ایران‌ایر: واکسن‌های ایرانی مورد تایید عراق نیست؛ وزارت کشور: هنوز ابلاغیه رسمی نگرفته‌ایم

در حالی که بر اساس اعلام شرکت ایران‌ایر، هیچ کدام از واکسن‌های ایرانی کرونا برای سفر زائران از ایران به عراق مورد تایید این کشور نیست، یک مقام وزارت کشور ایران اعلام کرد که دستورالعملی در این زمینه از عراق دریافت نشده است.

حسین قاسمی مدیر کل امور مرزی وزارت کشور ایران روز دوشنبه ۱۵ فروردین به ایلنا گفت: «هنوز مکتوبه‌ای رسمی به دست‌مان از طرف وزارت خارجه [ایران] در مورد واکسن‌های مورد تایید کشور عراق نرسیده است.»

او درباره اطلاعیه اخیر شرکت ایران‌ایر نیز گفت: «ما هم این خبر را در فضای مجازی و اخبار رسانه‌ای شنیده‌ایم.»

هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) روز یکشنبه در اطلاعیه‌ای درباره مقررات سفر به کشور عراق از مبدا ایران اعلام کرد که فقط واکسن‌های فایزر، مدرنا، آسترازنکا، جانسون، سینوفارم و سینوواک برای انجام این سفر مورد تایید است.

بر اساس این اطلاعیه، همه مسافران بالای ۱۲ سال، باید گواهی واکسیناسیون کرونا خود را ارائه کنند که بر اساس این گواهی، باید از آخرین نوبت دریافت واکسن کرونا از سوی مسافر ۱۴ روز گذشته باشد یا جواب آزمایشپی‌سی‌آر او در محدوده ۷۲ ساعت مانده به پرواز، منفی باشد.

اعلام شرایط برای سفر هوایی مسافران از ایران به عراق در حالی است که به گفته صحبت‌الله رحمانی، معاون امور عتبات عالیات سازمان حج و زیارت ایران، هنوز عراق «بدون اعلام هیچ بهانه یا مشکلی» مرزهای زمینی خود را به روی زائران ایرانی بسته نگاه داشته است.

رحمانی روز یکشنبه به ایرنا گفت: «مرزهای زمینی شلمچه، مهران و چذابه برای سفر به عراق تا زمان اطلاع رسمی دولت این کشور بسته است و از مردم می خواهیم تا اعلام رسمی بازگشایی مرزها صبر کنند.»

این در حالی است که به گفته او، مقام‌های جمهوری اسلامی تاکنون برای بازگشایی مرز زمینی دو کشور چندین دور مذاکره با مسئولان عراقی برگزار کرده‌اند.

در برخی از کشورهای مسلمان، ماه رمضان از روز شنبه آغاز شده، اما در عراق، ایران و لبنان روز یکشنبه اولین روز این ماه بود.

کربلا مقدس‌ترین شهر عراق برای شیعیان، در مناسبت‌های مذهبی به ویژه در ماه محرم میزبان زائران شیعه به ویژه از ایران است.

اما به گفته معاون سازمان حج و زیارت ایران، از سال ۱۳۹۸ به علت شیوع کرونا مرزهای زمینی برای تردد زائران از ایران به عراق بسته شد.

به گزارش آسوشیتدپرس، شروع ماه رمضان در عراق در حالی است که به دلیل وقوع جنگ در اوکراین، قیمت مواد غذایی در عراق افزایش یافته است.