بیش از ۷۰ سینماگر به امضا کنندگان بیانیه «تفنگت را زمین بگذار» پیوستند
پس از تهدید سینماگران امضا کننده بیانیه «تفنگت را زمین بگذار»، بیش از ۷۰ سینماگر دیگر به امضا کنندگان این بیانیه پیوستند.
یک روز پس از تهدید سینماگران امضا کننده بیانیه «تفنگت را زمین بگذار»، محمد رسولاف، کارگردان سینما، در اینستاگرام خود خبر داد که بیش از ۷۰ سینماگر به امضا کنندگان این بیانیه پیوستهاند.
مسعود کیمیایی، کارگردان نامآشنای سینمای ایران از جمله امضا کنندگان جدید این بیانیه است. مجموعهای از سینماگران زن شامل پگاه آهنگرانی، نگین امینزاده، پریسا پرویننیا، هانیه توسلی، ترانه علیدوستی، نازنین فراهانی و مرضیه وفامهر هم به امضا کنندگان این بیانیه پیوستهاند.
امین جعفری، مانی حقیقی، سیامک کاشفآذر، مسعود کرامتی، پوریا نوری، کیارش اسدیزاده و مجید پیلافکن هم از جمله این ۷۰ نفر هستند.
روز هشتم خرداد جمعی از سینماگران (۱۰۰ سینماگر) در بیانیهای با عنوان «تفنگت را زمین بگذار»، با اشاره به اعتراضات آبادان و دیگر اعتراضات در سراسر کشور، از نیروهای نظامی عامل سرکوب مردم خواستند سلاحهای خود را زمین بگذارند.
فرشته صدر عرفایی، سامان سالور، علی مصفا، مجتبی میرتهماسب، تهمینه میلانی، حسن برزیده جعفر پناهی، پوران درخشنده، مجید برزگر، رضا درمیشیان، محمد رسولاف و کتایون ریاحی از جمله امضا کنندگان این بیانیه هستند.
روز سهشنبه محمد رسولاف خبر داد که «تماسهای گسترده از نهادهای مختلف با امضا کنندگان این بیانیه آغاز شده و فشار برای پس گرفتن امضاها یا مصاحبه با خبرگزاریها برای بیاعتبار کردن بیانیه با شدت تمام ادامه دارد.»
یک روز پیش از آن نیز محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ضمن اشاره تلویحی به این بیانیه گفته بود: «با کسانی که بخواهند با بیانیههای بیارزش و سخنان توهمی در مقابل پاسداران و نگهبانان امنیت کشور قرار بگیرند، برخورد خواهیم کرد».
در همین حال سایت سینما پرس، وابسته به نهادهای حکومتی بیانیه را به «ایران اینترنشنال» نسبت داد و امضا کنندگان را در ردیف «محارب» گذاشت.
همچنین خبرگزاری مهر، وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی و خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، اعلام کردند برخی از امضا کنندگان این بیانیه، امضای خود را پس گرفتهاند.
از سوی دیگر اما جمعی از هنرمندان تبعیدی نیز در بیانیهای با اعلام حمایت از اعتراضات مردم ایران، به نیروهای سرکوب هشدار دادند تا پیش دچار شدن به «آتش خشم مردم»، اسلحه را زمین بگذارند و به مردم بپیوندند و همزمان از سران اروپا خواستند به «مماشات با جمهوری اسلامی، پوشویان و ماشین تبلیغاتش» پایان دهند.
این بیانیه به امضای جمعی از هنرمندان در تبعید از جمله هما اسکندری، نیکزاد نجومی، مصطفی عزیزی، کامران ملک مطیعی، مهدی موسوی، فاطمه اختصاری، طاهره عبدلی، سعید رضازاده، رضا عقیلی، رضا زواری، نازنین افتخاری، میلاد گرگین، ایمان رضایی، آذین ساداتی، آزیتا شش بلوکی و سینا ممتحن رسیده است.
پیش از این، کانون نویسندگان ایران هم با انتقاد از سرکوب اعتراضات خوزستان در بیانیهای نوشت: «حقایق را میتوان از دهان مردم داغدیده شنید. مردمی که زیر ضرب گلوله و باتوم و گاز اشکآور، خودشان هم دست به کار آواربرداری و امداد شدهاند، هم دست به کار خروشیدن و فاش کردن و اعتراض.»
زر امیرابراهیمی، بازیگر زن سینما نیز پس از دریافت جایزه بهترین بازیگر زن در جشنواره کن به دلیل بازیاش در فیلم «عنکبوت مقدس»، هنگام دریافت جایزه با مردم آبادان ابراز همدردی کرد.
سعید روستایی، کارگردان فیلم «برادران لیلا» هم همدردی و همراهی خود را با مردم آبادان ابراز کرد.