هک ۲۰ وبسایت گردشگری به وسیله یک گروه هکری ایرانی و دسترسی به اطلاعات ۳۰۰ هزار اسرائیلی
به گزارش رسانههای اسرائیل، یک گروه هکری ایرانی به نام «شارپ بویز (پسران تند و تیز)»، دو هفته پیش ۲۰ وبسایت رزرواسیون سفر متعلق به شرکت «گل تورز التی» اسرائیل را هک کرده و اطلاعات بیش از ۳۰۰ هزار اسرائیلی را به دست آوردهاند.
به گزارش تایمز اسرائیل، این اطلاعات شامل شماره تلفن، آدرس و اطلاعات پزشکی است اما مالک شرکت گردشگری «گل تورز التی» اعلام کرده که کارت اعتباری مشتریان در سیستم ذخیره نمیشود و هکرها به آن دسترسی پیدا نکردهاند.
اداره حفاظت از حریم خصوصی اسرائیل اعلام کرده که با مالک «گل تورز التی» تماس گرفته تا نقایص امنیتی وبسایتهای خود را برطرف کند اما او امتناع کرده و گفته که این اقدام برایش هزینه مالی دارد.
مالک این شرکت اما این موضوع را تکذیب کرده است.
در پی این اتفاق، نیروهای امنیتی اسرائیل در اقدامی کمسابقه، به دفاتر این شرکت یورش برده و سرورهای آن را تا پایان تحقیقات توقیف کردند.
چند هفته پیش از این حادثه، اسرائیل به شرکتهای فعال در حوزه ارتباطات دستور داده بود تا امنیت سایبری خود را تقویت و استاندارد یکپارچهای را رعایت کنند.
گروه شارپ بویز که این وبسایتها را هک کرده، آذر ماه ۱۴۰۰ هم دو سایت خدمات ورزشی و پیادهروی اسرائیل را هک کرده بودند و اطلاعات سه میلیون کاربر را برای فروش گذاشته بودند.
در سالهای اخیر گزارشهای متعددی از حملههای سایبری منتسب به جمهوری اسلامی و اسرائیل علیه زیرساختهای یکدیگر منتشر شده و برخی مقامهای جمهوری اسلامی هک شبکه سوخت در ایران در چهارم آبان ۱۴۰۰ را به اسرائیل نسبت دادند.
در همین حال روز سهشنبه هفتم تیر نفتالی بنت، نخستوزیر وقت اسرائیل، به جمهوری اسلامی هشدار داد اگر درگیر حملههای سایبری علیه اسرائیل شود، بهای آن را خواهد پرداخت.
در خرداد ماه رسانههای اسرائیل به نقل از یک شرکت سایبری خبر داده بودند هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی قصد دسترسی به ایمیلها و اطلاعات مقامهای عالیرتبه از جمله زیپی لیونی، وزیر امور خارجه سابق، یک سرلشگر سابق و یک سفیر پیشین آمریکا در اسرائیل را داشتند.
پیش از آن نیز رسانههای اسرائیل چندین بار از تلاشهای مأموران جمهوری اسلامی برای کسب اطلاعات از نظامیان سابق و دانشگاهیان این کشور با استفاده از حسابهای جعلی در شبکههای مجازی یا با جعل هویت افراد دیگر خبر داده بودند.
در ماههای گذشته نیز گزارشهایی از تلاش مأموران جمهوری اسلامی و حزبالله لبنان برای فریب دادن شهروندان اسرائیل با استفاده از حسابهای کاربری جعلی با نام زنان منتشر شده است.
هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی در آستانه روز قدس امسال چند ایستگاه رادیویی این کشور را هدف حمله قرار دادند. در پی این حمله، عبارت «هک شده» جایگزین لوگوها و آیتمهای پخش مستقیم پنج ایستگاه رادیویی شد و صدای آژیر پخش کردند.