واکنشهای منفی به توییت انتقادی فرناز فصیحی، خبرنگار نیویورکتایمز، درباره زندگی در آمریکا
روزنامه دیلیمیل بریتانیا در گزارشی خبر داد فرناز فصیحی، رییس دفتر روزنامه نیویورکتایمز در سازمان ملل، به خاطر توییت خود درباره اینکه اطرافیانش به دلیل تیراندازیهای اخیر در آمریکا آرزو دارند فرزندانشان در خارج از این کشور بزرگ شوند، با انتقاد و واکنش منفی مواجه شده است.
روزنامه دیلیمیل بریتانیا در گزارشی خبر داد فرناز فصیحی، روزنامهنگار ایرانی و رییس دفتر نیویورکتایمز در سازمان ملل متحد، به دلیل توییتی درباره اینکه اطرافیانش آرزو دارند فرزندانشان در خارج از این کشور بزرگ شوند، حاشیهساز شده است.
فرناز فصیحی در پی تیراندازیهای اخیر در آمریکا، در توییتر خود نوشت: «من فرزند مهاجران هستم. وقتی بچه بودم، همه کسانی را که میشناختم آرزو میکردند فرزندانشان را در آمریکا بزرگ کنند. اکنون، هر کسی که میشناسم آرزو دارد بتواند فرزندان خود را در خارج از آمریکا بزرگ کند.»
او همچنین با اشاره به موارد تیراندازی در آمریکا نوشت: «به عنوان یک آمریکایی که این کشور را دوست دارم، این تصاویر من را ناراحت میکند. همه حملات نفرتانگیز، همینطور است.»
فرناز فصیحی مدتهاست امکان نوشتن کامنت و نظر مخاطبان در توییتر خود را مسدود کرده است.
این توییت اخیر او واکنشهایی گسترده به دنبال داشته است.
مت رونی، از چهرههای محافظهکار در نیوجرسی، در پاسخ به فصیحی نوشت: «چه چیزی جلوی همه کسانی را که میشناسید، میگیرد؟ آنها میتوانند آمریکا را ترک کنند ...»
جسی کلی، مجری برنامهای با نام خودش نیز خطاب به فصیحی نوشت: «خب برو بیرون و تمام خانواده ناسپاست را به زبالهدانی که از آن آمدهای برگردان.»
پیشتر نیز برخی مواضع فرناز فصیحی بحثبرانگیز شده بود.
در همین زمینه گروهی از ایرانیان در نامهای سرگشاده به شورای سردبیری روزنامه «نیویورکتایمز» به نمونههایی از گزارشها و مصاحبههای او اشاره کرده بودند که به گفته آنها «گزارشهایی برخلاف حقیقت از سرکوب بیرحمانه و کشتار و زندانی کردن معترضان در ایران و در اعتراضات مسالمتآمیز است.»
در این نامه به چند مورد از گزارشها و موضعگیریهای فصیحی از جمله ادعای «حضور جمعیت ۳۰ کیلومتری در اهواز در مراسم تشییع جنازه قاسم سلیمانی» اشاره شده بود.
در زمان حمله موشکی سپاه پاسداران به هواپیمای مسافربری اوکراینی و کشته شدن ۱۷۶ سرنشین هواپیما، فصیحی مدعی شد منابعی از درون ایران به او اطمینان دادهاند حسن روحانی، رییس جمهوری وقت جمهوری اسلامی، از این ماجرا اطلاع نداشته است.
همچنین حدود دو ماه پیش، نیویورکتایمز در مطلبی از فرناز فصیحی با عنوان «حمله ایران پاسخی به حمله مخفی اسرائیل به سایت پهپادی بود» با فردی به نام حسین دلیریان، به عنوان کارشناس برجسته امنیتی در ایران گفتوگو کرده بود که مورد انتقاد بسیاری از کاربران توییتر و روزنامهنگاران قرار گرفت.
دلیریان سابقه اظهاراتی با حواشی امنیتی برای برخی روزنامهنگاران و سخنان چالشبرانگیز در ماجرای حمله موشکی به هواپیمای مسافربری اوکراینی دارد.