود شدن راه دسترسی به دو روستای این شهرستان در استان خوزستان شده است
مدیریت بحران خراسان جنوبی نیز اعلام کرد در اثر سیلاب و بارندگی در روزهای اخیر به پنج قنات و ۱۲ واحد مسکونی آسیب وارد شده، اما هیچ خسارت جانی گزارش نشده است.
در روز جمعه یک نفر در یزد در سیل کشته شد و در دو روز گذشته نیز آمارهای دیگری از کشتهها و مفقودان در استانهای دیگر از جمله فارس و سیستان و بلوچستان ارائه شده است
روز جمعه اعلام شد که فقط در روزهای اخیر در استان فارس، ١٨ نفر مصدوم شدند.
احمد وحیدی، وزیر کشور هم اعلام کرد تمام کشور در هشدارباش سیل است.
رضا کیاییپور، معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای تهران اعلام کرد با توجه به اعلام وضع نارنجی از سوی سازمان هواشناسی برای استان تهران، پیشبینی میشود فعالیت سامانه بارشی تا روز یکشنبه نهم مرداد در این استان ادامه داشته باشد.
با تداوم وضعیت بحرانی در استان تهران، احمد شیرانی رییس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی از انسداد دو محور هراز و چالوس خبر داد و گفت مسیر جاده کن و امامزاده داوود نیز فعلا برای تردد عموم مسدود است.
روز جمعه سیل به شهرهای دیگر ایران نیز رسید و سازمان هواشناسی برای سیستان و بلوچستان، کرمان، فارس، اصفهان، کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان هشدار قرمز صادر کرد.
ایسنا گزارش داد بارش باران که از ساعت یک بامداد جمعه در شهر یزد شروع شد، موجب ایجاد سیلاب و آبگرفتگی و همچنین کشته شدن یک نفر، غرق شدن تعدادی از خودروها در سطح شهر، و تخریب یک خانه در بافت تاریخی یزد شد.
همچنین رییس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری یزد خواستار تخلیه هرچه سریعتر ساکنان بافت تاریخی این شهر شد.
اداره کل مدیریت بحران استان کرمان هم اعلام کرد با توجه به تداوم و شدت گرفتن بارندگیها، ورود گردشگران و شهروندان روز جمعه ۷ مرداد در مناطق گردشگری و تفرجگاههای این استان ممنوع است.
در استان اصفهان نیز روابط عمومی مترو اصفهان اعلام کرد فعالیت متروی این شهرستان به دلیل شرایط جوی نامناسب و بحرانی و احتمال آبگرفتگی معابر و گذرگاههای عبوری روز جمعه تعطیل است.
محمود محمودی، مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی، گفت که بارشهای سیلآسای شامگاه پنجشنبه و بامداد جمعه سبب قطع برق در مناطقی از استان مرکزی از جمله شهرهای زرندیه، محلات، غرقآباد، ساوه و بخش وسیعی از شهر اراک شده است.
در استان کرمان سیلاب وارد مناطقی از شهر رفسنجان شد و تصاویر منتشر شده نشان میدهد که سیلاب خسارات عمدهای به خیابانها، میادین و منازل شهر رفسنجان وارد کرده است.
در پی وقوع سیل همچنین بزرگراه رفسنجان-یزد مسدود شده و تعدادی از خودروهای عبوری در محاصره سیل قرار گرفتهاند اما نیروهای امدادی در این منطقه حضور ندارند و سرنشینان خودروها خواهان اعزام نیروهای امدادی به منطقه شدند.
در غرب استان سمنان از عصر پنجشنبه بارش شدید باران سبب آبگرفتگی مسیر تهران به مشهد و ایجاد ترافیک چندین ساعته شد و معاون استاندار سمنان نیز اعلام کرد که بارش باران سبب توقف ۳۰ دقیقهای قطار در این مسیر نیز شده است.
محمد حمیدی، معاون استاندار سمنان، همچنین گفت که بامداد جمعه دستور تخلیه روستای بنه کوه گرمسار برای پیشگیری از خسارات جانی احتمالی در برابر سیلاب صادر شده است.
حمیدی با بیان اینکه همه نیروهای امدادی، خدماتی و راهداری استان سمنان در آمادهباش کامل هستند، اضافه کرد که با وجود تلاش نیروهای امدادی، جاده روستای جوین در شهرستان سرخه در غرب سمنان همچنان مسدود است و عملیات بازگشایی آن از صبح جمعه آغاز میشود.
وضعیت در مناطقی از استان البرز نیز بحرانی گزارش شده است و مدیرکل مدیریت بحران استانداری البرز گفت که سیلاب در برخی از راههای روستایی بخش بالا طالقان را مسدود کرده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری البرز افزود سیلاب ابتدا در روستاهای حصیران و مرجان رخ داده و پس از آن چهار روستای دیگر از جمله مهران و پراچان نیز در بر گرفته است.
به گزارش رسانههای ایران، در مجموع ۱۹ استان، ۳۸ شهر، ۱۰۶ شهرستان و ۳۰۱ روستا در سراسر این کشور در گیر سیلاب هستند.