دبیر فدراسیون دو و میدانی با دفاع از تفکیک جنسیتی در تمرینات؛ دستور را اجرا کردیم
در واکنش به انتقادها از تصمیم جدید فدراسیون دو و میدانی ایران در زنانه-مردانه کردن تمرینات، دبیر این فدراسیون با تاکید بر اینکه دستور را اجرا کردیم گفت: باید «تبعات تمرینات مختلط» را در نظر داشت.
فدراسیون دو و میدانی در روزهای اخیر جدول زمانبندی جدیدی ارائه کرد که بر اساس آن، تمرینات حرفهای در ورزشگاه «آفتاب انقلاب»، تنها سایت تخصصی دو و میدانی ایران، تمرینات زنان و مردان باید در ساعات جداگانه صورت گیرد و حتی یک مربی مرد نیز حق حضور در تمرینات زنان را ندارد.
علی رضایی، دبیر فدراسیون دو و میدانی، روز سهشنبه ۱۷ اسفند بار دیگر از این تصمیم دفاع کرد و به خبرگزاری ایسنا گفت: «سالهاست که متاسفانه حق و حقوق زنان مربی ما ضایع شده است. بر ما تکلیف شده و تکلیف خود میدانیم که این کار را انجام دهیم.»
او در پاسخ به این پرسش که مردان حاضر در این محل فقط ورزشکاران هستند و چه کسی میخواهد برای زنان مزاحمت ایجاد کند گفت: «شئونات اسلامی به ما اجازه نمیدهد تمرین مختلط داشته باشیم. دختر ما میخواهد تمرین کند ۵۰ نفر مرد آنجا هستند و راحت نیست که تمرین کند.»
به نوشته روزنامه شرق، شورای عالی انقلاب فرهنگی چهار دهه است که بر اجرای مصوبه ممنوعیت حضور مربی مرد در تمرین زنان پافشاری میکند اما به دلیل اینکه «آمار مربیان زن حرفهای در ورزش قهرمانی آنقدر اندک است که تعداد آنها شاید حتی به تعداد انگشتان یک دست هم نرسد»، فدراسیونهای ورزشی گاهی مجبور به استفاده از مربیان مرد برای تمرین زنان می شدند.
برخی مربیان، از جمله حسین شایان رکوددار اسبق پرش ارتفاع مردان، به رسانهها گفتهاند حراست فدراسیون در روزهای اخیر مامورانی را در ورزشگاه «آفتاب انقلاب» مستقر کرده و این ماموران مانع از حضور آنان در تمرینات زنان میشوند.
روزنامه شرق و برخی دیگر از رسانهها و کاربران شبکههای اجتماعی این پرسش را مطرح کردهاند که «چه عاملی باعث شده تا فدراسیون دو و میدانی یکباره چنین تصمیم شتابزدهای بگیرد».
با این حال علی رضایی، دبیر فدراسیون دو و میدانی، انتقادهای مطرحشده را رد کرد و به ایسنا گفت: «باید تبعات تمرینات مختلط را هم مورد توجه قرار داد.»
خبر دفاع دبیر فدراسیون دو و میدانی از تفکیک جنسیتی در تمرین ورزشکاران همزمان با هشتم مارس، روز جهانی زن، منتشر شده است.
علاوه بر تشدید تبعیض جنسیتی و افزایش خشونت علیه زنان طی چهار دهه اخیر در ایران، مقامهای جمهوری اسلامی از طریق تصویب قوانین مختلف و اجرای تمهیدات گوناگون، بر فشارها بر زنان ایران افزودهاند.