زلزله افغانستان؛ پایان عملیات امداد و نجات پس از ۴۸ ساعت، ویران شدن دستکم ۱۰هزار خانه
در حالی که فقط دو روز از زلزله افغانستان گذشته، محمد نسیم حقانی، سخنگوی وزارت بلایای طبیعی طالبان اعلام کرد عملیات جستوجو و نجات بازماندگان زلزله پایان یافته است. پیشتر تعداد کشتههای این زلزله هزار و ۵۰۰ نفر اعلام شده بود اما هماهنگکننده سازمان ملل مرگ ۸۰۰ نفر را تأیید کرد.
سخنگوی وزارت بلایای طبیعی طالبان روز جمعه سوم تیر به رویترز گفت زلزله روز چهارشنبه در منطقهای دورافتاده در نزدیکی مرز پاکستان، حدود دو هزار زخمی بر جای گذاشت و همچنین ۱۰ هزار خانه را به طور جزیی یا کامل ویران کرد.
این مقام طالبان توضیحی درباره اینکه چرا عملیات جستوجوی بازماندگان زلزله به پایان رسیده، ارائه نکرد اما گفت که تجهیزات درمانی و دارو و سایر کمکهای اولیه ناکافی است.
پایان یافتن عملیات جستوجو و نجات در حالی است که در زلزلههای دیگر معمولا این عملیات بیش از این به طول میانجامد و ممکن است تعدادی از آسیبدیدگان، پس از مدت زمان بیشتری از زیر آوار بیرون کشیده شوند.
روز چهارشنبه زمینلرزهای به قدرت ۶/۱ در حدود ۱۶۰ کیلومتری جنوب شرقی کابل در منطقهای خشک روی داد که دارای روستاهای پراکنده است و در دهههای گذشته اغلب صحنه جنگ و درگیری بوده است.
هماهنگکننده سازمان ملل متحد برای افغانستان اعلام کرد بر اثر این زلزله، نزدیک به ۸۰۰ نفر کشته و بیش از هزار و ۴۰۰ نفر زخمی شدند. او اما گفت که پیشبینی میشود تعداد قربانیان این زلزله در روزهای آینده بیشتر شود.
رویترز نوشت ارتباطات ضعیف و فقدان جادههای مناسب، تلاشهای امدادی را با مشکل مواجه کرده است. همچنین وضعیت انسانی در افغانستان پیش از قدرت گرفتن دوباره طالبان بحرانی بوده و در ماههای اخیر نیز این بحران شدیدتر شده است.
افغانستان از زمان به قدرت رسیدن دوباره طالبان تا حدود زیادی منزوی شده و هنوز جامعه بینالمللی دولت طالبان را به رسمیت نمیشناسد.
با این حال پس از وقوع زلزله اخیر، تعدادی از کشورها از جمله برخی از همسایگان افغانستان کمکهای اولیه و نیروهای امداد به افغانستان فرستادند.
ژاپن، کره جنوبی، تایوان و امارات متحده عربی هم روز پنجشنبه اعلام کردند قصد دارند کمکهایی را به افغانستان ارسال کنند.