با شکایت سپاه،معترضان به پروژه انتقال آب در چهارمحال و بختیاری به ۱۶۰ سال زندان محکوم شدند

در پی شکایت قرارگاه خاتم الانبیاء سپاه پاسداران و وزارت نیرو، ۲۲ نفر از معترضان به پروژه انتقال آب سبزکوه به بروجن در استان چهارمحال و بختیاری در مجموع به ۱۶۰ سال زندان، ۱۴۸۰ ضربه شلاق و جریمه محکوم شدند.

به گزارش پایگاه خبری هرانا، این حکم را شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری دو شهرستان بروجن، به ریاست قاضی محسن جلیلی پیرانی، صادر کرده است.

بر اساس تصاویری که هرانا منتشر کرده، حکم ۳۷ معترض پروژه انتقال آب سبزکوه در ۱۶ فروردین صادر شده است.

بر اساس این حکم، متهمان ردیف اول تا بیستم با اتهاماتی چون «اخلال در نظم و آسایش عمومی» و «شرکت در تخریب اموال دولتی و عمومی» به احکام هفت سال زندان، ۷۴ ضربه شلاق و جریمه محکوم شدند.

متهمان ردیف ۲۱ و ۲۲ نیز به پرداخت جریمه محکوم شدند و ۱۵ نفر نیز تبرئه شدند.

متهمان و محکومان این پرونده از جمله کسانی بودند که در اعتراض به این پروژه انتقال آب، در سال ۹۴ با تجمع در اطراف «چشمه آلوقره» که در اثر حفر تونل انتقال آب سبزکوه خشک شده بود به صورت نمادین مراسم عزاداری بختیاری برگزار کردند.

پس از این مراسم، حمله‌ای به کارگاه تونل سبزکوه توسط عوامل ناشناس صورت گرفت؛ متهمان مشارکت در این اقدام را تکذیب کرده‌اند.

قرارگاه خاتم الانبیاء سپاه پاسداران، که از این معترضان شکایت کرده، مجری این پروژه و اکثر طرح‌های بزرگ انتقال آب در ایران است.

شمار دیگری از مردم شهر بلداجی در استان چهارمحال و بختیاری نیز به انتقال آب سبزکوه به بروجن اعتراض کرده‌اند.

طرح معروف به «تونل انتقال آب سبزکوه» از جمله طرح‌هایی است که در سال‌های اخیر در چهارمحال و بختیاری اعتراضات زیادی برانگیخت اما به گزارش ایسنا، پیش از دریافت هرگونه مجوز قانونی و تاییدیه زیست‌محیطی‌، عملیات اجرایی آنها آغاز شد.

دست‌اندرکاران این طرح هدف آن را تامین آب صنایع شرق چهارمحال وبختیاری و تامین آب شرب شهرهای گندمان و بلداجی، از شهرهای بروجن، ذکر کرده‌اند.

روستاییان این منطقه بارها گفته‌اند این پروژه باعث کم‌آبی و خشکی سه چشمه در این منطقه شده است.

پروژه‌های انتقال آب از استان‌های خوزستان و چهارمحال بختیاری به اصفهان و همچنین پروژه‌های انتقال آب از استان اصفهان به یزد اعتراضات گسترده‌ای را به دنبال داشته است.

آبان ۱۴۰۰ کشاورزان اصفهان در اقدامی بی‌سابقه به مدت دو هفته در بستر زاینده‌رود تحصن کردند اما این تحصن با یورش نیروهای امنیتی و آتش زدن چادرهای کشاورزان به زور خاتمه داده شد.