اعضای کنگره به ایران اینترنشنال: واکنش بایدن به سرکوب اعتراضات در ایران باید فعالانه باشد

تعدادی از اعضای دموکرات و جمهوری‌خواه کنگره آمریکا در گفت‌وگو با ایران‌اینترنشنال از دولت جو بایدن خواستند فعالانه به سرکوب اعتراضات مردمی در ایران واکنش نشان دهد.

جونی ارنست، سناتور جمهوری خواه، در پاسخ به پرسش خبرنگار ایران‌اینترنشنال که آیا دموکرات‌ها وضعیت ایران را نادیده می‌گیرند، گفت: «فکر می‌کنم توجه کافی به وضعیت [تظاهرات در ایران] نشده باشد، اما مطمئنا بایدن باید فعالانه‌تر عمل کند.»

جونی ارنست، در واکنش به سرکوب معترضان در ایران گفت: «دولت‌ها مسئول تامین نیازهای مردم هستند، این امر بسیار مهمی است. قطعا دولت و رهبران در ایران باید به اینکه امنیت غذایی مردم کجاست و چگونه تامین شود، به اعتراضات مردم توجه کنند.»

پیت آگیلار، عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا، در واکنش به سرکوب معترضان در ایران به ایران‌اینترنشنال گفت: «معترضانی که مسالمت‌آمیز در هر گوشه‌ای از جهان اعتراض می‌کنند نباید مورد تهدید و ضرب‌وشتم قرار گرفته و کشته شوند. دولت بایدن باید از طریق مجاری دیپلماتیک این موضوع را پیگیری کند.»

الیزابت وارن، سناتور دموکرات آمریکا، در پاسخ به سوال خبرنگار ایران‌اینترنشنال درباره علت تعلل وزارت خارجه آمریکا برای واکنش به اعتراضات در ایران گفت: «سخت است که در این مورد صحبت کنم، چون در کاخ سفید نیستم و نمی‌دانم که آنها با چه فشارهایی مواجه بوده‌اند.»

الیزابت وارن افزود: «من همواره امیدوارم که مردم ایران بتوانند حکومتی داشته باشند که به نیازهایشان توجه کند و نیرویی برای ثبات بیشتر در منطقه باشد. بدیهی است که حکومت فعلی در این مسیر قرار ندارد اما به نظرم انرژی و افرادی بسیاری در ایران وجود دارند که خواهان تغییر هستند.»

پیش‌تر وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به ایران اینترنشنال تاکید کرده بود که ایالات متحده استفاده از خشونت علیه معترضان ایرانی و همچنین اقدام حکومت ایران در نقض حق آزادی بیان شهروندان را محکوم می‌کند.

یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در اظهاراتی که برای ایران اینترنشنال ارسال شده گفت: «همزمان با افزایش قیمت‌ها به ویژه قیمت گندم به دلیل جنگ وحشیانه پوتین علیه اوکراین، سوء مدیریت و سهل‌انگاری‌های حکومت ایران نیز بارها مردم ایران را بدون تامین نیازهای اساسی‌شان رها کرده است.»

وزارت خارجه آمریکا در عین حال به «گزارش‌های عمیقا ناراحت‌کننده درباره تیراندازی نیروهای امنیتی به سوی معترضان» اشاره کرده و تصریح کرده است: «ما بار دیگر استفاده از خشونت علیه معترضانی که تجمع مسالمت‌آمیز کرده‌اند را محکوم می‌کنیم.»

وزارت خارجه آمریکا همچنین با محکوم کردن اقدامات حکومت ایران در قطع یا کند کردن اینترنت خاطرنشان کرد که مجوز ارائه انبوه نرم‌افزارها و سرویس‌های مربوط به ارتباطات شخصی به ایرانیان از سال ۲۰۱۴ صادر شده و «ما همچنان با بخش خصوصی و وزارت خزانه‌داری برای حمایت و تسهیل جریان آزاد اطلاعات برای ایرانیان کار می‌کنیم.»

اعتراض‌های اخیر در ایران بیش از ۱۰ روز پیش در خوزستان آغاز شد و سپس به استان‌های دیگر گسترش یافت.

پس از گذشت چندیدن روز از اعتراضات ایران، نخستین واکنش آمریکا روز یکشنبه ۲۵ اردیبهشت در توییتی از ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، بیان شد.

ند پرایس در توییت خود با بیان اینکه «معترضان شجاع در ایران برای احقاق حقوق خود به پا خاسته‌اند»، تاکید کرد: «مردم ایران این حق را دارند که حکومت خود را پاسخگو کنند.»

سایر مقام‌های دولت بایدن واکنشی به اعتراضات در ایران نشان نداده‌اند و رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، نیز تنها توییت ند پرایس را بازنشر کرد.

با این حال چند تن از مقام‌های دولت دونالد ترامپ از معترضان ایرانی حمایت کرده‌اند. از جمله ویکتوریا کوتس، معاون مشاور امنیت ملی دولت ترامپ، از ایلان ماسک خواست برای «ایرانی‌های شجاع» در خوزستان پوشش اینترنت ماهواره‌ای استارلینک ایجاد کند.