اعتراض زنان دست اندرکار سینما به آزار، باجگیری جنسی و نابرابری جنسیتی در سینمای ایران
![](https://i.iranintl.com/images/rdk9umy0/production/32aaffcb1e607cdc19b1f2741238699ba57c985d-1200x680.jpg?rect=0,3,1200,675&w=992&h=558&fit=crop&auto=format)
دهها تن از زنان دست اندرکار سینما در بیانیهای با اعتراض به خشونت گسترده و سیستماتیک علیه زنان و نابرابری جنسیتی موجود در سینمای ایران، گفتند: هرگونه خشونت، آزار و باجگیری جنسی در محیط کار از نظر ما محکوم است و برای توقف آن خواستار عواقب قانونی جدی برای متخلفین هستیم.
در این بیانیه که به امضای بیش از ۱۷۰ تن از زنان دست اندرکار سینما رسیده، آمده است: در ماههای گذشته، زنان در بستری که با همت خود طی جنبشی علیه خشونت جنسی فراهم کردند، روایتهایی حاکی از آزارگری و اعمال قدرت بر زنان در محیط سینما را منتشر کردهاند.
زنان دست اندرکار سینما در بیانیه خود افزودند که این گزارشها نشان میدهد افراد صاحب قدرت و شهرت در ساز و کار سینمای ایران از موقعیت خود برای قلدری، تهدید، توهین، تحقیر و تعرض به زنان بهرهبرداری میکنند بیآنکه نهادهای قانونی، اصناف خانه سینما، سینماگران و منتقدان آنها را وادار به پاسخگویی و پذیرش مسئولیت کارشان کنند.
آنها تاکید کردند که ما زنان دست اندرکار سینما، کنار هم جمع شدهایم تا به مدد این همبستگی اعلام کنیم: هرگونه خشونت، آزار و باجگیری جنسی در محیط کار از نظر ما محکوم است و برای توقف آن خواستار عواقب قانونی جدی برای متخلفین هستیم.
زنان دست اندرکار سینما اضافه کردند که نابرابری جنسیتی موجود در سینمای ایران و عدم وجود نظارتی که عرصه را برای زیادهخواهی و دستدرازی افراد در جایگاه قدرت گشوده است، محکوم میکنیم.
در این بیانیه، زنان دست اندرکار سینما همچنین به جامعه سینمایی ایران در مورد شدت و گستردگی این آزارها علیه زنان که اکنون برای اولین بار اعتراض به آن به یک فریاد جمعی تبدیل شده است، هشدار دادند و افزودند که این آزار که علیرغم آشکار بودنشان در تمام این سالها نادیده گرفته شدهاند.
پس از انتشار گزارشها درباره آزار و اذیت جنسی برخی از عوامل سینما در ایران، هیات مدیره انجمن صنفی برنامهریزان و دستیاران کارگردانان سینما نیز در بیانیهای این اقدامات را محکوم کرد و از افراد خواست در مقابل هتک حرمت سکوت نکنند.