نشست گروه ۲۰ تحت تأثیر حمله روسیه به اوکراین؛ وزیران خارجه آمریکا و روسیه دیدار نمی‌کنند

نشست وزیران خارجه ۲۰ اقتصاد بزرگ جهان در جزیره بالی اندونزی تحت تأثیر حمله روسیه به اوکراین و اختلافات رو به گسترش چین و آمریکا برگزار می‌شود.

آمریکا اعلام کرده دیداری بین وزیر امور خارجه این کشور و همتای روسی او برگزار نخواهد شد. در همین حال بر اساس گزارش‌ها، واشینگتن به دنبال اعمال فشار به مسکو برای بازگشایی مسیرهای انتقال غلات اوکراین است.

انتظار می‌رود وزیران امور خارجه آمریکا ‌و چین در حاشیه این گردهمایی دیدار کنند.

چین پیش از این اعلام کرده بود نشست بالی باید درباره مسائل اقتصادی باشد و نباید سیاسی شود.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده، در حاشیه نشست وزیران امور خارجه گروه ۲۰، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، با وزیران خارجه چین و ترکیه دیدار و گفت‌وگو کرد.

پیش از این، وزیران امور خارجه آمریکا و آلمان، روسیه را متهم کرده بودند که با جلوگیری از انتقال غلات اوکراین از دریای سیاه و دامن زدن به بحران غذایی، از گرسنگی به عنوان سلاح جنگی استفاده می‌کند.

ترکیه پیشنهاد کرده است کریدوری را برای عبور غلات اوکراین از دریای سیاه باز و ۲۰ میلیون تن غله به بازارهای جهانی صادر کند.

با این حال اوکراین ترکیه را متهم کرده است که به روسیه اجازه می‌دهد غلات «دزدیده شده» از این کشور را بفروشد.

در همین حال اوکراین روز پنج‌شنبه ۱۶ تیر از احضار سفیر ترکیه به دلیل دادن اجازه عبور به کشتی روسی حامل غلات «دزدیده شده» از بندر کاراسو از سوی آنکارا خبر داد.

واسیل بودنار، سفیر اوکراین در ترکیه روز ۱۳ تیر از توقیف این کشتی در بندر کاراسو خبر داده بود.

از سوی دیگر اما وزیر امور خارجه استرالیا گفته است کشورش برای برگزاری موفق نشست گروه ۲۰ با اندونزی همکاری کرده و به دنبال فرستادن پیامی روشن به روسیه به دلیل تهاجم غیرقانونی به اوکراین است.

اندونزی خواستار صلح شده اما حمله روسیه به اوکراین را به صورت مستقیم محکوم نکرده است. این کشور همچنین از قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در انتقاد از روسیه حمایت کرد اما به حذف مسکو از شورای حقوق بشر سازمان ملل رأی ممتنع داد.

اندونزی همواره سعی کرده روابط خود با واشینگتن و مسکو را حفظ کند. جاکارتا به دلیل ترس از تحریم‌های آمریکا، سفارش جنگنده‌های سوخو از روسیه را لغو کرد.