نشست سه‌جانبه رهبران مصر، اسرائیل و امارات در شرم‌الشیخ

سه‌شنبه ۱۴۰۱/۰۱/۰۲

ریاست جمهوری مصر اعلام کرد که رهبران مصر، اسرائیل و امارات متحده عربی در نشستی سه‌جانبه در شرم‌الشیخ درباره «تحولات جهانی» گفت‌وگو کردند؛ رسانه‌های اسرائیلی گزارش داده‌اند توافق احتمالی با ایران یکی از محورهای این نشست بود.

نشست سه‌جانبه عبدالفتاح سیسی، رییس جمهوری مصر، نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل، و محمد بن زاید آل‌نهیان، ولیعهد ابوظبی، روز سه‌شنبه دوم فروردین در شرم‌الشیخ مصر برگزار شد.

بنابر اطلاعیه ریاست جمهوری مصر، رهبران سه کشور در این نشست درباره «تحولات جهانی به ویژه در زمینه انرژی و امنیت غذایی» گفت‌وگو کردند.

پیشتر رسانه‌های اسرائیلی گزارش داده بودند که توافق احتمالی آمریکا با ایران و همچنین خارج شدن احتمالی سپاه پاسداران از فهرست سازمان‌های تروریستی از محورهای این نشست است.

همچنین روزنامه جروزالم پست با اشاره به اینکه این نشست سه‌جانبه همزمان با اعتراض اسرائیل و متحدانش به توافق احتمالی با ایران برگزار شد، نوشت که در بیانیه ریاست جمهوری مصر تنها موضوعات اقتصادی مطرح شده است.

سفر نخست وزیر اسرائیل به شرم‌الشیخ روز دوشنبه و به صورت غیرمنتظره انجام شد و نشست روز سه شنبه اولین نشست سه‌جانبه بین سران این سه کشور بود.

نخست وزیر اسرائیل روز دوشنبه نیز دیدارهایی جداگانه با سیسی و بن زاید برگزار کرد.

دفتر رییس جمهوری مصر روز دوشنبه پس از دیدارهای دوجانبه اعلام کرد که عبدالفتاح سیسی مخالفت خود را با هرگونه اقدامی که ثبات در منطقه خلیج فارس را به خطر بیاندازد تصریح کرده است.

پیش از این اعلام شده بود که موضوع اوکراین نیز یکی از موضوعات این نشست سه‌جانبه است.

پیش از نشست رهبران سه کشور، تایمز اسرائیل با اشاره به اینکه توافق بین آمریکا و ایران نزدیک است نوشته بود: نفتالی بنت در جریان نشست سه‌جانبه احتمالا در صدد جذب حمایت مصر و امارات برای اعتراض به تصمیم احتمالی آمریکا در خارج کردن سپاه پاسداران از فهرست سازمان‌های تروریستی است.

جروزالم پست نیز به نقل از یک منبع دیپلماتیک نوشت هدف نشست سه‌جانبه «منافع امنیتی مشترک» است. این روزنامه سپس یادآور شد که امارات و اسرائیل با تصمیم احتمالی آمریکا درباره سپاه پاسداران مخالفت کرده‌اند.

هفته گذشته نخست وزیر و وزیر خارجه اسرائیل در بیانیه‌ای مشترک از دولت بایدن خواستند اقدام به خارج کردن نام سپاه پاسداران از فهرست سازمان‌های تروریستی، آن هم در ازای وعده‌های پوچ، نکند.

از سوی دیگر در روزهای اخیر اعتراض و مخالفت اعضای کنگره آمریکا با توافق احتمالی دولت بایدن با ایران نیز گسترش یافته است.

نشریه جوییش‌اینسایدر نیز روز سه‌شنبه نوشت به پیش‌نویس نامه‌ای به وزیر خارجه آمریکا دست یافته که تاکنون ۶۲ عضو جمهوری‌خواه کنگره آن را امضا کرده و درباره احتمال خارج کردن سپاه پاسداران از فهرست گروه‌های تروریستی ابراز نگرانی و مخالفت کرده‌اند.

در واکنش به این اعتراضات، ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که «توافق در مورد بازگشت به برجام نه قریب‌الوقوع است و نه قطعی.»

همچنین گزارش شده است که رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، روز سه‌شنبه در جلسه‌ای غیرعلنی درباره مذاکرات و مفاد توافق احتمالی به اعضای کنگره گزارش می‌دهد.

بنت و سیسی سپتامبر گذشته با یکدیگر دیدار کرده بودند؛ دیدار قبلی بنت و محمد بن زاید آل‌نهیان نیز ژانویه امسال در جریان سفر تاریخی نخست وزیر اسرائیل به امارات صورت گرفته بود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبر
۲۴ با فرداد فرحزاد

شنیداری

پادکست‌ها