وزارت بهداشت: اجرای طرح دارویار و ساماندهی ارز دارو از بامداد پنج‌شنبه آغاز شد

وزیر بهداشت اعلام کرد اجرای طرح دارویار از بامداد پنج‌شنبه آغاز شده است. همزمان مقام‌های وزارت بهداشت گفتند در این طرح قرار است با «ساماندهی ارز ترجیحی دارو و انتقال یارانه آن از شرکت‌های داروسازی به شرکت‌های بیمه‌»، بخشی از مابه التفاوت افزایش قیمت دارو را بیمه‌ها پرداخت کنند.

از سخنان بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت و دیگر مقام‌های وزارت بهداشت چنین بر می‌آید که طرح «دارویار» بخشی از مقدمات طرح دولت برای حذف ارز ترجیحی دارو است.

وزیر بهداشت در حالی از آغاز اجرای طرح دارویار از بامداد پنج‌شنبه خبر داد که ساعاتی پیشتر برخی رسانه‌ها در ایران گزارش دادند که در پی نشست روز چهارشنبه ‎سازمان غذا و دارو، شرکت‌‌های دارویی از روز پنج‌شنبه، قیمت محصولات خود را دست‌کم بین ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش خواهند داد.

پدرام پاک‌آیین، مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت، بلافاصله به این گزارش‌ها واکنش نشان داد و در توییتی نوشت: سیاست وزارت بهداشت، تکمیل پوشش بیمه‌ای دارو و بهبود دسترسی مردم به آن است. با این سیاست قیمت دارو برای مصرف‌کننده همچنان ثابت می‌ماند.

پس از انتشار این خبرها اما بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت، در یک برنامه تلویزیونی گفت که از بامداد پنج‌شنبه ۲۳ تیر ماه اجرای طرحی جامع و ادامه‌دار در مورد دارو آغاز می‌شود که به نام طرح «دارویار» نام‌گذاری شده است.

وزیر بهداشت به صراحت درباره افزایش قیمت دارو‌ها سخنی نگفت اما تاکید کرد که در این طرح تلاش می‌کنیم پوشش بیمه‌ای اکثر داروها را ایجاد کرده و مردم تغییری در پرداخت هزینه‌های دارویی نداشته باشند و ثابت ماندن پرداختی از جیب بیماران هدف اصلی این طرح است.

عین‌اللهی با بیان اینکه در طرح «دارویار» تعداد داروهای تحت پوشش بیمه افزایش یافته، گفت: ۱۰۰ قلم از داروهای پرمصرف مثل داروهای سرماخوردگی و همچنین تعداد ۳۶۶ قلم داروهای ضروری پر مصرف برای بیماران مزمن مانند بیماران دیابتی و دارای فشار خون تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد.

وزیر بهداشت به جزییات بیشتری از این طرح اشاره نکرد اما محمدمهدی ناصحی، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت، این طرح را شامل دو مرحله «بیمه پلکانی داروها و ساماندهی ارز دارو» توصیف کرد و گفت که در این طرح ارز ترجیحی دارو ساماندهی شده و یارانه دارو به جای شرکت‌های داروسازی به شرکت‌های بیمه‌ها پرداخت می‌شود.

ناصحی گفت که پس از اجرای این طرح، وقتی فردی به داروخانه می‌رود تا دارو دریافت کند فقط سهم و درصد خود را پرداخت می‌کند که قرار است این سهم زیاد نشود اما دارو با قیمت معمول بازار(قیمت آزاد) خریداری می‌شود و شرکت بیمه مابه التفاوت ارز را روی دارو اعمال می‌کند و به داروخانه پرداخت خواهد کرد.

به گفته مدیرعامل سازمان بیمه سلامت، محاسبه قیمت دارو توسط سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت انجام خواهد شد و در سامانه‌ها اعمال می‌شود.

ناصحی گفت برنامه دولت این است که اکثر داروها را تحت پوشش بیمه ببرد اما این برای همه‌ داروها یکسان نیست و یک دارو ممکن است ۷۰ درصد و دارویی دیگر۵۰ درصد تحت پوشش بیمه قرار گیرد.

ناصحی خاطرنشان کرد در این طرح، یارانه‌ دارو که اکنون به سمت شرکت‌های تولیدی و وارداتی می‌رود به شرکت‌های بیمه پرداخت خواهد شد اما نکته بسیار مهم این است که منابع مالی باید به شکل کامل به بیمه اختصاص یابد و اگر این پول به بیمه اختصاص نیابد، هزینه‌ها سنگین خواهد بود و امور جاری بیمه‌ها نیز دچار مشکل می‌شود.