تهدید مقام‌های اسرائیل از سوی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در پی کشته شدن عضو سپاه قدس

سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، در واکنش به هشدار اسرائیل به شهروندانش برای سفر به ترکیه از بیم اقدامات جمهوری اسلامی در این کشور، تهدید کرد مقام‌های اسرائیلی «در رختخواب‌های خود نگران باشند و جای دیگر نگران نباشند.»

خطیب‌زاده روز دوشنبه ۱۰ خرداد در نشست خبری هفتگی خود همچنین درباره واکنش جمهوری اسلامی به کشته شدن حسن صیاد خدایی، فرمانده ارشد سپاه پاسداران گفت: «بعد از بررسی‌ها مشخص شد که چه طرف ثالثی این کار را انجام داده است و پاسخ قطعی خود را به صورت دردناک دریافت خواهند کرد.»

یک روز پس از هشدار اسرائیل به شهروندان خود برای سفر به ترکیه، روزنامه هاآرتص در گزارشی تحلیلی نوشت برخلاف تیم‌های قبلی ایران که در تلاش برای هدف قرار دادن دیپلمات‌ها و بازرگانان اسرائیلی در ترکیه بودند، این بار آنها به دنبال حمله به گردشگران و شهروندان عادی اسرائیل هستند.

در پی کشته شدن صیاد خدایی، شورای امنیت ملی اسرائیل سطح هشدار خود را برای سفر شهروندان اسرائیلی به ترکیه بالا برد و گفت تهدید جدی برای آنها در ترکیه وجود دارد.

نگرانی اسرائیل از اقدام‌های تروریستی ایران در ترکیه علیه شهروندان اسرائیلی در حالی است که پیشتر گزارش‌هایی از اقدامات تروریستی جمهوری اسلامی در جزیره قبرس علیه شهروندان اسرائیلی منتشر شده بود.

همچنین پس از کشته شدن صیاد خدایی، کانال ۱۳ تلویزیون اسرائیل اعلام کرد این سرهنگ نیروی قدس سپاه، افرادی از جمله منصور رسولی را برای ترور کنسول اسرائیل در استانبول فرستاده بود.

اسرائیل رسما مسئولیت کشتن صیاد خدایی را بر عهده نگرفته اما نفتالی بنت، نخست‌وزیر این کشور اعلام کرد: «هر کس به تروریست‌ها کمک مالی کند یا آنان را مسلح یا اعزام کند، متحمل هزینه سنگینی خواهد شد.»

بیش از یک هفته پیش، دو فرد مسلح سوار بر موتور، صیاد خدایی ۵۰ ساله را در خودرو خودش در یکی از محله‌های تهران به ضرب گلوله کشتند.

این سرهنگ سپاه پاسداران در واحد ۸۴۰ نیروی قدس سپاه پاسداران، مسئولیت انتخاب، ارتباط‌گیری و استخدام شهروندان غیرنظامی را برای ضربه‌ زدن به اسرائیلی‌ها در نقاط مختلف جهان بر عهده داشت.

حمله خطیب‌زاده به رسانه‌های فارسی‌زبان در لندن

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در بخش دیگری از صحبت‌های امروز خود و در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران، به تولیدات رسانه‌های فارسی‌زبان مستقر در لندن واکنش نشان داد و گفت: «لندن پایگاه اخبار جعلی درباره ایران شده است.»

خطیب‌زاده بدون اشاره به ممنوع شدن واردات «واکسن‌های آمریکایی و انگلیسی» از سوی علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی که شکل مستقیم از صداوسیمای جمهوری اسلامی پخش شد، مسئولیت را متوجه رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور کرد و مدعی شد که این رسانه‌ها «کمپین ضد واقعیت» ایجاد کردند که واکسن نزنید: «قرار بود واکسن بزنیم، چند رسانه فارسی زبان در لندن چند کمپین ضد واقعیت ایجاد کردند که واکسن نزنید، این واکسن‌ها خراب است. این‌ها را کسی فراموش نمی‌کند.»

او رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور را «مثال اعلای رسانه‌های خودفروش» خواند که «بر ضد ملت ایران به زبان فارسی برنامه پخش می‌کنند».

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین چنین ادعایی را مطرح کرد: «در همه نشست‌هایی که با اینها داریم سرافکندگی آنها را شاهدیم. هیچ وقت یادم نخواهد رفت فشار روانی‌ای که بر مردم وارد کردند که واکسن نزنند.»

او روشن نکرد که چنین نشست‌هایی در کجا و به چه ترتیبی انجام شده است.

خطیب‌زاده: گزارش آژانس منصفانه و متوازن نیست

سعید خطیب‌زاده همچنین درباره گزارش اخیر آژانس مبنی بر افزایش ذخایر اورانیوم غنی‌شده در ایران گفت که این گزارش «منصفانه و متوازن نیست».

او اسرائیل را به مداخله در جریان تهیه گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره فعالیت هسته‌ای ایران متهم کرد و گفت: «بیم آن می‌رود که فشار اسرائیل و برخی کنشگرها باعث شده باشد مسیر گزارش معمول آژانس از فضای فنی به سیاسی منتقل شود. انتظار ما این است که این مسیر اصلاح شود.»

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تازه‌ترین گزارش فصلی خود اعلام کرد ذخایر اورانیوم غنی شده ایران اکنون به بیش از ۱۸ برابر حد مجاز برجام رسیده است.

بر اساس این گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، تهران ذخایر اورانیوم غنی شده خود را از ۳۱۹۷.۱ کیلوگرم در ماه فوریه به ۳۸۰۹.۳ کیلوگرم در اواسط ماه می افزایش داده که فاصله زیادی با ۲۰۲.۳ کیلوگرم مجاز و تعیین شده در برجام دارد.

خطیب‌زاده: یونان وکیل بگیرد

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران همچنین درباره توقیف دو نفتکش یونانی در خلیج فارس از سوی سپاه پاسداران گفت: «به دولت یونان توصیه می‌کنم به جای هیاهوها از مسیر قانونی اقدام کرده و وکیل بگیرد و ما به عنوان وزارت خارجه کمک می‌کنیم.»

شامگاه دوشنبه نهم خرداد، سپاه پاسداران برای اولین بار تصاویری از چگونگی توقیف دو نفتکش یونانی در روز جمعه در خلیج فارس منتشر و اعلام کرد یکی از این نفتکش‌ها در نزدیکی عسلویه و دیگری در نزدیکی بندر لنگه، در نزدیکی جزیره هندورابی توقیف شدند.

کمی پس از آن، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا «اقدام توجیه‌ناپذیر» ایران در توقیف دو کشتی یونانی را محکوم کرد و گفت: «تعرض مستمر ایران به شناورها و اخلال در ناوبری یک تهدید در امنیت دریایی و اقتصاد جهانی است.»

خطیب‌زاده همچنین درباره آخرین تحولات مربوط به مذاکرات ایران و عربستان سعودی گفت: «دور ششم گفت‌وگوها با سعودی زمانش معلوم نشده و باید ببینیم توافقات صورت گرفته در چه سمت و سویی حرکت می‌کند.»

او جزییاتی از این توافق‌ها ارائه نکرد و تنها گفت: «در حوزه حج توافقات عملی شده و امیدواریم حجاج ما حج آرامی داشته باشند .... باید ببینیم در حوزه‌های دیگر توافق چگونه پیش می‌رویم و بعد درباره آن صحبت می‌کنیم.»