واکنشها به سفر اعضای خانواده قالیباف برای خرید سیسمونی نوزاد به ترکیه
سفر همسر، دختر و داماد محمدباقر قالیباف برای خرید سیسمونی نوزاد به ترکیه با واکنشهای گستردهای مواجه شده است و برخی از فعالان سیاسی در ایران خواهان استعفای او شدند. در همین حال پسر قالیباف انجام این سفر را تایید کرد اما آن را خطای نابخشودنی خواهر و دامادش توصیف کرد.
در پی انتشار چند عکس از یک خانواده چادری که روز سهشنبه از استانبول به همراه حجم بالای بار وارد «فرودگاه امام خمینی» تهران شده بودند مشخص شد آنها زهرا مشیر و مریم قالیباف همسر و دختر محمدباقر قالیباف و امیررضا بحیرایی داماد او هستند که برای خرید سیسمونی به ترکیه سفر کرده بودند.
این سفر در حالی صورت گرفته است که قالیباف در جریان مناظره انتخاباتی سال ۹۶ به شدت از واردات سیسمونی و لباس بچه از خارج از کشور انتقاد کرده بود.
قالیباف در همان مناظره گفته بود: «وزیر آموزش و پرورش(دولت روحانی) میرود لباس بچه از ایتالیا میآورد، مردم شما فکر میکنید اقتصاد ما درست میشود، هرگز.»
انتشار عکسهای سفر همسر، دختر و داماد قالیباف برای خرید سیسمونی نوزاد به ترکیه واکنشهایی نیز در پی داشته است که اغلب خواستار استعفای قالیباف یا در مواردی خواهان عذرخواهی او شدهاند.
عباس عبدی در همین مورد نوشت: «این خبر آن قدر مهم و ویرانگر است که وی باید از همه مناصب خود استعفا دهد. حیف که اطمینان دارم نفر جایگزین او، نامناسبتر خواهد بود.»
عبدی در ادامه افزود: پس پیشنهاد استعفا نمیدهم. فقط نمیدانم (قالیباف) از این پس چگونه در دوربین نگاه کرده و علیه ۴ درصدیها حرف میزند چون این خرید خاص طبقه یک در دههزاریها است.
وحید اشتری، فعال رسانهای که پیشتر نیز جزییات چند پرونده فساد را فاش کرده است، در واکنش به سفر اعضای خانواده رییس مجلس شورای اسلامی برای خرید سیسمونی به ترکیه، نوشت: «نمیشود آن بالا نشست و با چفیه برای مردم از تولد ملی و اشتغال و ممنوعیت ورود لوازم خانگی و خودروی ملی سخنرانی کرد و خانواده را برای خرید سیسمونی بدرقه ترکیه کرد.»
رحمتالله بیگدلی، فعال سیاسی و مدرس دانشگاه، نیز در صفحه توییتر خود خواستار استعفای قالیباف شد و نوشت: «فقط استعفای قالیباف این ننگ را پاک میکند.»
در همین حال الیاس قالیباف، فرزند محمدباقر قالیباف، در صفحه اینستاگرام خود با تایید سفر اعضای خانوادهاش به ترکیه نوشت: خواهرم و همسرش کاری انجام دادند که حتما غلط است و این سفر آن هم در این شرایط اقتصادی مردم یقینا اشتباه است.
الیاس قالیباف افزود: آنچه این خطا را نابخشودنیتر میکند آن است که به امید و اعتماد مردم ضربه میزند و زبان ضد انقلاب و بدخواهان را دراز میکند.
فرزند رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه رفتار خواهر و داماد خود را «مخالف نظر و مشی و مرام پدر» خود عنوان کرد و افزود: آنان که میخواهند خطای فرزند را به پای پدر بنویسند، بدانند که این کار از قبل مورد مخالفت ایشان قرار گرفته بود ولی متاسفانه نادیده گرفته شد.
در حالی که شماری از فعالان سیاسی در واکنش به سفر اعضای خانواده محمدباقر قالیباف به ترکیه خواستار استعفای او شدهاند، الیاس قالیباف در صفحه اینستاگرام خود نوشت که من به سهم خودم از همه مردم عذرخواهی می کنم و آنها (خواهرم و همسرش) هم حتما باید عذرخواهی کنند.
الیاس قالیباف در بخشی از توضیح اینستاگرامی خود درباره سفر اعضای خانواده قالیباف به ترکیه، نوشت: آنها برای خرید سیسمونی نرفته بودند و ناراستیها و بزرگ نماییهایی در متنهای منتشر شده وجود دارد اما به هر صورت انجام این سفر خطایی نابخشودنی است، چرا که باعث می شود همه تهمتهایی که در گذشته به پدرم و خود آنها زده شده است را صحیح جلوه دهد.
آنچه پسر قالیباف آن را «تهمت» علیه پدرش توصیف کرده است، اشارهای است به اتهامات متعدد فساد مالی که به محمدباقر قالیباف و اعضای خانوادهاش وارد شده است.
با وجود آنکه در اغلب موارد قوه قضاییه از رسیدگی به این اتهامات خودداری کرده اما در چند مورد از جمله در مورد بخشی از پرونده فساد قالیباف در دوره شهرداری، عیسی شریفی که ۱۲ سال قائم مقام قالیباف بود به ۲۰ سال زندان محکوم شده است.
سه متهم دیگر محمود سیف، محمود خاکپور و مسعود مهردادی هم به حبس از دو تا ۳۰ سال حبس محکوم شدهاند اما قوه قضاییه و سازمان قضایی نیروهای مسلح به نقش محمدباقر قالیباف در این پرونده رسیدگی نکردند.
بهمن ماه گذشته نیز رادیو فردا فایل صوتی جلسه محرمانه محمدعلی جعفری، فرمانده وقت سپاه پاسداران و صادق ذوالقدرنیا، معاون سابق اقتصادی و سازندگی سپاه پاسداران، در سال ۹۷ را منتشر کرد که در آن از نقش مستقیم محمدباقر قالیباف شهردار وقت تهران و رییس فعلی مجلس شورای اسلامی در پرونده فساد هولدینگ یاس سخن میگویند.
پرونده واگذاری املاک نجومی شهرداری تهران به افراد مرتبط و مورد نظر قالیباف و نزدیکانش یکی دیگر از این پروندههاست.
به گفته محمود میرلوحی، رییس کمیسیون اقتصادی دوره پیشین شورای شهر تهران، حدود سه هزار و ۸۰۰ واحد ملکی در هزار و ۹۰۴ پلاک ثبتی، بخشی از املاک نجومی است که در دوره شهرداری قالیباف بدون قرارداد یا اجارهنامه و هیچ سندی، در اختیار برخی افراد گذاشته شد.
قالیباف در دوره شهرداری خود همچنین زمینهایی به مجموع مساحت ۷۱ هزار و ۳۹۷ متر مربع در اردیبهشت سال ۱۳۹۰ به موسسه خیریه متوسلین به امام رضا متعلق به همسر خود واگذار کرد و این جدای از کمک ۲۵۰ میلیارد تومانی شهردار وقت به خیریه همسرش بوده است.