اقدام برای محصور کردن گورستان خاوران با دیوارهای بتنی و نصب پایههای دوربینهای مداربسته
بر اساس تصاویر و ویدیوهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی، نیروهای امنیتی برای محصور کردن گورستان خاوران با دیوارهای بتنی و نصب پایههای دوربینهای مداربسته، دست به کار شدهاند.
بر اساس این تصاویر و ویدیوها، دیوارهای بلندی در امتداد گورستان کشیده شده و دکلهای فلزی با ارتفاع زیاد، برای نصب دوربینهای مدار بسته نصب شدهاند.
این اقدامات سه هفته پس از پایان جلسات دادگاه حمید نوری، دادیار سابق زندان گوهردشت و متهم به دست داشتن در اعدامهای سال ۶۷، انجام شده است.
پیش از این نیز گزارشهای مختلفی از تلاش جمهوری اسلامی برای تخریب قبرهای اعدامشدگان سال ۱۳۶۷ منتشر شده است.
شهریور ماه سال گذشته، خانواده اعدامشدگان سال ۱۳۶۷ در گفتوگو با ایران اینترنشنال از ایجاد قبرهای جدید در خاوران با هدف از بین بردن بقایای محل دفن زندانیان سیاسی اعدام شده خبر داده بودند.
وبسایت بیداران نیز نوشت: «این گورهای جدید مربوط به مردگان بهائی است در حالی که آنها در همسایگی خاوران گورستان خود را دارند.»
جامعه بینالمللی بهائیان هم اعلام کرد «حراست بهشت زهرا» به بهائیان گفته یا باید درگذشتگان خود را در فضایی باریک میان مزارهای کنونی بهائیان دفن کنند یا از محل دفن دستهجمعی اعدامشدگان سال ۱۳۶۷ در خاوران استفاده کنند.
سال ۱۳۹۷ سازمان عفو بینالملل و عدالت برای ایران اعلام کردند طبق تحقیقات میدانی، تصاویر ماهوارهای و فیلمهای دریافتی، در هفت شهر اهواز، مشهد، تبریز، رشت، قروه، سنندج و گورستان خاوران در جنوب شرق تهران، تلاشهایی از سوی نهادهای حکومتی برای تخریب گورهای دستهجمعی صورت میگیرد.
در سال ۱۳۶۷ به دنبال صدور فتوا و فرمان روحالله خمینی، چند هزار نفر از زندانیان سیاسی و عقیدتی در زندانهای جمهوری اسلامی مخفیانه اعدام و در گورهای جمعی دفن شدند.
ابراهیم رئیسی که یکی از اعضای هیأت تصمیمگیرنده در مورد زندانیان معروف به «هیأت مرگ» بود، پس از اعلام پیروزیاش در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ در پاسخ به سوال خبرنگار الجزیره گفت از ابتدای مسئولیتش در دستگاه قضایی «مدافع حقوق بشر» بوده و برای اقداماتش «باید مورد تقدیر و تشویق» قرار بگیرد.