وزیران امور خارجه آمریکا و آلمان: روسیه از بحران غذایی به عنوان سلاح جنگی استفاده میکند
وزیران امور خارجه آمریکا و آلمان، روسیه را متهم کردند که با جلوگیری از انتقال غلات اوکراین از دریای سیاه و دامن زدن به بحران غذایی، از گرسنگی به عنوان سلاح جنگی استفاده میکند.
روز جمعه سوم تیر ماه، کنفرانسی با عنوان «امنیت غذایی» برگزار شد. هدف از برگزاری این نشست، یافتن راههایی برای خروج از بحران مواد غذایی در جهان پس از حمله روسیه به اوکراین اعلام شد.
آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان در این نشست گفت روسیه از گرسنگی در جهان به عنوان سلاح جنگی استفاده میکند و تمام جهان را به گروگان میگیرد.
او تأکید کرد ۳۴۵ میلیون نفر در جهان به دلیل کمبود مواد غذایی در معرض تهدید هستند.
وزیر امور خارجه آلمان خواستار راههای جایگزین برای انتقال محصولات غذایی اوکراین شد؛ از جمله انتقال از مسیر زمینی از طریق رومانی و سپس حمل از راه دانوب.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا نیز گفت که روسیه تلاش میکند قیمت مواد غذایی «منفجر شود» تا کل کشورها را بیثبات کند.
پیشتر اوکراین روسیه را متهم کرده است که غلات این کشور را به سرقت برده و میفروشد.
بر اساس آمارهای سازمان ملل متحد، روسیه و اوکراین معمولا حدود ۴۰ درصد گندم مورد نیاز آفریقا را تأمین میکنند.
قیمت غلات در سال گذشته در این قاره ۲۳ درصد افزایش یافته است.
وزیر امور خارجه آلمان اما گفت که این کشور از تلاشهای ترکیه برای یافتن راهی به منظور آزادسازی بنادر مسدود شده حمایت میکند.
ترکیه پیشنهاد کرده است کریدوری را برای عبور غلات اوکراین از دریای سیاه باز و ۲۰ میلیون تن غلات به بازارهای جهانی صادر کند.