صدراعظم آلمان: متقاعد شده‌ام پوتین در جنگ اوکراین پیروز نخواهد شد

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، با تأکید بر این که رییس‌ جمهوری روسیه اجازه نخواهد داشت شرایط صلح در اوکراین را «تحمیل» کند، گفت ولادیمیر پوتین نباید در جنگ خود در اوکراین پیروز شود. از سوی دیگر تلاش‌ها برای جلب موافقت ترکیه با عضویت سوئد و فنلاند در ناتو ادامه دارد.

شولتس روز پنج‌شنبه پنجم خرداد در سخنرانی خود در مجمع جهانی اقتصاد در شهر داووس سوئیس در این زمینه گفت که پوتین در تهاجم روسیه به اوکراین «اهداف استراتژیک خود را از دست داده» است.

او گفت متقاعد شده‌ است پوتین پیروز این جنگ نخواهد بود.

صدراعظم آلمان گفت: «ما کاری انجام نخواهیم داد که ناتو وارد جنگ اوکراین شود زیرا این به معنای رویارویی مستقیم بین قدرت‌های هسته‌ای است اما مسأله این است که به پوتین بفهمانیم نمی‌تواند شرایط صلح را دیکته کند چون اوکراین و ما آن را نمی‌پذیریم.»

او در ادامه گفت: «برای من روشن است پوتین زمانی به طور جدی در مورد صلح مذاکره خواهد کرد که متوجه شود نمی‌تواند مقاومت اوکراین را بشکند.»

این اظهارات صدراعظم آلمان در حالی است که روسیه پس از میسر نشدن تصرف کی‌یف و مناطق مرکزی اوکراین، نیروی خود را بر تصرف مناطق شرقی این کشور متمرکز کرده است.

ولودیمیر زلنسکی، رییس‌ جمهوری اوکراین، به تازگی اعلام کرد که روسیه در شرق کشورش به شکلی تهاجمی در حال پیشروی است و اوکراین برای مقاومت در برابر آن، به شدت نیاز به کمک تسلیحاتی دارد.

او روز پنج‌شنبه گفت: «دلیل اینکه بعضی کشورها در مقابل روسیه مدارا می‌کنند، پول است.»

از سوی دیگر خبرگزاری تاس روسیه روز پنج‌شنبه به نقل از یک مقام لوهانسک اعلام کرد هشت هزار اوکراینی در این منطقه و دیگر مناطق جدایی‌طلب دونتسک اوکراین در پی حمله روسیه به اسارت گرفته شده‌اند.

همزمان پوتین درباره تحریم‌های گسترده غرب علیه روسیه به دلیل تهاجم این کشور به اوکراین اعلام کرد: «تحریم‌ها نمی‌تواند ارتباط روسیه را با اقتصاد جهانی قطع کند مگر اینکه خودمان دور کشورمان دیوار بکشیم.»

او در سخنرانی ویدیویی خود در یک مجمع اقتصادی جمهوری‌های شوروی سابق در قرقیزستان، مدعی شد که خروج برخی شرکت‌های خارجی از روسیه ممکن است «بهترین اتفاق» باشد.

درخواست ترکیه برای استرداد ۴۰ نفر از سوئد و فنلاند

همزمان با این اظهارات و تحولات اما روز پنج‌شنبه تلاش‌ها برای متقاعد کردن ترکیه به منظور جلب موافقتش با پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو ادامه یافت.

خبرگزاری دولتی آناتولی ترکیه اعلام کرد رجب طیب اردوغان، رییس‌ جمهوری ترکیه روز پنج‌شنبه با امانوئل مکرون، همتای فرانسوی خود تلفنی درباره مسائل منطقه‌ای از جمله جنگ اوکراین و روسیه و درخواست سوئد و فنلاند برای عضویت در ناتو بحث و رایزنی کرد.

روز چهارشنبه نیز هیأت‌هایی از سوئد و فنلاند به آنکارا رفتند تا با مقام‌های ترکیه درباره پیوستن این دو کشور به ناتو مذاکره کنند.

پس از پایان پنج ساعت مذاکره میان این هیأت‌ها و مقام‌های ترکیه، ابراهیم کالین، سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه، در یک نشست خبری گفت: «اگر نگرانی‌های امنیتی ترکیه با گام‌های عینی در یک جدول زمانی مشخص برآورده نشود، در این روند پیشرفتی حاصل نخواهد شد.»

او در عین حال گفت: «شاهد نگرش مثبت [سوئد و فنلاند] نسبت به رفع تحریم‌های محصولات صنایع دفاعی بوده‌ایم.»

کالین همچنین گفت ترکیه انتظار دارد ۲۸ «مظنون به تروریسم» از سوئد و ۱۲ «مظنون به تروریسم» از فنلاند به ترکیه مسترد شوند.

پیشتر رسانه‌های ترکیه اعلام کرده بودند این کشور خواستار استرداد ۳۳ مظنون از دو کشور است.

ترکیه کشورهای شمال اروپا را که جمعیت زیادی از تبعیدیان ترک در آن‌ها زندگی می‌کنند متهم می‌کند که به اعضای حزب کارگران کردستان ترکیه که از نظر آنکارا یک «گروه تروریستی» است، پناه داده‌اند.