سخنرانان کنفرانس ایران بر حمایت از تلاشهای دموکراسی خواهانه ایرانیان تاکید کردند
![](https://i.iranintl.com/images/rdk9umy0/production/d3158c66c3464291726d55ef3c8b3634fa4ae538-2725x1372.png?rect=0,24,1964,1105&w=992&h=558&fit=crop&auto=format)
مقامهای سابق آمریکا و فعالان سیاسی شرکتکننده در «کنفرانس ایران» نسبت به پیامدهای احیای برجام هشدار دادند و بر حمایت از تلاشهای دموکراسیخواهانه مردم ایران تاکید کردند.
در این نشست که پنجشنبه به میزبانی «اتحادیه ملی برای دمکراسی در ایران» در واشینگتن برگزار شد، تعدادی از مقامات سابق آمریکا و تعدادی از فعالان سیاسی ایرانی سخنرانی کردند.
الیوت آبرامز، نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور ایران، در این کنفرانس گفت: «باید به مردم ایران این پیغام را بدهیم که در راه رسیدن به دموکراسی به شما کمک میکنیم.»
آبرامز خاطرنشان کرد که در اقدامهای بینالمللی در ارتباط با رفتارهای جمهوری اسلامی «توجه بسیار کمی» به بحث حقوق بشر در ایران میشود و بیشتر توجهها به مذاکرات هستهای معطوف شده است.
او افزود: «دولت فعلی آمریکا گفته بود که حقوق بشر را در مرکز سیاست خارجی خود قرار میدهد، ولی در مورد ایران این گونه عمل نکرده است.»
برایان هوک، دیگر نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور ایران، در این نشست گفت که جمهوری اسلامی به عنوان «بزرگترین حامی تروریسم دولتی در جهان» از سفارتخانههای خود به عنوان مکانی برای پوشش «عملیات کشتار» استفاده میکند.
او افزود: اگر به موجب برجام به بزرگترین حامی حکومتی تروریسم جهان اجازه غنیسازی اورانیوم داده شود، ممکن است کشورهای دیگر نیز همین خواسته را مطرح کنند و این امر موازنه قوا را خاورمیانه «به طور اساسی» تغییر خواهد داد.
مورگان اورتگاس، سخنگوی پیشین وزارت خارجه آمریکا، نیز در این نشست گفت: «به نظر میرسد ایالات متحده به هدف خود برای معامله طولانیتر و قویتر با ایران نزدیک نمیشود و حداقل آنطور که در رسانهها گزارش میشود، فکر میکنم این توافق بدتر از توافق اصلی در سال ۲۰۱۵ باشد.»
او افزود: «اگر در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ آمریکا، هر یک از نامزدهای جمهوریخواه پیروز شود، به احتمال زیاد دوباره ایالاتمتحده را از توافق احتمالی هستهای با ایران خارج خواهد کرد.»
مهدی حاجتی، فعال سیاسی و عضو برکنار شده شورای شهر شیراز، در پیامی که در این نشست پخش شد خطاب به کشورهای غربی گفت: «ما نه سرباز شما را میخواهیم و نه پول شما را. شما باید خیزشهای مردمی را به رسمیت بشناسید و از همراهی حکومت دست بکشید.»
حاجتی به کشورهای غربی گفت: «شما از همراهی جمهوری اسلامی دست بکشید، آنها میان مردم باختهاند. برای رسیدن به حکومتی نرمال میکوشیم و به جمهوری اسلامی پایان خواهیم داد.»
هانیه قدر، از اعضای ارشد انستیتو واشینگتن، نیز در کنفرانس ایران خاطرنشان کرد که فشارها بر جمهوری اسلامی باعث شده که تهران نتواند مانند گذشته از نیروهای نیابتی خود در منطقه حمایت کند.
او افزود: در حال حاضر، حزبالله لبنان به دلیل کاهش ارسال کمکها از ایران دچار مشکل مالی شده است.
جوئل ربیون، نماینده سابق آمریکا در سوریه، نیز در این کنفرانس گفت که جمهوری اسلامی، حزبالله لبنان و بشار اسد در مقابل ابراز اقتصادی و تحریمها آسیبپذیرند و دولت آمریکا باید به فشار اقتصادی بر آنها ادامه دهد.