اعتراض نوکیشان مسیحی به محرومیت از کار: جمهوری اسلامی در پی ناتوان‌سازی و حذف مسیحیان است

همزمان با روز جهانی کارگر، شماری از نوکیشان مسیحی با انتشار بیانیه‌ای به محرومیت اعمال شده علیه آنان در زمینه حق اشتغال، حتی در بازار آزاد، اعتراض و تاکید کردند جمهوری اسلامی با وجود تعهدات بین‌المللی خود، در پی «فقیرسازی» و «ناتوان‌سازی» مسیحیان است.

در این بیانیه که از سوی پویش کحما (کلیسا حق مسیحیان است) روز یکشنبه ۱۱ اردیبهشت منتشر شده، آمده است: «تقسیم نابرابر ثروت همگانی و فقیرسازی یکی از سیاست‌هایی است که با اراده‌ای خاص از جانب جمهوری اسلامی علیه جامعه مسیحی فارسی‌زبان به قصد ناتوان‌سازی و حذف آنان اعمال می‌شود.»

امضاکنندگان این بیانیه تاکید کردند که نوکیشان مسیحی امکان حضور در هیچ یک از سمت‌های دولتی را ندارند و حکومت «در مسیر اشتغال آزاد و خوداشتغالی نیز موانعی جدی» تراشیده و آن را «حتی غیرممکن کرده» است.

به نوشته نوکیشان مسیحی، «نهاد قدرت همواره برای ساقط کردن افراد و گروه‌های نامطلوب دست در جیب نمی‌کند و پول صرف خرید طناب دار و گلوله نمی‌کند. بالعکس، به سفره‌هایشان تجاوز می‌کند و به نانشان دستبرد می‌زند تا جان‌هایشان را بستاند.»

سرکوب نوکیشان مسیحی در ایران در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی، هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

با وجود به رسمیت شناخته شدن مسیحیت در قانون اساسی جمهوری اسلامی، اما حکومت ایران با گرویدن مسلمانان به مسیحیت برخوردهای امنیتی می‌کند و در دهه‌های گذشته، صدها نفر از نوکیشان مسیحی را بازداشت و تعدادی از آنان را به زندان محکوم کرده است.

علاوه بر اعتراض سازمان‌های حقوق بشری، وزارت امور خارجه آمریکا در گزارش‌های سالانه خود در خصوص وضعیت آزادی‌های دینی در کشورهای مختلف جهان، ایران را بارها به نقض حقوق اقلیت‌های دینی متهم کرده است.

در گزارش‌های وزارت خارجه آمریکا، ضمن اشاره به سرکوب پیروان آیین بهایی‌، آیین یارسان، مسیحیان و اقلیت سنی‌مذهب و روحانیون آنها، به ارعاب رهبران دینی شیعه مخالف سیاست‌های حکومت نیز اشاره شده است.