فرزند جمشید شارمهد: در دادگاه پدرم فیلمهای تبلیغاتی دروغین پخش میکنند
غزاله شارمهد دختر، جمشید شارمهد، شهروند زندانی که به دست جمهوری اسلامی ربوده و به ایران منتقل شده است، گفت در این دادگاه پدرش «فیلمهای تبلیغاتی دروغی» درباره او نمایش داده میشود.
به گزارش خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه جمهوری اسلامی، پنجمین جلسه محاکمه جمشید شارمهد روز سهشنبه ۲۱ تیر در شعبه ۱۵ انقلاب و به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی برگزار شد.
ابوالقاسم صلواتی و محمد مقیسه، به دلیل مجازات شهروندان دوتابعیتی و ایرانی به خاطر استفاده از حق آزادی بیان و تجمع، در فهرست تحریمهای آمریکا قرار دارند.
بر اساس گزارش رسمی منتشر شده از پنجمین جلسه دادگاه، تعدادی از افرادی که «شاکی» و «شاهد» این دادگاه معرفی شدند، اظهاراتی را علیه شارمهد بیان کردند و خواستار اشد مجازات در مورد او شدند.
در این جلسه به دستور صلواتی کلیپی مربوط به دو خردسال پخش شد که ادعا شده در یک حمله به حسینیه شیراز کشته شدهاند.
«بمبگذاری در حسینیه سیدالشهدای شیراز و قصد انفجار سد سیوند شیراز» و همچنین «افساد فیالارض از طریق طراحی و هدایت اقدامات تروریستی و بمبگذاری» از جمله اتهامهای مطرح شده علیه شارمهد است که طبق قوانین جمهوری اسلامی با مجازات اعدام روبرو خواهد شد.
قاضی صلواتی در پایان جلسه گفت: «جلسه بعدی دادگاه درباره تفهیم اتهام به متهم و استماع دفاعیات متهم است که زمان آن اعلام خواهد شد.»
کمی پیش از برگزاری جلسه روز سهشنبه، غزاله شارمهد، دختر این متهم در رشته توییتی درباره این جلسه نوشت: «دوباره قرار است خانوادههای شهید شدههای شیراز را به این "دادگاه" نمایشی مسخره بکشانند و به این وسیله آن را به پدرم ربط بدهند.»
او ادامه داد: «فیلمهای تبلیغاتی دروغی را نمایش دهند که تنها خودشان آن را باور میکنند. مردم از این نمایشهای دروغی زیاد دیدهاند و میدانند که این نمایش تنها برای به بالای دار کشیدن انسانی است که صدای خود و مردم بوده است.»
جمشید شارمهد، ۶۶ ساله در مرداد ماه سال ۹۹ در سفری که از آلمان به هند داشت پس از یک توقف سهروزه در دبی از سوی ماموران جمهوری اسلامی ربوده و به ایران منتقل شد.
جلسات دادگاه او که مورد انتقاد سازمانهای حقوق بشری قرار گرفته، روز یکشنبه ۱۷ بهمن سال گذشته در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران آغاز شد.
فرزند این زندانی سیاسی با اعلام این که پدرش از زمان ربوده شدن تاکنون، ۷۲۰ روز در انفرادی نگه داشته شده، اضافه کرد: «او را از هر گونه ارتباط با جهان، روابط انسانی و اخبار و اطلاعات محروم کردند، او تنها دو بار در سال اجازه صحبت کنترل شده کوتاه تلفنی با مادرم داشته است.»
غزاله شارمهد نوشت: «پدرم به دو دلیل قربانی این رفتار ضد انسانی شده است، یک چون صدای مردم شده است، دو چون تابعیت آلمانی دارد.»
جمهوری اسلامی علاوه بر سرکوب مخالفان و ربودن برخی از فعالان سیاسی و روزنامهنگاران در خارج از کشور، با بازداشت اتباع خارجی یا دوتابعیتی به عنوان «گروگان» در تلاش برای تحمیل خواستههای خود به کشورهای غربی بوده است.
قاضی صلواتی معروف به «قاضی مرگ» پیشتر حکم اعدام روحالله زم، روزنامهنگار مخالف جمهوری اسلامی را صادر کرده که پس از ربوده شدن در عراق و انتقال به ایران، محاکمه و در نهایت اعدام شد.