تهدید خبرنگاران برای پوشش ندادن اعتراض‌ها؛ موج بازداشت‌ها ادامه دارد

در آستانه تجمع سراسری معلمان گزارش‌هایی درباره احضار و تهدید خبرنگاران از سوی نهادهای امنیتی برای پوشش ندادن اعتراضات منتشر شده است؛ موج بازداشت فعالان مدنی و سیاسی نیز همچنان ادامه دارد.

تجمع سراسری معلمان قرار است روز پنجشنبه ۲۲ اردیبهشت در شهرهای مختلف ایران و در اعتراض به ادامه سرکوب‌ها و فشارها بر فرهنگیان برگزار شود.

بنابر گزارش‌های رسیده به ایران اینترنشنال، در آستانه این تجمع برخی نهادهای امنیتی از جمله قرارگاه ثارالله در تهران و ادارات اطلاعات در شهرستان‌ها از طریق تماس تلفنی یا احضار خبرنگاران، آنها را تهدید می‌کنند که از گزارش کردن اعتراضات در سطح کشور پرهیز کنند.

در جریان تجمع قبلی معلمان که روز ۱۱ اردیبهشت به صورت سراسری برگزار شد در تهران به دلیل حضور پرشمار نیروهای امنیتی در مقابل مجلس امکان برگزاری نیافت و در بوشهر نیز ماموران به معلمان تجمع‌کننده یورش بردند.

پس از آن نیز شمار دیگری از معلمان و فعالان صنفی آنها بازداشت شده و برخی از آنان دست به اعتصاب غذا زده‌اند.

در همین حال وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی روز چهارشنبه از بازداشت دو شهروند اروپایی و «نظارت کامل امنیتی» شورای صنفی معلمان خبر داد.

مقام‌های جمهوری اسلامی پیش از این نیز همواره اعتراضات مردمی و صنفی را به غرب و سرویس‌های اطلاعاتی غرب نسبت داده‌اند.

علاوه بر معلمان و فعالان صنفی فرهنگیان، موج جدید بازداشت‌ها به سایر اقشار نیز رسیده است و علاوه بر بازداشت‌های جمعی و خانوادگی در خوزستان، فشارها در تهران و برخی شهرهای دیگر نیز ادامه دارد.

در تازه‌ترین موارد نیز فیروزه خسروانی و مینا کشاورز، دو مستندساز، روز سه‌شنبه بازداشت شدند.

آنیشا اسداللهی و کیوان مهتدی، دو فعال کارگری، و همچنین ریحانه طراوتی، عکاس و فیلمبردار، از دیگر بازداشت‌شدگان هستند.

از خوزستان نیز همچنان اختلال اینترنت و بازداشت‌های جمعی و خانوادگی گزارش می‌شود.

با وجود گزارش‌ها و ویدیوهای منتشر شده، احمد وحیدی وزیر کشور روز چهارشنبه خبر ناآرامی‌ها را رد کرد و گفت: «هیچ ناامنی در‌ هیچ نقطه‌ای از کشور وجود ندارد» و خبر قطع اینترنت در خوزستان هم «درست نیست».