ایلان ماسک، توییتر را ۴۴ میلیارد دلار خرید

ایلان ماسک روز دوشنبه طی قراردادی توییتر را به مبلغ ۴۴ میلیارد دلار خریداری کرد. این قرارداد مالکیت، کنترل و مدیریت این رسانه‌ اجتماعی را که میلیون‌ها کاربر دارد و بسیاری از رهبران جهان در آن حضور دارند به ثروتمندترین فرد جهان منتقل می‌کند.

شرکت توییتر روز دوشنبه اعلام کرد که با پیشنهاد ایلان ماسک برای خرید این شرکت به مبلغ ۴۴ میلیارد دلار موافقت کرده است.

در بیانیه نهایی این شرکت اعلام شده که ایلان ماسک علاوه بر تضمین پرداخت بدهی و تامین مالی توییتر، هزینه خریداری سهام توییتر را نیز ارائه می‌کند.

ایلان ماسک، مدیر شرکت تسلا و بنیان‌گذار اسپیس‌ایکس، پس از خرید ۹ درصد از سهام توییتر، در نیمه ماه میلادی جاری پیشنهاد خرید توییتر به قیمت حدود ۴۳ میلیارد دلار را مطرح کرد اما پس از ارائه این پیشنهاد تا اواخر هفته گذشته موضوع فروش توییتر به او نامشخص بود.

در آخر هفته اما پس از اینکه ماسک نظر سهامداران توییتر را با جزییات مالی پیشنهاد خود جلب کرد، روند این قرارداد شتاب گرفت و در نهایت هیات مدیره توییتر شروع به مذاکره با ماسک برای واگذاری این شرکت با قیمت پیشنهادی ۵۴ دلار و ۲۰ سنت برای هر سهم کرد.

ایلان ماسک پس از آنکه توییتر فروش این شرکت به او را تایید کرد با انتشار بیانیه‌ای گفت: «آزادی بیان بستر یک دموکراسی کارآمد است و توییتر مرکز این شهر دیجیتالی است که در آن موضوعات حیاتی برای آینده بشریت مورد بحث قرار می‌گیرند.»

در همین حال جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید، در واکنش به خرید توییتر توسط ایلان ماسک، از قدرت رسانه‌های اجتماعی ابراز نگرانی کرد و گفت: مهم نیست چه کسی مالک یا اداره کننده توییتر باشد، رییس‌جمهور مدت‌هاست نگران قدرت پلتفرم‌های بزرگ رسانه‌های اجتماعی و تاثیر آن بر زندگی روزمره ماست.

پس از آنکه توییتر دونالد ترامپ، رییس‌جمهور سابق آمریکا را به دلیل نگرانی در مورد تحریک خشونت پس از حمله سال گذشته حامیانش به ساختمان کنگره آمریکا ممنوع کرد، ماسک در توییتی نوشت: «بسیاری از مردم از فناوری پیشرفته ساحل غربی به عنوان داور واقعی آزادی بیان ناراضی خواهند بود.»

این در حالی است که جمهوری‌خواهان روز دوشنبه از اقدام ایلان ماسک در خرید توییتر استقبال کردند و از او خواستند که اکانت مسدود شده دونالد ترامپ را به رییس‌جمهور پیشین آمریکا بازگرداند.

با این حال فاکس نیوز خبر داد که دونالد ترامپ در صورت بازگرداندن حساب توییترش پس از مالکیت ایلان ماسک، به این شبکه باز نمی‌گردد و به دنبال توسعه رسانه اجتماعی خود، سوشیال تروت، است.

هنوز مشخص نیست که هزینه نقل و انتقال سهام و مالکیت توییتر به ایلان ماسک چقدر خواهد بود و نحوه اداره و مدیریت توییتر پس از انتقال مالکیت آن به ایلان ماسک به چه شکلی خواهد بود.

اقدام ایلان ماسک در خرید توییتر لحظات مهمی را برای این شرکت ۱۶ ساله رقم زده است که در حال حاضر به عنوان یکی از تاثیرگذارترین میدان‌های عمومی جهان ظاهر شده است و سیاستمداران، مخالفان و فعالان سیاسی و اجتماعی نیز از آن به عنوان تریبونی مستقیم و فراگیر استفاده می‌کنند.

نقش موثر توییتر در حالی است که اندازه آن تنها یک دهم پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی بسیار بزرگ‌تر مانند فیس‌بوک و متا است.

ایلان ماسک روز دوشنبه چند ساعت قبل از قطعی شدن قرارداد خرید توییتر در توییتی نوشت: امیدوارم حتی بدترین منتقدان من در توییتر باقی بمانند، زیرا آزادی بیان همین است.

ماسک در بیانیه‌ای که پس از خرید توییتر نیز منتشر کرد، گفت که توییتر پتانسیل فوق‌العاده‌ای دارد و می‌خواهم توییتر را با ویژگی‌های جدید از همیشه بهتر کنم و مشتاقانه منتظر همکاری با این شرکت و جامعه کاربران آن هستم.