وزارت خارجه ایران: در واکنش به تحریم شبکه فروش پتروشیمی، شرکتهای جدید ایجاد میکنیم
معاون وزارت خارجه جمهوری اسلامی در واکنش به تحریمهای جدید آمریکا علیه دو فرد و ۹ شرکت مرتبط با شبکه فروش پتروشیمی ایران، گفت که تحریم این شرکتها در روند فروش محصولات پتروشیمی مشکلی ایجاد نخواهد کرد و هر روز شرکتهای مختلفی میتواند ایجاد شود و کار را ادامه دهند.
وزارت خزانهداری آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد که نام دو فرد و سه شرکت در ایران، دو شرکت چینی مستقر در هنگ کنگ و چهار شرکت مستقر در امارات متحده عربی مرتبط با شبکه فروش صنایع پتروشیمی ایران را تحریم کرده است.
مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه ایران، در واکنش به این تحریمها پنجشنبه شب در یک برنامه تلویزیونی گفت: فرآوردهها و پتروشیمی ایران تحریم بوده ولی ما به صورت نرمال از مسیرهای مختلف کار فروشمان ادامه داشته و ادامه خواهد یافت و مشکلی در روند کار ما ایجاد نخواهد کرد.
معاون وزارت خارجه ایران افزود: آمریکاییها هر روز افرادی را جزو لیست تحریم خود قرار میدهند اما این تحریمها در روند فروش فرآوردهها و محصولات پتروشیمی مشکلی ایجاد نخواهد شد و این روند به صورت نرمال ادامه خواهد یافت.
صفری گفت که جمهوری اسلامی ایران چهل سال تحت تحریم بوده و راههای خاص خودش را برای خودکفایی، صادرات، فروش و واردات دارد و این مسائلی است که همیشه روشن بوده و همچون روال قبل ادامه خواهد یافت.
به گفته حسن عباسزاده، مدیر برنامهریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی، درآمد صنعت پتروشیمی ایران از محل صادرات در سال گذشته ۲۳ میلیارد دلار بوده است و قرار بوده که در سال ۱۴۰۱ درآمد پتروشیمی به ۲۷ میلیارد دلار افزایش یابد.
دولت ایران شرکتهای پتروشیمی را موظف کرده است که بخش عمدهای از درآمد ارزی خود را به داخل کشور انتقال دهند و برای کنترل قیمت دلار، آن را در بازار ارز ایران(سامانه نیما) عرضه کنند.
محسن رضایی، معاون اقتصادی ابراهیم رئیسی، اسفند ماه گذشته گفت: صنعت پتروشیمی خدمت بزرگی به شکستن تحریمهای اقتصادی کرده است. به کسانی که در پتروشیمی بودهاند و بانکهایی که از پتروشیمی حمایت کردهاند، باید مدال شکست تحریمهای اقتصادی را بدهیم.
وزارت خزانهداری آمریکا نیز شرکتهای پتروشیمی خارک، فنآوران ایران، و مارون در ایران به همراه شش شرکت ثبت شده در امارات و چین و دو فردی که روز پنجشنبه تحریم شدند را بخشی از شبکه پتروشیمی ایران برای دور زدن تحریمها و فروش محصولات پتروشیمی به مشتریانی در چین و شرق آسیا خواند.
در همین حال آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، درباره تحریمهای جدید علیه شبکه مرتبط با صنعت پتروشیمی ایران گفت که در پیگیری مسیر دیپلماسی معنادار برای احیای برجام صادق و ثابت قدم بودهایم، اما در صورت عدم توافق، برای محدود کردن صادرات نفت ایران از تحریم استفاده خواهیم کرد.