یک ماه از تهاجم روسیه به اوکراین گذشت؛ زلنسکی خواستار کمک نامحدود نظامی ناتو شد

یک ماه پس از آغاز تهاجم روسیه علیه اوکراین، ولودیمیر زلنسکی رییس جمهور این کشور از سران ناتو خواست تا «کمک نامحدود نظامی» به اوکراین ارائه کنند.

زلنسکی روز پنجشنبه چهارم فروردین در پیامی ویدئویی که خطاب به نشست سران ناتو در بروکسل منتشر شد، گفت: «برای نجات مردم و شهرهای ما، اوکراین به یک کمک نظامی نامحدود نیاز دارد.»

او پیش از آن نیز در یک سخنرانی ویدئویی برای پارلمان سوئد گفت: «ما فقط برای مردم اوکراین نمی‌جنگیم، بلکه برای امنیت اروپا می‌جنگیم و نشان داده‌ایم که شایسته عضویت کامل در اتحادیه اروپا هستیم.»

یک ماه پیش، در ۲۴ فوریه مطابق پنجم اسفند تهاجم نیروهای نظامی روسیه به اوکراین آغاز شد.

در حالی که اقدامات دیپلماتیک کشورهای غربی در زمینه بحران اوکراین با برگزاری نشست‌های سران ناتو، گروه هفت و اتحادیه اروپا شدت گرفته، یک مقام ارشد آمریکایی اعلام کرد غرب قصد دارد موشک‌های ضدکشتی به اوکراین تحویل دهد.

همچنین ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو پیش از برگزاری نشست سران ناتو گفت ولادیمیر پوتین رییس‌جمهور روسیه با تهاجم به اوکراین، مقاومت این کشور را «دست‌کم گرفت» و مرتکب «اشتباه بزرگ» شد.

در داخل اوکراین، فرماندار روبیژنه در شرق این کشور از کشته شدن چهار نفر از جمله دو کودک و زخمی شدن سه نفر دیگر در حملات روسیه در این منطقه خبر داد و روسیه را به استفاده کردن از بمب‌های فسفری متهم کرد. او گفت که احتمالا آمار تلفات بسیار بیشتر است.

همچنین نیروی دریایی اوکراین روز پنجشنبه اعلام کرد یک کشتی نظامی روسیه را که در بندر بردیانسک، در نزدیکی ماریوپل، لنگر انداخته بود منهدم کرده است. ماریوپل از اواخر فوریه تاکنون در محاصره نظامی روسیه قرار دارد.

در زمینه مجازات‌های غرب علیه روسیه نیز بوریس جانسون نخست وزیر بریتانیا روز پنجشنبه مجموعه جدیدی از تحریم‌ها علیه نزدیک به شصت فرد و شرکت روسیه و شش شرکت بلاروس را وضع کرد.

جانسون همچنین خواستار جلوگیری از استفاده روسیه از ذخایر طلایش شد.

دولت آلمان نیز همزمان اعلام کرد برای جایگزین کردن گاز روسیه، تعطیلی برخی از نیروگاه‌های زغال سنگ در این کشور تعلیق می‌شود. با این حال، آلمان قصد دارد که به سیاست حذف تدریجی سوخت فسیلی ادامه دهد.

رییس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ نیز روز پنجشنبه گفت که او در مسکو با طرف روس خود درباره ضرورت حفاظت از غیرنظامیان در درگیری اوکراین گفت‌وگو کرده است.

به گفته یونیسف، بیش از نیمی از کودکان اوکراینی معادل چهار میلیون و سیصد هزار نفر مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند تا از ناامنی‌های ناشی از تهاجم روسیه به کشورشان در امان باشند.