ادامه واکنش مقامها در ایران به موضوع کاترین شکدم؛ کیهان: سناریوسازی علیه سپاه شکست خورد
![](https://i.iranintl.com/images/rdk9umy0/production/48b445d6d7fd07f2a061cc48dd8709294db4eb66-1345x1135.jpg?rect=0,190,1345,757&w=992&h=558&fit=crop&auto=format)
در ادامه واکنشها به موضوع سفر کاترین پرز شکدم به ایران، برخی مقامهای جمهوری اسلامی از «شکست دومین سناریوسازی علیه سپاه پاسداران» سخن گفته و معاون سپاه نیز مصاحبه او با بیبیسی فارسی را مسدودکننده راه «نقشهای شیطانی» توصیف کرد.
کاترین پرز شکدم، تحلیلگر یهودی فرانسوی-بریتانیایی، آذر ماه امسال در یادداشتی در بخش وبلاگهای روزنامه تایمز اسرائیل به نحوه ایجاد اعتماد به او در بین مقامهای جمهوری اسلامی پرداخت.
او در مصاحبهای که روز دوشنبه از برنامه ۶۰ دقیقه بیبیسی فارسی پخش شد هم گفت جاسوس و مامور هیچ کشوری نیست و ارتباط جنسی با مقامهای جمهوری اسلامی نداشته است.
برخی مقامها و رسانههای جمهوری اسلامی با استناد به مصاحبه او با بیبیسی گفتند که «سناریوسازی» علیه سپاه شکست خورده است.
از جمله روزنامه کیهان روز چهارشنبه ۱۸ اسفند نوشت مخالفان «پس از شکست در ماجرای فایل صوتی (فساد در سپاه)»، تخریب علیه سپاه را با ماجرای شکدم پی گرفتند «اما با مصاحبه این شخص و رد ادعاهای پمپاژ شده بار دیگر رسوا شدند و دروغگویی آنها برملا شد».
یک روز پیشتر نیز یدالله جوانی، معاون سیاسی سپاه پاسداران در بیانیهای نوشت مصاحبه بیبیسی فارسی با شکدم «به صورت خواسته یا ناخواسته راه را برای نمایش پردههای دیگر این نقشه شیطانی مسدود ساخت».
از جوانی به عنوان فردی نام برده شده بود که زمینه فعالیت شکدم را در ایران فراهم کرد؛ با این حال او این موضوع را تکذیب کرد و در بیانیهاش نوشت: «تا آنجا که به این جانب برمیگردد… همه را بخشیده و حلال میکنم.»
در همین حال، برخی از کاربران رسانههای اجتماعی با اشاره به استاندارد دوگانه جمهوری اسلامی این پرسش را مطرح کردند که چگونه وقتی تمامی خبرهای رسانههای فارسیزبان خارج از ایران دروغ خوانده میشود، یک مصاحبه در یکی از این رسانهها مورد استناد و استقبال قرار میگیرد.
از سوی دیگر، در مطالب و یادداشتهایی که رسانههای جمهوری اسلامی درباره شکدم منتشر کردهاند همچنان تناقضهایی دیده میشود؛ از جمله در حالی که رسانهها به نقل از یک مقام قضایی گفتهاند او فقط ۱۸ روز در ایران بود، نادر طالبزاده مستندساز نزدیک به نهادهای حکومتی گفت این زن مدتی نیز «آزادانه» در ایران زندگی میکرد.
طالبزاده با اشاره به اینکه او بود که امکان مصاحبه شکدم با ابراهیم رئیسی را در انتخابات ریاست جمهوری برای شبکه راشا تودی فراهم کرد، به وبسایت ایسکا نیوز گفته بود: «بعد از آن، خانم شکدم آزادانه در ایران برای خود زندگی میکرد و من نیز از او خبری نداشتم؛ تنها در راهپیمایی اربعین یکی دو باری که سخنرانی داشتم و برای شبکه افق و پرستیوی برای مصاحبه دعوت شده بودم میدیدم که او نیز حضور دارد».
طالب زاده روز چهارشنبه نیز درباره مصاحبه شکدم با رئیسی گفت: «انجام مصاحبه را مشروط به این کردیم که سوالات از طرف خود ما باشد.»
او شکدم را متهم کرد که «خیلی آدم عمیقی نیست که بگوییم دشمن روی او سرمایهگذاری کرده است، بلکه بیشتر به دنبال شهرت و منافع مالی است».
یدالله گنجی، مدیرمسئول روزنامه همشهری نیز انتشار برخی شایعات مبنی بر اینکه شکدم برای جلب اعتماد با برخی مقامهای جمهوری اسلامی رابطه جنسی داشته را در راستای «تخریب مسئولان» دانست و در نوشتههای خود به مصاحبه پخششده از بیبیسی فارسی استناد کرد.
مدتی پس از آنکه یادداشت شکدم آذر ماه امسال در تایمز اسرائیل منتشر شد، برخی رسانهها گزارش دادند که او ۱۸ مقاله در وبسایت علی خامنهای نوشته و همچنین به عنوان تحلیلگر با پرستیوی، خبرگزاری تسنیم و تهرانتایمز همکاری داشته است.
با این حال دفتر خامنهای نوشت که او در سال های ۹۴ تا ۹۶ «از طریق برخی فعالان رسانهای علاقهمند به انقلاب اسلامی، مطالب و یادداشتهایی را در موضوعات مرتبط با ارزشهای اسلام و انقلاب اسلامی ارسال کرده که برخی از آنها در این رسانه منتشر شده و پس از سال ۹۶ نیز هیچگونه ارتباطی با این رسانه نداشته است.»
خود شکدم گفت که از طرف وبسایت دفتر خامنهای با او تماس گرفته و خواسته شد که برای این وبسایت مقاله بنویسد.
او در یادداشت خود در تایمز اسرائیل نوشته بود ایران قصد دارد اسرائیل را از روی زمین محو کند و مقامات جمهوری اسلامی از یهودیان نفرت دارند. با این حال، این نوشته او با نوشتههای پیشیناش که در وبسایت خامنهای منتشر شده تناقض دارد.
مقامهای اسرائیل هنوز به این موضوع واکنش نشان ندادهاند.
روزنامه کیهان و برخی دیگر از رسانههای جمهوری اسلامی خواستار «برخورد قضایی» با کسانی شدهاند که مطالب مربوط به شکدم را بازنشر کردهاند.